حجت الاسلام والمسلمین علی دشتکی روز جمعه همزمان با سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای تشویق جوانان به ازدواج آسان ، سال ۱۳۹۱ نخستین اتاق پیوندهای آسمانی استان البرز در آستان مقدس امامزاده حسن (ع) کرج راه اندازی شد که اکنون تعداد اتاق های عقد آسان استان به هشت اتاق رسیده است.
وی بیان داشت : از سال ۱۳۹۱ تاکنون خطبه عقد حدود ۲ هزار زوج جوان در این اتاق ها به ثبت رسیده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه البرز در ادامه به تاکید تشکیل خانواده در دین مبین اسلام اشاره کرد و گفت: روایات زیادی در مقوله ازدواج وجود دارد که اهمیت این موضوع را در زندگی هر جوانی نشان داده می شود ولی گاهی تجملات مشکلات عدیده ای بر سر راه ازدواج جوانان ایجاد می کند که ترجیح می دهند تشکیل خانواده را به تاخیر انداخته و به زمان دیگری موکول کنند.
دشتکی با اشاره به اینکه براساس بررسی های انجام شده زندگی های مشترکی که در این اماکن مقدس آغاز می شوند از استحکام بیشتری برخوردار هستند, افزود: کمتر از یک درصد این ازدواج ها به جدایی منجر می شود.
وی بیان داشت: زوج هایی که از امامزادگان زندگی مشترک خود را آغاز می کنند حرمت زندگی خود و همدیگر را به احترام این مکان های مقدس نگه می دارند و حتی این امامزادگان پاتوقی در زمان نامزدی و عقدشان می باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز بر اجرای موقوفاتی در کمک به ازدواج آسان جوانان برای تهیه جهیزیه و مسکن آنان تاکید کرد و گفت: در استان موقوفاتی داریم که به زوج های جوان نیازمند در تهیه جهیزیه کمک می کنند.
وی اضافه کرد: حتی موقوفه ای داریم که عروس و دامادهای نیازمند می توانند ۲ سال اول زندگی خود را به صورت رایگان در آن زندگی کنند.
دشتکی گفت:
این مسوول مهمترین چالش آغاز زندگی جوانان و ازدواج آنان را مشکل اشتغال دانست و گفت: اگر در این زمینه به این گروه کمک کنیم بخشی از آسیب های اجتماعی و مشکلات ازدواج کاهش می یابد.
دشتکی اظهار داشت: در مجموعه اوقاف البرز نیز در قالب طرح «شمیم خدمت» نسبت به کارآفرینی و اشتغال اقداماتی انجام داده ایم که یکی از اصلی ترین مباحث در اجرای این طرح بحث اشتغال و کارآفرینی برای جوانان است.
وی گفت: باید تلاش کنیم با دور ریختن رسوم غلط و نوظهور که مانعی بر سر راه ازدواج ها می باشد و معرفی الگوهای موفق دینی و اجتماعی، روش های عملی و آسان را به جوانان بازگو کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز افزود: برگزاری طرح سبک زندگی ویژه جوانان برای دوران قبل و بعد از ازدواج به منظور تحکیم و سبک زندگی اسلامی ایرانی توسط کارشناسان مربوطه در بقاع متبرکه برگزار می شود.
دشتکی بیان کرد: ترویج ازدواج آسان در بین جوانان بهترین راهکار برای تشکیل زندگی مشترک است تا جوانانی که می توانند بسیار ساده ولی با رنگ همدلی زیر یک سقف رفته و در کنار هم خوشبخت باشند.
وی افزود: زوج هایی که در اتاق پیوندهای آسمانی به عقد همدیگر در می آیند بایستی مهریه عروس حداکثر ۱۴ سکه بهار آزادی باشد ضمن اینکه این زوج ها هدایایی از سوی بقاع متبرکه دریافت می کنند.
مدیرکل اوقاف وامور خیریه استان البرز همچنین از خیران و واقفانی که می توانند در ترویج ازدواج آسان قدم بردارند دعوت کرد تا بخشی از نیازهای زندگی این جوانان را فراهم کنند.
روز اول ذی الحجه سالروز ازدواج آسمانی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)به عنوان «روز ازدواج» نامگذاری شده است.