سرهنگ فخرالدین رستم پور روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تعدادی از مالباختگان با در دست داشتن مرجوعه قضایی به پلیس فتای انتظامی میاندوآب مراجعه و مدعی شدند مبالغی به صورت غیرمجاز از حساب آنان در حالی برداشت شده که کارتهای بانکی مراجعان نزد خودشان بوده است.
وی افزود: با توجه به حساسیت موجود، موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت و با انجام هماهنگیهای قضایی تحقیقات در این راستا آغاز و با انجام اقدامات فنی و سایبری اعضای باند اسکیمر در یکی از محلات شهر میاندوآب دستگیر و به مقر این انتظامی انتقال داده شدند.
فرمانده انتظامی میاندوآب ادامه داد: متهمان دستگیر شده در پوشش دفتر خدمات کامپیوتری اقدام به کپیبرداری از کارتهای بانکی شهروندان کرده و با حضور در شهرهای عمقی و مرزی کشور اقدام به خرید کالا و یا اخذ وجه نقد از اصناف و کسبه می کردند.
سرهنگ رستمپور اضافه کرد: از متهمان پرونده تعداد ۱۲۰ قطعه کارت بانکی کپیبرداری شده و مقدار یک هزار و ۷۰۰ کیلوگرم برنج که با وجوه برداشت شده از حساب مالباختگان خریداری شده بود به همراه سایر تجهیزات الکترونیکی کشف و ضبط و یک دستگاه خودروی سواری نیز از آنها توقیف شد.
وی یادآور شد: تحقیقات در این راستا پیرامون شناسایی سایر مالباختگان ادامه دارد.
به گزارش ایرنا، در سرقت با روش اسکیمر، دستگاه مخصوصی روی کارتخوان نصب میکند و سپس فروشنده که کارتخوان را پشت پیشخوان قرار داده، کارت مشتری را روی آن میکشد؛ رمز نیز توسط فروشنده وارد میشود و به همین سادگی تمام اطلاعات فرد در اختیار سارق قرار میگیرد.
کلاهبرداران بعد از دریافت اطلاعات کارت فرد با خواندن اطلاعات نوار مغناطیسی که در پشت کارت بانکی قرار دارد، نسبت به تهیه کپی از کارت اقدام کرده و از آن در تراکنشهای بعدی استفاده میکنند.
برخی از سارقان نیز توسط دوربین کوچکی که بالای دستگاه خودپرداز نصب کردهاند، رمز مشتری را سرقت کرده و سپس اقدام به کپی کردن کارت وی با دستگاه اسکیمر میکنند.
شهروندان جهت پیشگیری از سرقت به صورت اسکیمینگ، انجام عملیات بانکی و وارد کردن رمز کارت حساب بانکی را شخصا انجام دهند چرا که حتی در صورت نصب اسکیمر بر روی دستگاه کارتخوان، بدون اطلاع از رمز عبور، برداشت از حساب شهروندان امکانپذیر نخواهد بود.
میاندوآب در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.