تهران- ایرنا- هیات دولت با اختصاص اعتبار برای جبران خسارت ناشی از زلزله در استان‌های خراسان رضوی و خراسان شمالی موافقت کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا،  نشست هیات دولت روز چهارشنبه که به ریاست «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور برگزار شد با تصویب هیات وزیران، مبلغ ۱۲۴ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای (به ترتیب مبلغ ۱۰۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال برای شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی و مبلغ ۱۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال برای شهرستان فاروج در استان خراسان شمالی) به منظور جبران خسارات ناشی از زلزله شهریور ماه سال گذشته در شهرستان‌های مذکور اختصاص یافت.

اعتبار فوق شامل کمک بلاعوض جهت احداث ۲۰ واحد مسکونی شهری و ۵۵۰ واحد مسکونی روستایی هرکدام به ترتیب به ازای هر واحد تا سقف مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت تعمیر ۲۲۰ واحد مسکونی شهری، روستایی و تجاری به ازای هر واحد تا سقف مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت احداث ۹۰ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد تا سقف مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت احداث ۷۰ واحد جایگاه دامی به ازای هر واحد تا سقف مبلغ یکصد میلیون ریال و هزینه های پشتیبانی و آواربرداری و خدمات مدیریت طرح است.

دولت همچنین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را موظف کرد گزارش عملکرد این مصوبه را هر سه ماه به سازمان‌های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال کند.
 
موافقت دولت با اختصاص اعتبار برای جبران خسارات ناشی از وقوع تندباد در غرب استان گیلان
هیات دولت در ادامه، با اختصاص مبلغ ۷۵۵ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال اعتبار به صورت هزینه‌ای و تملک دارایی های سرمایه‌ای بابت بازسازی زیرساخت‌های عمرانی و خدماتی آسیب‌دیده ناشی از وقوع تندباد در غرب استان گیلان (با محوریت تالش) موافقت کرد.

اعتبار یاد شده شامل کمک بلاعوض جهت بازسازی ۲۹ واحد مسکونی روستایی به ازای هر واحد تا سقف مبلغ ۲۵۰ میلیون ریال، کمک بلاعوض جهت تعمیر ۲۲۴۱ واحد مسکونی و تجاری شهری و روستایی به ازای هر واحد تا سقف مبلغ مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال و اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای جهت بازسازی زیرساخت‌های عمرانی و خدماتی آسیب دیده است.

همچنین به موجب مصوبه دولت، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان گیلان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی موظف شدند تا با نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبار فوق را هر سه سه ماه به سازمان‌های برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال کنند.
 
لایحه پروتکل اصلاحی موافقتنامه بین ایران و عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات‌های بر درآمد و سرمایه
هیات وزیران با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر لایحه پروتکل اصلاحی موافقت‌نامه بین دولت‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات در مورد مالیات‌های بر درآمد و سرمایه موافقت و اجازه مبادله اسناد آن را صادر کرد.

مالیات‌های بر درآمد و سرمایه عبارت است از مالیات‌های بر کل درآمد و کل سرمایه یا اجزای درآمد یا سرمایه از جمله مالیات بر درآمد حاصل از نقل و انتقال اموال منقول یا غیرمنقول، مالیات بر کل مبالغ دستمزد یا حقوق پرداختی توسط مؤسسات و همچنین مالیات بر افزایش ارزش سرمایه.

هیات وزیران در راستای تکلیف مقرر در بند (ص) تبصره (۶) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور درخصوص هزینه کرد درآمدهای حاصل از مالیات و عوارض صادراتی بر مواد معدنی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی به صورت خام و نیمه خام و حقوق ورودی ماشین آلات و تجهیزات تولیدی، صنعتی، معدنی و کشاورزی برای تکمیل و توسعه زنجیره ارزش با اولویت توسعه توانمندی‌های فناورانه و تولید داخل، آیین نامه اجرایی این بند از قانون را به تصویب رساند.

در ادامه جلسه، دولت ضمن اعلام نظر درخصوص برخی از طرح‌های نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نماینده خود را برای پیگیری موضوعات مربوط تعیین کرد.