جواد ابیشوند روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: طی روزهای گذشته سه نفر با احتمال ابتلای به بیماری تب کریمه کنگو بستری شده بود که پس از تایید نهایی آزمایشگاهی، به عنوان بیمار قطعی شناسایی شده و هم اکنون تحت درمان قرار دارد.
وی همچنین با اشاره به بستری هشت بیمار با احتمال ابتلای به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در این استان افزود: این افراد، به طریقه گزش کنه و تماس با دام آلوده مبتلا شده و با شروع علائم، ویزیت پزشک و انجام آزمایش اولیه، احتمال ابتلای تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) در مورد آنها تشخیص داده شده است.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به تداوم آزمایش تکمیلی برای مداوای این بیماران گفت: مردم علائم ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) را جدی بگیرند.
وی اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که همه ساله با شروع فصل گرما و فعالیت کنهها در کشور و اغلب در افرادی که در معرض تماس با دام، خون و ترشحات حیوان آلوده قرار میگیرند و یا افرادی که توسط کنه مورد گزش قرار میگیرند، مشاهده میشود.
ابیشزاده همچنین گزش با کنه هیالوما را یکی از روشهای انتقال این بیماری ذکر کرد و گفت: شهروندان در صورت مشاهده، نباید این کنهها را با دست له کنند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت نکات لازم برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری اضافه کرد: شهروندان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، از خرید گوشت از قصابیهای غیرمعتبر داخل شهر و نیز از خرید و استفاده از گوشت قصابیهای غیرمجاز کنار جادهها خودداری کرده و از ذبح دام در منزل به طور کامل پرهیز کنند.
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بیان این که انجماد گوشت سبب از بین رفتن ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نمیشود، تاکید کرد: گوشت مشکوک باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر، کلیه و قلب نیز باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا هشت درجه سانتیگراد در داخل یخچال نگهداری شود.
وی با توصیه به شهروندان برای پرهیز از مصرف گوشت تازه افزود: شهروندان در صورت بروز علائم اولیه سرماخوردگی شامل تب، لرز، آبریزش بینی، درد بدن و یا مشاهده خونریزی غیرعادی در پی تماس با دام و یا گزش کنه، بلافاصله به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.