به گزارش ایرنا، «کونیکو یامامورا» سرپرست معنوی کاروان ورزشی ایران اعزامی به بازیهای پارالمپیک توکیو روز گذشته (جمعه) به فرزند شهیدش پیوست. وی که اصلتا ژاپنی است با نام «سبا بابایی» بیش از نیم سده در ایران زندگی کرد. کمیته ملی پارالمپیک در سال ۱۳۹۸ خانم بابایی را به عنوان سرپرست معنوی کاروان سردار دلها انتخاب کرد تا این مادر شهید به همراه کاروان ورزشی ایران راهی پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو شود.
سیدمحمدشروین اسبقیان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت های این مادر شهید پیش از انقلاب و دوران دفاع مقدس اظهار کرد: وجود خانم بابایی برای ایران یک نعمت بود. این بانوی بزرگوار علاوه بر نقش مهمی که در دفاع مقدس داشت، مادر شهید نیز بود. وی سالها به عنوان کارشناس رادیو ژاپنی به ترویج ارزشهای انقلاب پرداخت. خانم بابایی همچنین عضو انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی نیز بود. وی تا واپسین لحاظ عمر در خدمت انقلاب اسلامی و آرمانهای آن بود.
رییس فدراسیون جانبازان و معلولین ادامه داد: کمیته ملی پارالمپیک در راستای ترویج فرهنگ ایثار در ورزش اقدامات بسیار خوبی در دستور کار قرار داده است و این اقدامات همچنان ادامه دارد. یکی از این اقدامات انتخاب سرپرست معنوی کاروان ایران در آوردگاههای بزرگ است. در گذشته فرزندان شهدای بزرگواری مانند شهید صیاد شیرزای، شهید علیمحمدی و شهید مدافع حرم حسین همدانی به همراه کاروان ایران به پارالمپیک و بازی های پاراآسیایی اعزام شدند. کمیته ملی پارالمپیک در سال ۱۳۹۸ تصمیم گرفت تا «کونیکو یامامورا» مادر شهید محمد بابایی را به توکیو اعزام کند. بانویی که خود اصالتا ژاپنی بود. این اقدام با تمجید نهادهای انقلابی و فرهنگی کشور روبرو شد و یک شور خاص نیز در کاروان اعزام ایران ایجاد کرد.
فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت ورزش و جوانان با اشاره به ارادت اعضای کاروان به این بانوی انقلابی عنوان کرد: با وجود سن بالای خانم یامامورا او همواره در کنار ورزشکاران حضور داشت. ورزشکاران نیز از حضور این مادر شهید بهترین بهره را بردند. سرپرست معنوی کاروان ورزشی ایران در کنار تشویق برای موفقیت ورزشکاران ایرانی دعا میکرد. او حتی در ورزشگاه ها حضور پیدا می کرد و به تشویق قهرمانان ملی میپرداخت. البته ارادت ورزشکاران به این مادر شهید جلوههای زیبایی از ایثار را خلق کرد. ادای احترام تیم والیبال نشسته ایران بعد از کسب مدال هفتیمن طلای ادوار پارالمپیک، تنها یک نمونه از ارادت ورزشکاران به این مادر شهید بود.
اسبقیان با بیان اینکه ترویج تفکر ایثار در ورزش میتواند ورزشکاران را به الگوی تمام عیار جامعه تبدیل کند گفت: اقدامات کمیته ملی پارالمپیک در یک دهه گذشته با استقبال مسوولان کشور مواجه شده است و امیدوارم این تفکر در تمام ورزش ایران ترویج پیدا کند. ورزش یک رسانه بزرگ است که می تواند به جایی برای ترویج تفکر ایثار هم تبدیل شود.