ساری - ایرنا - اعضای جلسه شورای اداری ساری با ابراز نگرانی نسبت به عقب‌ماندگی توسعه‌ای مرکز استان ، از نواقص زیرساختی بویژه در حوزه آب شرب ، کشاورزی ، گردشگری و صنعت به عنوان مهم‌ترین موانع در این زمینه یاد و بر ضرورت رفع آنها تاکید کردند.

به گزارش حبرنگار ایرنا ، همچنین در این نشست چرایی وجود ۱۳۴ طرح نیمه تمام در شهرستان ساری مورد بررسی و بحت و تبادل نظر قرار گرفت و بر لزوم تمرکز بر اتمام این طرح ها بر اساس اولویت بندی تاکید شد.

شرکت کنندگان در این نشست که دو نماینده شهرستان های ساری و میاندورد هم حضور داشتند ، تاکید کردند که پرونده های تمامی طرح های عمرانی و توسعه ای مرکز مازندران باید به صورت مرتب و مداوم پیگیری و رصد و به فرمانداری گزارش شود.

مدیر امور توزیع نیروی برق جنوب ساری در این جلسه با ذکر این نکته که وزارت نیرو بر اساس دستوالعمل شخص رئیس جمهور قطعی برق مشترکان خانگی را خط قرمز اعلام کرده است و در این راستا تا کنون قطعی برق برای مشترکان خانگی اعمال نشده است ، در عین حال از کم کاری بعضی ادارات استانی مستقر در ساری در اجرایی کردن مصوبه  ۳۰ درصد کاهش مصرف برق انتقاد کرد و گفت که طبق دستور العمل و بخشنامه برق سه اداره کل استان پنجشنبه گذشته قطع شد و این هفته نیز قطع برق ۱۵ اداره کل که نسبت به تذکرات بی توجهی کردند ، در دستور کار است.

حمید رضا باقری  با بیان این که دولت سیزدهم به عدم توازن تولید و مصرف برق بدرستی و طبق یک اصول علمی برخورد کرده است و اولویت را به عدم خاموشی مشترکان خانگی داده است، افزود: از طرفی طبق برنامه و توافق با واحدهای صنعتی در طول هفته  یک روز از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب برق آنان قطع می شود.

وی با بیان این که  تشویق های کاهش مصرف   انرژی برق در دولت مورد تاکید و عملیاتی می شود، اظهار داشت: از طریق بازدیدی های میدانی و در عین حال با به کار گیری سامانه هوشمند  ، مصارف برق در ادارات ، واحد های صنعتی و کشاورزی بدرستی رصد و پیگیری می شود.

مدیر منابع آب ساری و میاندرود  نیز وضعیت تامین آب شرب و کشاورزی این شهرستان را مدیریت شده و در عین حال با کمبود جدی و خطر خشکسالی توصیف کرد و گفت: هم اکنون وضعیت تنها سد بزرگ مازندران به نام سد شهید رجایی ساری دارای حدود ۵۰ میلیون مرت مکعب آب است که ۲۰ میلیون متر مکب آن برای پایداری زیست محیطی و سد قابل رها سازی نیست.

سینا هاشمی با توضیح این که نوبت بندی آب سد رجایی و آببندان ها نیز بدرستی انجام می شود ، افزود : با توجه به اهمیت حفظ منابع آب در ساری ، انتظار می رود طرح های بازچرخانی آب در این شهرستان با تخصیص اعتبار عملیاتی شده ، سرعت بگیرد.

وی با بیان این که ۶۰ درصد آب ۹۵ قطعه آببندان های شهرستان ساری مصرف شده است ، ادامه داد : امیدواریم با همکاری کشاورزان و مردم مدیریت صحیح و بارندگی ها از استرس خشکسالی عبور کنیم.

هاشمی یکی از مشکلات را تامین سوخت برای کشاورزان عنوان کرد و گفت : تامین سوخت بر اساس سهمیه بندی صورت می گیرد و طبق قوانین و مقررات هم سهمیه به کشاورزان داده می شود که آب مورد نیاز خود را از روان آبهای سطحی و چاه های زیر ۲۰ متر عمق تامین می کنند و برای این منظور هم باید پرونده ه بهره برداری تشکیل دهند تا از سهیمه سوخت برخوردار شوند.

۶ سال بدون غرقی در سواحل ساری 

بخشدار رودپی شمالی نیز در این جلسه اقدام دولت سیزدهم و دستور شخص رئیس جمهور برای طرح آزاد سازی حریم ۶۰ متری سواحل خزر را مدیریت عملی جهادی توصیف کرد و گفت: اکنون با عملیاتی شدن این طرح در تمامی ۱۳ کیلومتر سواحل دریای خزر ارتباط ساحلی ۶۰ متری از حریم از ساری به جویبار برقرار شده است.

