به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن احتشام عصر پنجشنبه در کمیسیون توسعه صادرات، مدیریت واردات، ترانزیت،حمل و نقل، گمرک و امور مرز اتاق بازرگانی بیرجند که با حضور معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه برگزار شد افزود: با توجه به نقش و جایگاه حمایتی سفارتخانهها، همچنین علیرغم جنگ اقتصادی که علیه ما راه افتاده باید بازاریابی همه جانبه را استرتژی توسعه صادرات قرار دهیم.
وی ادامه داد: در این زمینه همه به سهم خود باید نقشآفرینی کنند زیرا این تنها از عهده وزارت صمت، کمیسیون تجارت یا صادرکنندگان برنمیآید.
وی اظهار داشت: تولیدکننده و صادرکنندگان امروزه در شرایط تحریم مشکلاتی دارند و انتظار داریم وزارتخانهها تنها به چند مکاتبه اکتفا نکنند بلکه در کنار تولیدکننده و صادرکنندگان باشند.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه بازاریابی به دو دسته عوامل خرد و کلان تقسیم میشود افزود: در تعیین استراتژی برای ورود به بازارهای هدف و توسعه صادراتی یکسری عواملی غیرقابل کنترل است که به عنوان عوامل کلان نقش بسیار مهمی بر عهده دارد و آن قوانین و مقررات سایر کشورها است.
وی بیان کرد: آنچه امروز بیشتر نیاز به بحث دارد تحریمهایی است که بر خلاف اصول کلی بینالمللی وضع شده و تولیدکنندگان و صادرکنندگان را دچار مشکلات خاصی کرده است.
احتشام ادامه داد: انتظار این است این محیطها به نوعی مدیریت و هموار شود تا تولیدکننده و صادرکننده بتواند ایفای نقش کرده و صادرات را توسعه دهد.
وی اظهار داشت: همانطور که امروز در بازدید از مرزهای استان مشاهده کردید این سمت مرز مشکل زیادی نداریم و مسئولان به بهترین نحو نقش آفرینی کرده و همراه صادرکننده و تولیدکننده هستند اما عمده مشکلات مربوط به قوانین و مقررات آنطرف مرز است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: تغییر و تحولات و بیثباتی در افغانستان سبب شده هر روز تغییراتی را شاهد باشیم که عملا سبب فراز و نشیبهای برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان شود.
وی با تاکید بر اینکه انتظار داریم بحث بازار افغانستان بهتر مدیریت شود عنوان کرد: بازارچههای مرزی میتواند نقش بسیار مهمی در معیشت مرزنشینان دو طرف و توسعه صادرات داشته باشد که با تغییر و تحولات ثبات دائمی در بازارچهها برقرار نیست.
احتشام یادآور شد: انتظار داریم عوامل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و لجستیک را به عنوان معاون وزارت خارجه را برای تولیدکنندگان بیشتر مهیا کنید چراکه اکنون نقد پول برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان یک معضل است.
وی با اشاره به مبادله تعرفههای ترجیحی در کمیسیون صادرات، گفت: تعرفه صادرات زعفران از افغانستان به هند صفر است اما از ایران ۳۵ درصد تعرفه صادراتی دارد و امروز افغانستان یکی از مقصدهای صادراتی زعفران شده است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند افزود: از این طریق زعفران به نام افغانستان صادر میشود در این زمینه درخواست داریم مشکل صادرات زعفران که معیشت جمعی کثیری از مرزنشینان را شامل میشود را هموار کنید.
احتشام با تاکید بر اینکه در محورهای مرزی استان با افغانستان دچار ضعف زیرساختها هستیم عنوان کرد: بخشی از جاده مرز ماهیرود - فراه هنوز آسفالت نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی بیرجند ضمن تشکر از نماینده وزارت امور خارجه در بیرجند اظهار داشت: این نمایندگی گاهی بدون سرپرست میماند و وقفهای در انجام امور تولیدکنندگان و صادرکنندگان میشود که باید این نمایندگی تقویت شود.
احتشام با اشاره به عدم ثبات مسئولان گمرک افغانستان، عنوان کرد: تغییر و تحولات در این حوزه سبب ایجاد ناهماهنگی و عدم اجرای توافقات میشود.
وی تصریح کرد: طرف افغانستانی به طور مرتب خواستار ایجاد توازن تجاری هستند و درخواست دارند متناسب با صادرات به این کشور، به ایران واردات داشته باشند که میتوان با معرفی کالاهای مورد نیاز این توازن را ایجاد کرد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: اکنون در حوزههای مختلف از جمله صادرات کشاورزی و انرژی با مشکل مواجهایم و باید از مشکلاتی که سبب آسیب به تجار میشود جلوگیری کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه امروز به همراه سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از پایانه مرزی یزدان در شهرستان زیرکوه و سایت مرزی ماهیرود نیز بازدید کرد.
این بازدید با هدف بررسی شرایط موجود و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه مبادلات مرزی استان از طریق بازارچه مرزی یزدان انجام شد.
در این بازدید بر ضرورت پیگیریها در ۲ سطح استانی و ملی تاکید و مقرر شد وزارت امور خارجه در جهت پیگیری امور اقداماتی را در دستور کار قرار دهد.