شیراز-ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: به منظور تامین سلامت شهروندان، مجوز فعالیت ۱۱ معدن را در منطقه قلات شیراز باطل کردیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید رضا ایزدی، پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در شیراز افزود: در منطقه دوکوهک نیز معادنی که هم اینک فعالیت دارند از شورای عالی معادن مجوز دارند که به جز مجوزهایی که از گذشته صادر شده هیچ مجوز جدیدی صادر نشده است.
وی ادامه داد: انتظار است که سازمان محیط زیست نیز این منطقه را به عنوان منطقه حفاظت شده تثبیت و اعلام کند.

آخرین وضعیت انتقال صنایع آلاینده از شیراز
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، در خصوص آخرین وضعیت انتقال صنایع آلاینده از کلانشهر شیراز گفت: کارخانه پشم و شیشه که طبق برنامه مراحل انتقال را پیش می برد و امیدواریم سال آینده شاهد انتقال آن باشیم.
ایزدی افزود: کارخانه سیمان شیراز نیز که بنا است به شهرستان خرامه منتقل شود هم اینکه ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در بحث دریافت تسهیلات دچار مشکلاتی شد.
او ادامه داد: مدیران این کارخانه این قول را داده اند که عملیات اجرایی سایت جدید در شهرستان خرامه را شدت بخشند.
وی بیان کرد: مدیران کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز نیز که سایت جدید آن در منطقه ویژه اقتصادی شیراز پیشرفت مناسبی ندارد متعهد شده اند که عملیات اجرایی ساخت این کارخانه را با تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار سرعت بخشند.
او افزود: در مقابل مسئولان استان نیز متعهد شدند که چنانچه مدیران کارخانه طبق وعده خود عمل کنند در بحث پرداخت تسهیلات حمایت های لازم را انجام دهند.

۱۹ هزار میلیارد تومان پروانه بهره برداری صنعتی در فارس صادر شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس همچنین گفت: سال گذشته در حوزه صنعت، معدن و تجارت این استان ۳۹۶ پروانه بهره برداری به ارزش ۱۹ هزار میلیارد تومان و اشتغال مستقیم پنج هزار و ۲۷۷ نفر صادر شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این ۲ هزار و ۲۳۴ جواز تاسیس صنعتی با سرمایه گذاری ۵۷ هزار میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۴۴ هزار و ۸۹۶ نفر نیز صادر شد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ در بخش صدور پروانه بهره برداری نسبت به سال ۹۹ رشد چهار درصدی را شاهد بودیم.
او اظهار داشت: همچنین پارسال ۸۸ فقره پروانه بهره برداری معدن در استان با ۸۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری و اشتغال یک هزار و ۱۸۷ نفر و صادر شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس بیان کرد: سال گذشته ۹۰ فقره مجوز برداشت موقت و ۳۲ گواهی کشف معدن که در نهایت به صدور پروانه بهره برداری منتهی می شود در استان صادر شد.
ایزدی گفت: پارسال در بخش تجارت داخلی نیز ۹۳ مجوز ایجاد و توسعه فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای، ۲۲ هزار و ۸۹۴ پروانه کسب در بخش تجارت و ۹۹ مجوز مشاغل پشتیبان و مستقل  صادر شد.
او بیان کرد: سال ۱۴۰۰، پنج هزار و ۸۶۵ واحد صنفی در استان به کارت خوان الکترونیک مجهز شدند و ۲ هزار و ۶۲۷ مجوز کار در بخش قالی بافی و ۳۹ مجوز پروانه تولید غیر متمرکز فرش دستباف صادر شد.
وی تصریح کرد: در مجموع سال گذشته ۱۶۷ هزار و ۹۱ پروانه کسب در حوزه صنعت، معدن و تجارت با اشتغال مستقیم ۳۲ هزار نفر صادر شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: استان فارس با دارا بودن چهار هزار و ۱۰۰ واحد صنعتی رتبه پنجم کشور را در اختیار دارد.
ایزدی افزود: در بخش معدنی ۳۷ نوع ماده معدنی در استان وجود دارد که هم اینک ۲۳ نوع آن در حال برداشت است.
وی گفت: سال گذشته هدفگذاری خود را در سه حوزه شامل احیای واحدهای صنعتی و معدنی تعطیل، تکمیل طرح های نیمه تمام صنعتی و معدنی دارای پیشرفت بالا و تکمیل زیرساخت های شهرکها و نواحی صنعتی قرار دادیم.
او افزود: پارسال با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و حمایت استاندار فارس و همراهی دادگستری استان موفق به فعال سازی ۱۵۸ واحد صنعتی راکد و ۲۲ واحد معدنی راکد شدیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، در خصوص دریافت حقوق دولتی در حوزه معادن نیز گفت: سال گذشته ۱۷۰ میلیارد تومان حقوق دولتی دریافت شد که این میزان در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۷۴ درصدی داشته است.

انجام ۱۵۷ هزار و ۲۲۸ بازرسی از صنوف استان
وی، با اشاره به انجام ۱۵۷ هزار و ۲۲۸ گشت بازرسی توسط گشت های مشترک با اتاق اصناف و تعزیرات در استان گفت: این بازرسی ها به تشکیل ۲۱ هزار و ۴۳۱ پرونده به ارزش ۸۰۰ میلیارد تومان منتهی شد که نسبت به سال ۹۹ رشد ۱۷۹ درصدی داشته است.
او افزود: از ابتدای امسال تاکنون نیز ۲ هزار و ۴۱۷ پرونده به ارزش یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال در این زمینه تشکیل شده است.
صادرات ۵۳۱ میلیون دلاری از گمرکات فارس
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس در خصوص عملکرد صادراتی استان نیز گفت: سال گذشته ۵۳۱ میلیون دلار کالا از مبدا گمرکات فارس به مبدا کشورهای آلمان، قطر، عمان، ترکیه، کویت و امارات صادر شد.
ایزدی افزود: اقلام صادراتی از استان فارس به کشورهای مبدا بیشتر شامل شمش آهن، فرش، کاشی و سرامیک و کود اوره است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از تولید کنندگان استان کالاهای خود را از مبدا گمرکات دیگر استان ها صادر می کنند که با افزودن این میزان صادرات به صادرات استان، میزان صادرات استان در سال ۱۴۰۰ به عدد ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار می رسد.

رتبه چهارم فارس در فعالیت فروشگاه های مجازی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: طی سال های اخیر با توجه به شیوع کرونا شاهد افزایش جهش کسب و کارهای اینترنتی در استان بودیم و فارس به رتبه چهارم در این زمینه دست یافت.
ایزدی افزود: طی مدت مذکور یک هزار و ۷۰۰ مورد افزایش کسب و کارهای اینترنتی در استان در بحث فعالیت فروشگاه های مجازی دارای نماد اعتماد ملی را شاهد بوده ایم.
فعالیت ۲۰۵ شرکت دانش بنیان در فارس
وی، با اشاره به فعالیت ۲۰۵ شرکت دانش بنیان در این استان گفت: از این تعداد ۹۷ شرکت مجوز خود را از سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس دریافت کرده اند.
او افزود: ۴۵ واحد نیز دارای پروانه بهره برداری هستند، ۱۰ واحد دارای پروانه فنی و مهندسی، ۹ واحد دارای جواز فنی و مهندسی و ۳۰ واحد نیز دارای جواز تاسیس هستند.