به گزارش ایرنا، صابر پرنیان روز جمعه در جمع خبرنگاران با بیان این که آذریجان شرقی در صنایع قطعه سازی و مجموعه سازی سرآمد کشور است، افزود: همه باید به این باور برسیم که تولید، مبتنی بر سند آمایش سرزمینی باشد چرا که موجب بهترین بهره وری از ظرفیت های موجود می شود.
وی گفت: در صنعت فولاد حداکثر ۳ درصد از آب برای تولید استفاده می شود این در حالی است که ۴۰ درصد تولید ثروت در این صنعت اتفاق می افتد.
پرنیان افزود: باید نگاه خود را تغییر دهیم چرا که وقتی نگاه به سمت تولیدات با ارزش افزوده بالا و متکی بر سند آمایش سرزمینی و ظرفیت های هر منطقه تغییر یابد بدون تردید در حوزه صنعت اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر ۹۰ درصد مراجعه فعالان اقتصادی در حوزه های صنعت، معدن و تجارت برای درخواست زمین به منظور شروع فعالیت های صنعتی و افزایش سبد محصولات است که این موضوع نشان می دهد این فضا در کشور برای سرمایه گذاری وجود دارد.
وی شهرک صنعتی شهید سلیمی را قطب اقتصاد منطقه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه امسال حرکت های خوبی در استان در حوزه های مختلف اقتصادی شروع شده است.
پرنیان افزود: با پیگیری های مستمر باید کمک کنیم تا شرکت هایی که قابلیت تبدیل شدن به حالت دانش بنیان را دارند این فرایند را طی کنند تا بتوانند از مزیت های این حوزه استفاده کنند در این زمینه برای اتصال صنعت به دانشگاه کارگروه های عملیاتی و کاربردی تشکیل شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت عارضه یابی صنعت از سوی دانشگاه برای ارتقای کیفیت، بهره وری و کاهش قیمت محصولات گفت: با تبدیل واحدهای صنعتی به حوزه دانش بنیان سهم دانش در تولید افزایش پیدا می کند که در این صورت کیفیت محصولات ارتقا می یابد و محصولات صادرات محور و رقابت پذیر تولید می شود.
پرنیان افزود: به منظور اتصال دانشگاه با صنعت جلسات مختلفی برگزار و اساتید را به صورت مستقیم به حوزه صنعت وارد می کنیم که این اقدامات باید در اقتصاد استان و در زندگی مردم خود را نشان دهد که به دنبال این موضوع هستیم.
وی یکی از ظرفیت های بزرگ استان را نیروی انسانی متخصص و صنعتگر دانست و گفت: با توجه به رویکرد تعیین شده اقدامات بسیاری انجام می شود که حضور تیم هایی متشکل از شرکت شهرک های صنعتی، سازمان صمت، بخش دانش بنیان اتاق بازرگانی و پارک علم و فناوری در واحدهای صنعتی از جمله این اقدامات عملیاتی است.
پرنیان در مورد موضوع نوسازی ماشین آلات صنعتی اظهار کرد: امسال در سفر ریاست جمهوری ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار تنها برای حوزه صنعت تخصیص یافت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که تبریز پایتخت شیرینی و شکلات و کفش و چرم است، گفت: در صنعت لوازم خانگی، فولاد، قطعه سازی و خودرو جایگاه ویژه ای در کشور داریم.
وی با اشاره به اهمیت تخصیص سهم استان از تسهیلات دولتی و منابع مختلف تامین مالی افزود: امسال پیگیر هستیم هیچ واحد صنعتی از لحاظ تامین مالی با مشکل مواجه نشود که در این زمینه با نهادهای مرتبط و مسئولان ارشد کشور نیز جلساتی برگزار شده است.
رئیس جمهور ۱۲ خرداد امسال در قالب بیست و سومین سفر استانی به آذربایجان شرقی سفر کرد.