نویسنده رُمان "ساعت ۱۴" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه ایده نوشتن این کتاب را از خاطرات"یحیی قیاصوند" رییس اسبق بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه از بمباران شهر کرمانشاه گرفته است، گفت: زمان جنگ، در یک بمباران هوایی بمب به چهار راه ارشاد شهر کرمانشاه مقابل مسجد (الغدیر) یا کندوله ایها به کنار یک اتوبوس مسافربری مسیر کرمانشاه به تهران اصابت می کند، و تعداد زیادی از مسافران آن به شهادت می رسد.
"شمسی وفایی " گفت: داستان رمان "ساعت ۱۴" الهام گرفته از این واقعه تلخ است که زندگی مسافران این اتوبوس را در قالب ۱۵ خُرده داستان از زندگی آنها در زمان نشستن در روی صندلی این اتوبوس را روایت می کند.
وی با بیان اینکه ۲ فصل این رمان براساس واقعیت مسافران آن اتوبوس در مصاحبه با خانواده یشان نوشته شده، اضافه کرد: ۱۳ داستان دیگر این کتاب، فرضی و خیالی است و هر داستان از زبان یک مسافر که نماینده یکی از اقشار جامعه است، با همان دغدغه ها و مشغله فکری مخصوص خودشان، نوشته شده است و هدفم از نوشتن این اثر این بود که سیاهی و اثر مخرب جنگ را بروی همه اقشار جامعه نشان دهم.
وفایی اظهار داشت: این رُمان در ۱۵ فصل یا خُرده داستان مستقل از هم اما در قالب یک داستان کلی نوشته شده، و داستان ها را از زبان اعضای بدن تیکه تیکه شده مسافران داخل اتوبوس روایت شده که صاحبان آنها در هنگام مسافرت به تهران چه مقصودی داشتن، و در چه حالی از زندگی بودند و چه کاری می خواستند، بکنند، و یا چه برنامه در زندگی داشتند.
گزینه ای از یکی از داستان های رُمان "ساعت ۱۴" ؛
« ذره ای عقل توی کله ات باشه، می فهمی که من چی می گم»
«تو هم مثل بقیه ی زنای این شهر، هرچه هست برای همه س، اون بلیط رو هم پاره کن، بی خود گرفتی»
زن گریه کنان «من اینجا امنیت روانی ندارم. از یه طرف مادر و خواهرهات، و از طرفی دیگه حمله هوایی، اینا هیچی، بی کاری خودت هم قوز بالا قوزه، خیر سرم ازدواج کردم .»
« چطور وقتی مثل شیطان رفتی تو گوشم، اون وقت به این چیزها فکر نکردی؟ الانم می گم می رم جبهه، داوطلب می رم، یه حقوقی هم می گیرم، تا ببینم آخر جنگ به کجا می رسه، ولی تهران بیا نیستم»
«آره برو حتما این کار رو انجام بده، نه خیلی خوشبختم تا خوشبخت تر هم بشم، امروز برو، فردا و یا پس فردا یا هفته و یا ماه دیگه جنازه ت یا تن آش و لاش شده ت رو تحویلم بدن، خیلی شانس بیارم یه سال زنده می مونی. جبهه یعنی این.
"شمسی وفایی"نویسنده،کارگردان، فیلمنامه نویس،پژوهشگر کرمانشاهی است که تاکنون ۹ کتاب تالیف کرده است و ۹تندیس کشوری و یک تندیس استانی در زمینه های داستان کوتاه و فیلم مستند ۳۷تقدیرنامه کشوری واستانی دریافت کرده است.