به گزارش ایرنا این درخت گرمسیری با نام علمی Cordia myxa در جنوب کشور به ویژه استانهای سیستان و بلوچستان، بوشهر، هرمزگان و خوزستان رشد میکند و خواص دارویی و خوراکی زیادی دارد.
میوه سپستان شامل دو نوع است که یک نوع آن درشت بوده و هنگام رسیدن میوه، گوشت آن به راحتی از دانه جدا می شود و دارای لزج (چسبندگی) و لعاب بیشتر و شیرینی کمی است و یک نوع دیگر آن میوه کوچکی دارد و شیرین و لعاب آن کم است.
یک کارشناس و فعال میراث فرهنگی در این زمینه گفت: درخت سپستان در کنار نخل و کنار از درختان مثمر مناطق گرمسیری خوزستان هستند که در برخی کتب تاریخی به خواص دارویی بسیار آن اشاره شده است.
علی محمد چهارمحالی اضافه کرد : اواخر خرداد و اوایل تیر فصل به بار نشستن این درخت گرمسیری در خوزستان است.
وی ادامه داد: این درخت از دیرباز در باغ ها ، منازل و حتی معابر شوشتر کشت میشد تا از میوه و سایه آن در فصل تابستان استفاده شود.
یک کارشناس طب سنتی نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: میوه سپستان علاوه بر تازه خوری، خشک شده آن در عطاری ها ارایه میشود و خواص درمانی بسیاری برای این میوه ذکر شده است.
احمد عبدالهی ادامه داد: میوه سپستان برای درمان دیابت، چربی خون ، کبد چرب ، فشار خون ، بیماری های عفونی، حساسیت فصلی به ویژه سرماخوردگی موثر است.
وی افزود: میوه سپستان دارای آهن و آنتی اکسیدان است و به خاطر دارابودن لزجی (چسبندگی) برای دفع انگل در معده به ویژه برای کودکان بسیار مفید و برای کسانی که مشکل یبوست دارند، روان کننده خوبی است.
شهرداری شوشتر ۲ هزار نهال سپستان در نواحی مختلف شهری کشت میکند
مسوول اداره سیما ، منظر و فضای سبز شهرداری شوشتر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: شهرداری حدود ۱۵ هزار نهال مثمر بومی را در گلخانه این شهرداری تکثیر کرده که حدود ۲ هزار نهال آن به گونه سپستان اختصاص دارد.
نامدار نوذری نژاد افزود: این نهال ها قرار است پاییز و زمستان امسال در بلوارها ، میدانها و کمربندی شهر شوشتر کشت شود.
وی گفت: این درخت علاوه بر مثمر بودن و سایه گستر بودن برای رشد، به آب کمی نیاز دارد و با آب و هوای خوزستان سازگار است.
به گزارش ایرنا با توجه به محدودیت منابع آبی و خشکسالی های اخیر در خوزستان، کاشت درخت سپستان توسط شهرداری ها و دهیاریها در نواحی مختلف شهری و روستایی خوزستان علاوه بر ایجاد فضای سبز باعث صرفه جویی در مصرف آب خواهد شد.از طرفی کشت این درخت به دلیل میوه خوراکی و دارویی آن میتواند رونق اشتغال و اقتصاد در بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد.