روزنامه صدای زنجان در گزارشی به چالشهای عملیات مرمت گنبد سلطانیه و ساماندهی ارگ آن پرداخت و نوشت: در چند روز گذشته امیر ارجمند؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زنجان از آغاز پروژه حفاظت، آمادهسازی و مرمت گنبد سلطانیه خبر داده و اعلام کرده که با توجه به روند روبه رشد تعداد بازدیدکنندگان در گنبد سلطانیه و برای سهولت بازدید و دسترسی راحتتر گردشگران به قسمتهای مختلف مجموعه، طرحهایی در محوطه گنبد سلطانیه برنامهریزی و به مرحله اجرا گذاشتهشده است، مسئولین و مردم از وضعیت گنبد و ارگ رهاشده این بنا ناراضی هستند.
همزمان با سفر وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و صنایعدستی به سلطانیه بود که دغدغه برخی از مسئولان به بیتوجهی نسبت به این بنای تاریخی مطرح شد و در همین خصوص اعتبارات کشوری برای ساماندهی ارگ سلطانیه اختصاص یافت. بهطوریکه حجتالاسلام حسن شجاعی نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس در سفر وزیر میراث فرهنگی اظهار کرده بود گنبد سلطانیه که میتواند موتور پیشران این شهرستان باشد تبدیل به قفلی در برابر پیشرفت این شهرستان شده است.
اظهارات مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان در طی چند روز گذشته در خصوص مرمت و بازسازی گنبد و ارگ سلطانیه در حالی است که همه بهخوبی از وضعیت نابسامان این بنای تاریخی باخبر هستند و اذعان دارند که ارگ سلطانیه رهاشده است. بهطوریکه جلال نوروزی، عضو شورای شهر سلطانیه در این زمینه معتقد است که مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان درزمینهٔ اتخاذ بودجه اختصاصیافته به مرمت ارگ و گنید توجهی ندارد.
همچنین مصطفی کلانتری، شهردار سلطانیه نیز در این زمینه با اشاره به اینکه ارگ سلطانیه با توجه به اینکه در مرکز شهر سلطانیه قرارگرفته است به جهت اینکه در سالهای گذشته هیچگونه ساماندهی در این زمینه صورت نگرفته است، بلاتکلیف مانده و وضعیتش نامشخص است.
کلانتری با اشاره به اینکه میراث فرهنگی تاکنون هیچ چشماندازی برای این محوطه نداشته است و کار به خصوصی انجام نداده است، اظهار کرد: باوجود دو متولی برای این گنبد (مدیرکل میراث فرهنگی و مدیر پایگاه جهانی گنبد سلطانیه) میتوان گفت کار چندانی در این زمینه صورت نگرفته است و متأسفانه شهرداری نیز زمانی که میخواهد کاری در این محدوده انجام بدهد با مشکلات عدیدهای مواجه است چراکه هیچیک از این دو مسئول نمیتوانند با قطعیت در جلسات تصمیمگیری کنند و وارد این مسائل نمیشوند و هرگونه تصمیمگیری را نیز منوط به نظر تهران میکنند که خود این مسئله نیز باعث مشکلات عدیدهای است.
پایگاه خبری مردم نو آنلاین خبر پایین بودن سرانه جنگل در استان زنجان را منعکس کرد. رئیس اداره جنگلکاری و جنگلداری ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با بیان اینکه جنگلهای استان زنجان در ناحیه رویشی ایران_توران واقع شده، اظهار کرد: استان زنجان از تنوع گونههای گیاهی خوبی برخوردار است. جنگلهای استان با مساحت حدود ۷۳ هزار هکتار هستند که در شمال و جنوب رودخانه قزلاوزن در ارتفاعات شهرستان طارم و در ارتفاعات شمال غربی شهرستان زنجان، ارتفاعات شهرستان ماهنشان، سلطانیه، ابهر و خرمدره واقع است. گونه قالب این جنگلها ارس، بنه و زالزالک هستند.
وی با بیان اینکه استان زنجان از تنوع گونههای گیاهی خوبی برخوردار است، افزود: سرانه جنگل در استان زنجان در مقایسه با جنگلهای دنیا و کشور مقام پایینی دارد و باید سعی شود سرانه را به حداقل استاندارد کشور برسانیم.
پایگاه خبری موج رسا از سهم ۲ درصدی زنجان در تولیدات دامی کشور خبر داد. معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰ در سطح استان جمعیت دامی یک میلیون و ۲۱۳ هزار راس دامی در یک هزارو ۹۳۰ هزار واحد دامی تولید شده بود گفت: در سطح استان زنجان سالانه ۲۴۹ هزار تن انواع محصولات دامی تولید میشود و این استان سهم دو درصدی در تولید این محصولات در کشور دارد.
وی با بیان اینکه میزان سالانه تولید شیر در استان ۱۵ هزارو ۸۴ تن است، گفت: بیش از ۵۸ هزار تن گوشت سفید و ۱۱ هزارو ۳۷۰ تن تخم مرغ در استان تولید میشود که این میزان تخم مرغ پاسخگوی نیاز استان نیست.