به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضائیه، رضا مسعودیفر در این باره اظهارداشت: ۳۲ درصد در رابطه با موضوع رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع اختلافات، ۲۳ درصد در رابطه با موضوع نظارت بر اجرای صحیح قوانین و حسن جریان امور، ۱۹ درصد در رابطه با احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادیهای مشروع، ۱۸ درصد در رابطه با پیشگیری از وقوع جرائم و دعاوی، ۳ درصد در رابطه با موضوع نظام مدیریتی قوه قضائیه و سازمانهای تابعه و ۵ درصد سایر موضوعات مرتبط به جشنواره آثار ارسال کردهاند.
مسعودیفر میزان مشارکت گروههای هدف را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ۵۷ درصد از شرکتکنندگان از فعالان اجتماعی و رسانهای، ۱۷ درصد از صاحبنظران اعضای هیات علمی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و نمایندههای مراکز و سازمانهای علمی و نمایندههای نهادهای مردمی نیز هر کدام به ترتیب ۱۲ و ۱۴ درصد در این رویداد مهم مشارکت کردهاند.
قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و دبیر جشنواره نقد برتر گروه سنی مشارکتکنندگان را بسیار متنوع دانست و اضافه کرد: از ۲۰ سال تا ۸۵ سال در این جشنواره مشارکتکننده داشتهایم که این نشان دهنده اهمیت این جشنواره در بین تمام گروههای سنی هدف است.
وی ادامه داد: آثار رسیده به این جشنواره، ۵۰ درصد به صورت یادداشت، ۲۰ درصد به صورت گزارش، ۱۷درصد به صورت مقاله، ۶ درصد به صورت عکس، ۳ درصد در قالب کتاب و ۳ درصد به صورت است.
مسعودیفر به تمدید تاریخ فراخوان جشنواره اشاره کرد و گفت: فراخوان جشنواره نقد برتر به دلیل استقبال از آن تا تاریخ ۳۱ خرداد سال جاری تمدید شد و در مجموع ۵۵۰ اثر به جشنواره ارسال شد و با توجه به اینکه برای اولین بار این جشنواره برگزار شده است شاهد استقبال خوبی از آن بودیم.
وی ضمن اشاره به تشکیل هیاتهای داوری بدوی گفت: نقدهای دریافتی ابتدا توسط دبیرخانه جشنواره پالایش و بررسی شده است و در هفته آینده کمیته بدوی داوری نقدهای ارسالی از سوی دبیرخانه را بررسی خواهد کرد.
مسعودیفر افزود: پس از بررسی نقدها در کمیته بدوی توسط هیات داوری بدوی، در مرداد ماه سال جاری نقدهای منتخب کمیته بدوی توسط هیات داوری عالی مورد ارزیابی نهایی قرار گرفته و برندههای جشنواره مشخص میشوند.
برای نخستین بار از سوی قوه قضائیه جشنواره نقد برتر قوه قضائیه برگزار میشود تا نقدهای کارآمد و کارشناسی درباره عملکرد این قوه مورد داوری قرار بگیرد. برگزاری این جشنواره به این دلیل است که در سند تحول قضائی پیشبینی شده تا تحت عنوان تقدیر از نقدهای برتر، نسبت به قوه قضائیه نقدهای کارشناسی و مطلوب ارائه شود.