بر اساس گزارش های منتشر شده، تحقیقات نیروی دریایی آمریکا نشان میدهد که فقدان مدیریت و دقت فکری و نبود ارزیابی درست توسط فرماندهان اصلی این پایگاه و همچنین آموزش ضعیف، نظارت و رهبری ناکارآمد باعث نشت سوخت هواپیما به منابع آبی و مسمویت حدود ۶ هزار نفر شده است.
در این بررسی همچنین مشخص شد که حادثه ماه مه ۲۰۲۱ در تأسیسات مخازن سوخت "رد هیل بالک" ارتش آمریکا در جزیره اوآهو پس از یک خطای اپراتور رخ داده که منجر به ترکیدگی لوله هنگام پمپاژ سوخت شده است. در نتیجه، حدود ۲۱ هزار گالن (۸۰ هزار لیتر) سوخت هواپیما به یک لوله اطفاء حریق نشت کرده است.
مقامات این تاسیسات متوجه کمبود ۷۵ هزار و ۷۰۰ لیتر سوخت در مخازن شده اند اما به این نتیجه رسیده اند که این سوخت در لوله ها قرار دارد و درنتیجه این کمبود را گزارش نکرده اند.
ولی خط لوله اطفاء حریق پس از شش ماه به دلیل وزن زیاد نیز دچار ترکیدگی شده که سوخت درون آن به خاک و منابع آبی منطقه نشت کرده است.
محققان در گزارش های اولیه خود اعلام کرده بودند که حدود ۷۵ هزار و ۷۰۰ لیتر سوخت هواپیما به خاک این جزیره نفوذ کرده است. از آنجایی که نشت در بخش مخازن این پایگاه رخ داده است، تیم های پاسخگو ابزار لازم برای مقابله با این فاجعه را در اختیار نداشته اند.
در نهایت، تیم پاسخگو در این پایگاه به این نتیجه رسید که اکثر سوخت نشت کرده را جمع آوری کرده و تنها ۶ هزار ۱۲۵ لیتر از مخازن کاهش پیدا کرده است. اما محققان تخمین می زنند که حدود ۱۹ هزار لیتر وارد خاک و آب پیرل هاربر شده است.
بلافاصله پس از نشت سوخت، حدود ۶ هزار نفر با علائم مسمومیت با سوخت هواپیما، از جمله تهوع، سردرد و موارد دیگر به مراکز پزشکی مراجعه کردند و مراجعه این افراد مشخص کرد که هزاران لیتر به منابع آبی این منطقه نفوذ کرده است.
تنها پس از مراجعه تعداد زیادی از افراد، نیروی دریایی آمریکا تصمیم گرفت تا زمانی که آلودگی منابع آب برطرف شود، حدود ۴ هزار خانواده نظامی را به منطقه دیگری منتقل کند.
اگرچه اعلام شده بود که این آلودگی به منابع آبی شهر هونولولو نفوذ نکرده است، مقامات در ماه دسامبر سال گذشته تصمیم گرفتند استخراج از چاه آب آشامیدنی این شهر را متوقف کنند و از ۴۰۰ هزار ساکن این شهر خواستند در شرایط خشکسالی در مصرف آب صرفه جویی کنند.