به گزارش ایرنا، بهای انرژی با افزایش ۴۱.۹ درصدی نسبت به ژوئن سال گذشته، بیشترین تأثیر را بر افزایش نرخ تورم داشته و پس از آن قیمت مواد غذایی، نوشیدنی و دخانیات ۸.۹ درصد افزایش یافته است.
شاخص نرخ مشتری در استونی و لیتوانی با ۲۰ درصد افزایش، بالاترین رشد را به ثبت رسانده، در حالی که تورم در فرانسه و مالت کمتر از ۷ درصد بود.
گزارش کامل یورواستات قرار است در ۱۹ جولای منتشر شود. اما افزایش شدید قیمت مواد غذایی و انرژی تحت تأثیر جنگ اوکراین عامل افزایش تورم در اروپا بشمار میرود که اقتصاد این منطقه را به رکود نزدیکتر کرده است. تورم در اروپا طی ده ماه متوالی صعودی بوده و نشانهای از توقف این روند دیده نمیشود.
شاخص تورم در انگلیس که از اتحادیه اروپا خارج شده به ۹.۱ درصد رسیده که در نزدیک به نیم قرن گذشته بی سابقه است. بانک مرکزی انگلیس نسبت به خطر رکود اقتصادی در این کشور هشدار داده است.
کمیسیون اروپا اخیراً پیشبینی خود از رشد اقتصادی منطقه یورو در سال جاری میلادی را به ۲.۷ درصد کاهش داده است. این نهاد اروپایی در زمستان رشد ۴ درصدی را برای اقتصاد یورو طی این سال پیشبینی کرده بود.
بانک مرکزی اروپا هم در واکنش به روند صعودی تورم اعلام کرده است تا ماه سپتامبر به دوران نرخ بهره منفی پایان میدهد.
این درحالیست که رهبران اروپایی در واکنش به جنگ در اوکراین به توافقی برای تحریم تدریجی نفت روسیه دست یافتند که میتواند به اقتصاد این منظقه شوک جدیدی را وارد کند. اقتصاددانها هشدار دادهاند این کار آتش تورم، فشار بر خانوارها و صنایع اروپایی را افزایش خواهد داد.