گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت: برای رسیدن به سرانه درآمد خانوارهای روستایی این استان به میانگین کشوری، باید بین ۳۰ تا ۵۰ درصد تسهیلات اشتغال به روستاها براساس ظرفیت‌های موجود اختصاص داده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌محمد زنگانه‌ عصر روز پنجشنبه در جلسه مشترک شورای برنامه‌ریزی ، توسعه و کارگروه اقتصادی، سرمایه‌گذاری و اشتغال استان در سالن جلسات شهید رجایی استانداری اظهارداشت: منابع تسهیلات اشتغال شامل تسهیلات مصوبات سفر، بندهای ب و الف مواد ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه و سایر ظرفیت‌های موجود است.

وی بیان کرد: تسهیلات مصوبات سفر رییس جمهور به استان باید در خدمت رشد هشت درصدی با رویکرد رشد و توسعه روستامحور باشد.

وی خاطرنشان کرد: تسهیلاتی که روش کار را ابلاغ خواهیم کرد، باید اشتغال‌آفرین باشد و این اعتبارات باید رشد و توسعه به عنوان‌ یک اهرم در نظر گرفته شوند.

استاندار گلستان گفت: این منابع باید در خدمت سیاست‌ها و استراتژی‌های پیشرفت و توسعه استان قرار بگیرد.

زنگانه افزود: تخصیص سهم روستاها از محل این اعتبارات و تسهیلات اشتغال‌زا و اشتغال‌آفرین، در واقع بهترین و عادلانه‌ترین نوع تخصیص است و از سوی دیگر کمترین آسیب را در کنار بهترین پیشرفت به همراه دارد.

وی ادامه داد: حدود ۲۰ روستای استان که از ظرفیت‌های آنان در جهت اشتغال جوامع روستایی استفاده شده، در کنار رسیدن مردم آن روستاها به درآمد سرانه‌های کشوری و حتی بالاتر از آن رسیدند.

وی تصریح کرد: هیچگاه پیشرفت در سوراخ کردن بی‌برنامه زمین و ریختن پساب‌ها در محیط زیست و تخریب آن نیست، که البته پیشرفت در برخی از این موارد لازم هم است.
استاندار گلستان گفت: برخی از داروهای گیاهانی و گیاهانی که در مرز ۲ استان گلستان و سمنان کشت می‌شود، از بسیاری محصولات مشابه قدیمی و نام‌دار کیفیت بهتر و مطلوب‌تری دارند و این خود یک ظرفیت بالقوه در این بخش است.

زنگانه اضافه کرد: نباید منابع ۷۰۰ تا هزار میلیارد ریالی، که آخرش نامشخص است به برخی افراد بی‌حساب و کتاب داده شود.

وی بیان کرد: اگر این مبالغ را به اشتغال روستایی دهیم، بدون شک سطح درآمد و اشتغال روستا افزایش خواهد یافت و بدون شک همه هزار و ۵۰ روستای استان، مزیت نسبی دارند.

وی خاطرنشان کرد: الگوی درست و پایدار، قابلیت تعمیم‌پذیری با کمترین منابع و کمترین آسیب را دارد.

استاندار گلستان گفت: از سوی دیگر این شرایط را ما مسوولین تسهیل‌گری کنیم و این نوع حمایت باید همراه با زنجیره ارزش افزوده باشد.

وی افزود: شیوه برگزاری جلسات باید تغییر کند و ۲ سویه باشد و اگر لازم باشد، باید جلسات فوق‌العاده برگزار کنیم.

زنگانه ادامه داد: همه دستگاه‌ها باید به مصوبات شورای برنامه‌ریزی احترام بگذارند و اطلاعات در سامانه سیمابر تکمیل شود.

وی اضافه کرد: در راستای استفاده از ظرفیت هلدینگ‌های بزرگ تلاش شده، اما دست ما گرفته نشد که نیاز است جلسات با شرکت‌های بزرگ ادامه داشته باشد و این حق مردم استان است تا از این ظرفیت‌ها استفاده کنند.

استاندار گلستان گفت: صدور مجوزهای بی‌نام اقدامی است که در برخی پروژه‌ها به خوبی جواب داده و باید با کمک دستگاه‌ها روی این مدل سرمایه‌گذاری کار بیشتری انجام شود.

زنگانه یادآور شد: در رشد هشت درصدی، ۳.۵ درشد آن باید از محل بهره‌وری باشد که با توجه به شعار سال، می‌توان در بخش دانش‌بنیان، از محل بهره‌وری رشد خوبی داشته باشیم و باید برنامه ویژه در بهره‌وری با مصادیق مشخص شود.

وی بیان کرد: اجرای طرح مجتمع‌های اداری در شهرهای کمتر از ۷۰ هزار نفر جمعیت قانون معطلی است که باید آن‌ را اجرایی کنیم و املاک مازاد را براساس قانون بودجه و اعتبارات از محل درآمدها به فروش برسانیم.

وی تاکید کرد: ما چیزی به عنوان کار پنهان از مردم نداریم و شفافیت با مردم اصل کارهای ماست.