خرم‌آباد - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: تاکنون پنج میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات تبصره ۱۸ در حوزه صنایع دستی این استان جذب و متقاضیان به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.

 "اصغر صحرایی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: در راستای جذب تسهیلات تبصره ۱۸ تاکنون ۴۰۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان به بانک‌های عامل معرفی شده اند و تعدادی از این افراد موفق به دریافت تسهیلات شده اند و مراحل پرداخت تسهیلات به مابقی صنعتگران متقاضی استان در حال انجام است.

وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ و سه ماه نخست سال جاری، به میزان ۳۶ میلیارد تومان از طریق ابلاغ سهم استان در تسهیلات تکلیفی قانون عمومی بودجه کشور و اشتغالزایی ویژه مشاغل خانگی به ۴۰۰ نفر از فعالان این حوزه به بانک معرفی شده و تسهیلات خود را دریافت کردند.

وی ادامه داد: بیشتر دریافت‌کنندگان تسهیلات در رشته‌های گلیم‌بافی، ماشته بافی، مصنوعات چرمی دست‌ساز، قلم‌زنی بوده‌اند که با اخذ تسهیلات موردنظر برای ۱۸۰ کارگاه و ۲۸۲ نفر اشتغال ایجادشده است.

وی با اشاره به راه‌اندازی آموزش‌های مهارتی در مراکز آموزش کمیته امداد و بهزیستی، مناطق تسهیلگری محروم حاشیه شهرها، زندان‌های سطح استان، مراکز صنایع‌دستی در روستاها، شرکت‌های تعاونی صنایع‌دستی، اظهار کرد: تعداد ۱۲ مرکز نسبت به ارائه آموزش‌های تخصصی انواع رشته‌های صنایع‌دستی اقدام کرده‌اند.

وی افزود: در مجموع برای ۶۵۰ نفر گواهینامه شرکت در دوره‌های مختلف در رشته‌های گلیم و ماشته، جاجیم، پارچه‌بافی، حرمی بافی، ورشوسازی و قلم‌زنی روی ورشو، آژیه دوزی و گیوه‌بافی، نمدمالی، البسه محلی لری و بختیاری (چوقا بافی)، کلاه نمدی، زیورآلات سنتی محلی، گره چینی و منبت‌کاری، میناکاری، نقاشی و طلاکاری روی شیشه، چاقوسازی و ساخت انواع آلات موسیقی به‌ویژه کمانچه لری صادر شده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: اکنون ۵۲ رشته بومی و غیربومی رایج رشته صنایع دستی در سه هزار و ۵۰۰ کارگاه کوچک، بزرگ، انفرادی و مشاغل خانگی این استان تولید می شود.

وی اظهار داشت: هفت هزار و ۵۰۰ هنرمند با مجوز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان و بیش از ۱۲ هزار نفر به صورت مشاغل خانگی در حوزه تولیدات صنایع دستی فعال هستند.

وی افزود: اکنون یک بازارچه دائمی در خرم آباد و سه بازارچه موقت و خودگردان با همکاری بخش خصوصی در شهرهای بروجرد، دورود و الیگودرز تولیدات صنایع دستی استان را عرضه می کنند.