رشت - ایرنا- استاندار گیلان با تاکید بر اینکه مراکز تحقیقاتی حوزه کشاورزی در گیلان فعالانه‌ر عمل کنند تا زنجیره ارزش این محصولات، شکل گیرد، گفت: توسعه مکانیزاسیون برای افزایش بهره‌وری آب در بخش کشاورزی ضروری است.

به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛  اسدالله عباسی عصر امروز (پنجشنبه) در جلسه بررسی مشکلات استان در حوزه‌های کشاورزی، آب و منابع طبیعی با حضور رئیس و شماری از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیران نیرو و جهاد کشاورزی در سالن غدیر استانداری اظهار داشت: گیلان یکی از استان‌های دارای ظرفیت در تولید محصولات کشاورزی است ولی با این وجود با مشکلات عدیده‌ای در این حوزه مواجه هستیم که به این منظور باید تمامی مصوبات این جلسه در استان به مرحله اجرا درآید.

وی حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و معاونان وزیران در استان را فرصتی مناسب در خصوص حل مشکلات بخش کشاورزی دانست و ادامه داد: کشاورزان گیلانی دچار تنگناهایی در عرصه‌های مختلف هستند و این حضور و جلسات، می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند.

نماینده عالی دولت در گیلان تنها راه نجات رودخانه های زرجوب و گوهر رود رشت و تالاب انزلی را اصلاح ساختارهای فاضلاب ذکر و خاطرنشان کرد: سه شنبه هفته جاری جلسه ای در این خصوص که جزو مصوبات سفر استانی دولت به گیلان نیز هست، با حضور معاون اجرایی رئیس جمهوری برگزار شد.

عباسی میزان بهره‌مندی آب زراعی در گیلان را مناسب ندانست و گفت: از یک میلیون متر مکعب نیاز آبی استان، هم اکنون ۸۰۰ هزار متر مکعب آب در سد سفید رود موجود است که این‌امر نشان دهنده کمبود ۳۰۰  هزار مترمکعبی آب زراعی است.

وی بر لزوم تسریع در تعیین تکلیف سدهای مخزنی شفارود و پلرود و دیگر سدهای لاستیکی استان تأکید کرد و گفت: سد سفید رود به تنهایی جوابگوی تامین نیاز آبی اراضی کشاورزی گیلان نیست و وزارت نیرو باید در این موارد، تصمیمات لازم را اتخاذ کند.

عباسی جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان را یکی از مواردی دانست که بر آن تأکید دارد و یادآور شد: با توجه به آنکه با کمبود زمین‌های کشاورزی مواجه هستیم، مصرانه در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی ایستاده ام.

وی با تاکید بر لزوم توجه به اصلاح اراضی کشاورزی به منظور افزایش تولید محصولات بیان داشت: در بخش افزایش تولید محصولات، همه دستگاه‌ها در خصوص توسعه مکانیزاسیون با هدف بالابردن بهره وری باید نقش خود را به درستی ایفا کنند.

استاندار، گیلان را یکی از قطب‌های تولید کرم ابریشم عنوان و اضافه کرد: طی سال های اخیر و در زمان حاضر، تعرفه واردات ابریشم به کشور، با کاهش مواجه شده که این مسئله، صنعت دیرپای ابریشم در گیلان را با چالش هایی مواجه کرده است.

عباسی در ادامه سخنانش به تولید جوجه‌های یک روزه در گیلان اشاره و خاطرنشان کرد: در حالیکه معدوم‌سازی جوجه یک روزه، به معضلی در گیلان و کشور تبدیل شده بود؛ با اقدامات صورت گرفته در استان، از معدوم سازی جوجه‌ها جلوگیری به عمل آمده است.

وی  همچنین با انتقاد از وضعیت کنونی مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری در گیلان گفت: بهترین مرکز تحقیقات ماهیان خاویاری در بخش سنگر از توابع شهرستان رشت است ولی ۳۰ درصد از این ظرفیت استفاده می‌شود به این منظور بسیار امیدوارم با جلوگیری از واگذاری این مرکز، زمینه افزایش تولید ماهیان خاویاری فراهم آید.

استاندار گیلان با اشاره به وضعیت نامناسب مراکز تحقیقات محصولات کشاورزی در استان افزود: ۷۵ درصد فندق کشور در رودسر تولید می‌شود ولی مرکز تحقیقات فندق در این شهرستان، تعطیل است که این امر، نشان از کم‌توجهی به حوزه تحقیقاتی محصولات کشاورزی دارد و باید وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص ، تصمیماتی اتخاذ کند.

 عباسی همچنین به تثبیت وضعیت زباله در پهنه سراوان و تصفیه شیرابه‌ها به میزان شش لیتر در ثانیه اشاره و اضافه کرد: موضوع پسماند در سراوان یک ابر چالش است البته هر نقطه از گیلان با این مشکل مواجه می‌باشد و استان، میراث‌دار مشکلی به نام زباله است که فقط محدود به جمعیت دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفری آن نیست و با حضور گردشگران، تولید پسماند دو برابر افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه به‌منظور احداث زباله‌سوز در سریع‌ترین زمان ممکن و ساماندهی ریجکت زباله نیازمند پیگیری جدی و همکاری نمایندگان مجلس است، افزود: همه باید دست‌به‌دست دهیم و بدون انداختن توپ به زمین یکدیگر، این چالش را برطرف سازیم.

.