مجید تخت روانچی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست ماهانه شورای امنیت در مورد تحولات سیاسی سوریه افزود: در این زمینه، اجرای پروژههای بازیابی زودهنگام و اولیه با توجه به اهمیت ارائه خدمات ضروری به افراد نیازمند از اولویت بالایی برخوردار است. علاوه بر این، تحریمهای یکجانبه غیرقانونی نباید تأثیری بر اجرای پروژههای بازیابی اولیه داشته باشد.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: همانطور که ایران بارها تاکید کرده است، بحران سوریه راه حل نظامی ندارد. حل این بحران بایستی مسالمت آمیز و مطابق با اصول حقوق بین الملل به ویژه احترام کامل به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها باشد. پایان اشغال و احیای کامل سوریه پیش نیازهای ضروری برای دستیابی به این هدف است.
تختروانچی تصریح کرد: نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه از طریق اشغال برخی مناطق این کشور، تجاوزات اسرائیل و حملات تروریستی همچنان ادامه دارد.
سفیر ایران در سازمان ملل گفت: در سطح سیاسی، بر نقش حیاتی کمیته قانون اساسی در روند سیاسی بحران سوریه تاکید کرده و از تلاش های فرستاده ویژه سازمان ملل برای تسهیل هشتمین دور نشست کمیته قانون اساسی در ژنو قدردانی می کنیم. هیات جمهوری اسلامی ایران در آنجا حضور داشت و برای کمک به پیشرفت این روند فعالانه با همه طرف ها تعامل داشت.
سفیر ایران در سازمان ملل افزود: ما از اعلام نشست آتی کمیته قانون اساسی که از ۲۵ تا ۲۹ ژوئیه برگزار می شود، استقبال می کنیم.
نماینده ایران در سازمان ملل اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بر موضع همیشگی خود مبنی بر اینکه کمیته باید کاملاً مطابق با شرایط قواعد مرجع و مقررات داخلی آن و بدون فشار و دخالت خارجی، ضربالاجلهای ساختگی، یا هر شرایط دیگر با ماهیت مشابه عمل کند تاکید دارد.
تخت روانچی ادامه داد: مشارکت سازمان ملل نیز صرفا می بایست به تسهیل این روند محدود شود. در نهایت، این باید یک فرایند واقعاً تحت رهبری و تحت هدایت مردم سوریه باشد.
وی گفت: در اوایل ماه جاری، کشورهای ضامن فرمت آستانه بر تعهد خود به پیشبرد یک فرآیند سیاسی قابل اجرا و طولانی مدت که بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل و تحت رهبری و هدایت مردم سوریه باشد، تاکید کردند.
سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کردک ایران به کمک جدی خود در تلاشهای مرتبط با آزادی بازداشتشدگان ادامه خواهد داد و در این راستا از همه طرفها میخواهد تا برای تحقق این تلاش انساندوستانه همکاری کنند. فرمان اخیر عفو عمومی صادر شده توسط رئیس جمهوری سوریه کمک ارزشمندی به دستیابی به صلح در سوریه است.
دیپلمات ارشد ایران در سازمان ملل گفت: با توجه به وضعیت وخیم سوریه، ارائه کمک های بشردوستانه ضروری است و شرایط سیاسی نباید مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به مردم نیازمند شود. اما این امر باید با احترام کامل به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه انجام شود.
وی تصریح کرد: ما از همکاری کامل دولت سوریه با سازمان ملل متحد و سازمان های بشردوستانه متعددی که در ارسال کمک های بین خطوط در سوریه دخیل هستند، حمایت می کنیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تاکید کرد: ایران نقض مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه توسط رژیم اسرائیل، از جمله حملات تروریستی اخیر به غیرنظامیان و زیرساخت های غیرنظامی، به ویژه حملات به فرودگاه بین المللی دمشق در ۱۰ ژوئن، که منجر به لغو همه پروازها، از جمله پروازهای بشردوستانه شد، به شدت محکوم می کند.
تختروانچی گفت: شورای امنیت باید تجاوزات و حملات تروریستی اسرائیل علیه سوریه را به صراحت محکوم کند. ما حق مشروع سوریه برای دفاع از خود را بر اساس حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل به رسمیت میشناسیم.