جواد کریم پور روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: در قالب اجرای طرح نظارت و کنترل بر بستهبندی کالاها در کارخانجات صنایع غذایی استان خراسان رضوی مشخص شد، میانگین وزن اندازه گیری شده در ۳۳ مورد از ۶۱ قلم کالای نمونه برداری شده، کمتر از وزن اظهار شده توسط واحد تولیدی بوده است.
وی بیان کرد: بر اساس پایش برندهای معتبر و یا غیر معروف کارخانجات صنایع غذایی استان و بر اساس آمارها بیش از نیمی از کالاهای آزمون شده در صنایع غذایی خراسان رضوی دارای کم فروشی بوده اند.
وی گفت: در این طرح کارشناسان با حضور در واحدهای تولیدی صنایع غذایی استان از محصول بسته بندی آنها از جمله ماست، رب، بیسکویت، کلوچه، قند، شکر و چای نمونهبرداری و وزن گیری میکنند که در مجموع ۶۱ نمونه اخذ شده است.
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان رضوی ادامه داد: تولیدکنندگان باید بدانند خطای میانگین وزن واقعی نمونه برداری باید صفر یا مثبت به نفع مصرف کننده باشد و میانگین خطای کالاهای تولید کنندگان نباید منفی باشد.
کریم پور افزود: باید در نظر داشت که در همه واحدهای تولیدی صنایع غذایی کم فروشی صورت نمیگیرد، بلکه وجود خطا به دلیل عدم کنترل دقیق در زمان تولید کالا و یا در جریان فعالیت خط تولید روی می دهد.
وی گفت: مرحله دوم طرح نظارت و کنترل بر بسته بندی صنایع غذایی شامل نوشیدنی ها و مواد غذایی دارای حجم مایع نیز اکنون آغاز شده است.
هزار و ۹۵۰ واحد تولیدی در خراسان رضوی زیر پوشش استاندارد قرار دارند که نیمی از این تعداد مربوط به صنایع غذایی هستند.