به گزارش خبرنگار ایرنا، علی جودکی روز پنجشنبه در نشست خبری با رسانههای استان مرکزی با بیان اینکه ظرفیت استان در حوزه تجارت بالا است، اظهار داشت: میزان واردات ۱۵ کشور همسایه در سال ۲۰۲۱، حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار بوده که سهم ایران ۲درصد از این رقم بوده است، درحالی که ظرفیت ما برای صادارت به کشورهای همسایه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: با روندی که دولت سیزدهم در دیپلماسی اقتصادی آغاز کرده اولویت اول، کشورهای همسایه هستند.
جودکی افزود: استان مرکزی از نظر تنوع تولید کالا و از نظر صنایع مادر رتبه اول را در سطح کشور دارد.
وی اظهار داشت: ۹۰ درصد پوشک بزرگسال (ایزی لایف) و ۶۰ درصد پوشاک کشور در استان مرکزی تولید میشود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه معدن این استان رنگین کمان معاددن را دارد، گفت: ۶۱۰ معدن با کانی های خاص در این استان وجود دارد و در حوزه تراورتن استان مرکزی رتبه اول معادن را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت: ۵۵۸ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری در استان مرکزی انجام شده است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: امسال ۲هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش استان در نظر گرفته شده است که می تواند در حوزه تولید به کار گرفته شود.
جودکی افزود: استان مرکزی ۴۹۵ میلیون دلار واردات داشته که ۹۰ درصد این واردات مواد اولیه و یا تجهیزات خط تولید از کشورهای چین، هند، آلمان و ترکیه بوده است.
وی اظهار داشت: از ۶۱۰ معدن استان مرکزی ۳۹۹ معدن فعال و ۲۱۱ معدن به علت نداشتن خریدار در برخی کانی ها، داشتن معارض و نداشتن امکان استخراج غیر فعال هستند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: برنامه ریزی در دستور کار است تا ۲۰درصد معادن غیر فعال استان امسال فعال شوند.
جودکی در بخش دیگری از سخنانش افزود: ۳۵۰ میلیارد تومان حقوق معادن در استان مرکزی سال گذشته اخذ شد که باید ۱۵درصد این رقم به شهرهای معدنی برای کمک به زیرساخت های این شهرها اختصاص یابد که متاسفانه این رقم عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: اجرای طرح یارانه ها پیوست رسانه ای نداشت و لازم بود در این مهم اطلاع رسانی بیشتری صورت می گرفت.
موی اظهار داشت: دولت سیزدهم حرکت بزرگ اقتصادی و جراحی مهمی را انجام داد و از خارج شدن یارانه از جیب مردم کشور به نفع کشورهای همسایه جلوگیری کرد.
رییس خانه صنعت و معدن استان مرکزی نیز گفت: قطع برق ۲ روز در هفته در این استان به یک روز کاهش یافته است اما همین یک روز موجب شده تا افزایش هزینه سربار، افزایش قیمت تمام شده و کاهش قدرت رقابت به وجود آید.
منوچهر توسطی اظهار داشت: تحریم های غیرعادلانه علیه کشور، پاشنه آشیل برخی مشکلات است و این محدودیت ها امکان برنامه ریزی در واحدهای صنعتی را تحت تاثیر قرار داده است.
توسطی افزود: چون صاحبان صنایع نمی توانند برنامه ریزی در کوتاه ترین زمان داشته باشند بنابراین نمی توانند جوابگوی تعهد و قرارداد خود باشند.
بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در مناطق مختلف استان مرکزی فعالیت میکنند.
استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین مرکز صنعتی کشور است