علیرضا آذریان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وزش باد همراه با جریانات غبار، مانع تداوم گرد و غبار در دشتها شده اما در مناطق کوهستانی، این شرایط باعث تمرکز و انباشته شدن گرد و غبار میشود، این مساله سبب ماندگاری بیشتر غبار در مناطق کوهستانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: این الگو در سالهای گذشته نیز وجود داشت که باعث میشد گرد و غبار در مناطق کوهستانی بیشتر تداوم داشته باشد و به حدود ۱۰ تا ۱۲ ساعت ماندگاری برسد که نمونه آن را در شهرهای شمالی و شمال شرقی استان همچون دزفول، اندیمشک و ایذه شاهد هستیم.
آذریان ادامه داد: در گرد و غبار اخیر که از دیروز آغاز شده نیز این شرایط در ایذه به وقوع پیوسته و باعث افزایش غلظت غبار از عصر شنبه شده است که حداکثر آن در ساعت ۱۰ صبح امروز (یکشنبه) به میزان یک هزار و پنج میکروگرم برمترمکعب رسید، پس از آن روند کاهشی داشته و در ساعت ۱۴ به ۳۹۹ میکروگرم برمترمکعب کاهش یافت.
وی همچنین گفت: میزان غلظت گرد و غبار در ساعت ۱۳ روز یکشنبه در اهواز ۷۸۹، ایذه ۴۹۷، سوسنگرد ۴۹۲، حمیدیه ۳۷۶، آبادان ۳۰۶، دزفول ۳۴۵، اندیمشک ۳۳۷، بندر امام ۳۴۴، شادگان ۳۲۵، رامشیر ۳۰۸، امیدیه ۲۱۷، شوشتر ۲۱۵، خرمشهر ۱۷۶، هندیجان ۱۹۴، شوش ۱۶۰ و گتوند ۱۴۲ میکرگرم برمترمکعب بوده است.
آذریان افزود: این توده گرد و غبار که از دیروز خوزستان را تحت تاثیر قرار داده، منشاء خارجی داشته و از کشور عراق شروع شده اما با وزش باد شدید در استان، توسط کانونهای داخلی تشدید شده است به همین دلیل تقریبا در همه شهرستانهای خوزستان پدیده گرد و غبار را کم و بیش داشتیم.
وی در ادامه با اشاره به شرایط کم آبی در فصل تابستان بیان کرد: ممکن است گرد و غبار در روزهای آینده تشدید شود و با توجه به گرمای هوا و احتمال درگیری با آلاینده «ازن»، با شرایط همافزایی (سینرژی) مواجه خواهیم بود که نیازمند تقویت سیستمهای هشدار و بهنگام برای اطلاع رسانی به شهروندان است.
آذریان با اظهار امیدواری نسبت به تامین زیرساختها برای اطلاع رسانی عمومی افزود: با همکاری شهرداری درصدد هستیم مانیتورهای اطلاعرسانی شرایط آلودگی هوا را در سطح شهر فعال کنیم.
بر اساس این گزارش، گرد و غبار دیروز (شنبه) تقریبا همه خوزستان را درگیر کرده بود، که بیشترین میزان آن در ساعت ۱۶ در شادگان به ۱۹ برابر حد مجاز (۲ هزار و ۸۵۵ میکروگرم برمترمکعب) رسید.
اداره کل هواشناسی خوزستان همچنین امروز در اطلاعیهای نسبت به ورود گرد و خاک به استان از اوایل وقت امشب تا اواخر وقت فردا (دوشنبه) هشدار سطح نارنجی صادر کرده است.
۲۸ اردیبهشت امسال نیز شهرستان ایذه آلودهترین نقطه استان اعلام شد که میزان گرد و غبار در آن به هفت برابر حدمجاز رسیده بود. شهرستان ایذه در شمال شرق خوزستان در کوهستان زاگرس قرار دارد، که از خوش آب و هواترین مناطق این استان به شمار میرود.
امیری رییس اداره حفاظت محیط زیست ایذه هشتم تیر ماه از قطع برق ایستگاه سنجش هوای این شهرستان برای چندمین بار، به دلیل آنچه که مصرف برق پس از وقت اداری عنوان شده، خبر داد.
به گفته وی، ایستگاه سنجش ذرات معلق هوا که در اداره حفاظت محیط زیست مستقر است، باید به صورت شبانهروز فعال باشد تا اطلاعات آلودگی هوا را مخابره کند، اما اداره برق اقدام به قطع برق اداره محیط زیست ایذه کرده و امکان ثبت داده آماری در مورد میزان گرد و خاک موجود در هوا وجود ندارد.