محمود محمودی با بیان این که از ۶ سال پیش تا کنون غرقی در سواحل خزر در ساری نداشته ایم ، افزود : امسال نیز ۸۰ ناجی غریق در طرح های دریا و ۴۰ نقطه از نقاط ممنوعه مشتقر هستند و طبق دستور فرماندار حتی کشیک های حضور ناجیان در ساعات غیر اجرای طرح دریا یعنی از ساعت هشت شب تا ۱۲ شب نیز برنامه ریزی شده است.

رییس شورای بخشدار رودپی شمالی  نیز در این مراسم خدمات جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم را برنامه ریزی شده ، دقیق و بی نظیر توصیف کرد و گفت: این که قبل از شروع کشت بهاره بخصوص شالیکاری نهاده های کشاورزی از جمله کود های شیمیایی و سموم توزیع شود، نشانه اهتمام مردمی بودن این دولت است.

 استرس کم آبی حدود ۲هزار و ۲۰۰هکتار شالیزاری های ساری  

مدیر جهاد کشاورزی ساری هم در این نشست وضعیت رویش شالی در این شهرستان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به کاهش بارندگی ها در قالب بارش های به هنگام در خرداد  ماه و از طرفی کاهش محسوس ذخیره آب در پشت سد شهید رجایی ۲هزارو ۱۵۵هکتار از زمین های شالیزاری این شهرستان در معرض استرس کم آبی و ۴۵هکتار نیز در معرض استرس شدید کم آبی قرار دارد.

رضا پور فلاح با توضیح این که امیدواریم با بارندگی ها و مدیریت آب استرس کم آبی تا یک ماه آینده از بین برود و خوشه های برنج به مرحله برداشت برسند، افزود: از آن جایی که دولت کشت قرار دادی برنج را در سال جاری عملیاتی کرد ، به طور یقین تامین برنج با قیمت مناسب برای تولید کننده و مصرف کننده را شاهد خواهیم بود.

وی با بیان این نکته که استقبال کشاورزان برای کشت قراردادی برنج بسیار خوب بوده است، ادامه داد : در کشت قراردادی هزینه های کود، سموم و دیگر نهاد های کشاورزی بدون پرداخت وجهی از سوی شالیکاران تامین شده است و کشاورز اختیار دارد تا محصولش را با با قیمت روز بازار عرضه کند.

پورفلاح با بیان این که در حال حاضر مشکل سوخت کشاورزان از دغدغه های جدی است، توضیح داد: از آن جایی که سهیمه سوخت بر اساس پروند های کشت و کار های سنتی استدر حایل که کشاورزی در سال های اخیر مکانیزه شده است یعنی سوخت برای  ماشین آلات کشاورزی و تجهیزات کشاورزی از جمله تراکتور ، بانک نشاء، دستگاه های نشا کار و کمباین بیشتر است، باید در این زمینه برنامه ریزی بهتری صورت بگیرد.

پور فلاح که دبیر کمیسیون تنظیم بازار شهرستان ساری نیز است، وضعیت بازرسی و نظارت بر عرضه کالاهای اساسی را نیز مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت : در سال جاری یک هزار و ۲۳۱ مورد تحلف در بازار عرضه کالا در این شهرستان شناسایی شد که طبق مقررات برخورد شده است.

افزایش سرقت در اماکن دولتی 

فرمانده انتظامی شهرستان ساری نسبت به افزایش سرقت در اماکن دولتی هشدار داد و گفت: مسوولان حراست و نگهبانان دستگاه های دولتی باید بیشتر به یان مقوله توجه کنند.

سرهنگ حسن زاده با اظهار این که فرمانده انتظامی گشت های شبانه را بیشتر کرده است، در عین حال از مدیران  دستگاه های اجرایی و نهاد های دولتی خواست که به امنیت اماکن دولتی را نرم افزار های جدید به خصوص دوربین های مدابسته مجهز کنند.

وی همچنین نسبت به هک شدن سامانه های نرم افزاری دستگاه های اجرایی هشدار داد و ادامه داد: مختل شدن ارایه خدمات به شهروندان ناشی از خرابکاری در سامانه های ارتباطی اداری از مشکلات مردم است.

فرمانده انتظامی شهرستان ساری با بیان این که بیشتر دستگیر شدگان معتادان است که یکی از روش های برخورد  قرار دادن آنان در  کمپ های ترک اعتیا د است، بیان داشت: نسبت دستگیر شدگان معتاد به ظرفیت ۲۰۰نفری کمپ های ترک اعتیاد بیشتر است که این امر سبب شد تا پلیس مشکلات بیشتر دستگیری مجدد معتادان مواجه شود.

شکل گیری شبکه همیاران مردمی دولت در دستگاه های اجرایی 

فرماندر ساری هم در این نشست از ایجاد شبکه همیاران مردمی دولت خبر داد و اظهار داشت : برای مشارکت مردم در راستای رویکرد امید آفرینی در جامعه این شبکه شکل می گیرد.

محمد علی نوبخت با تاکید بر این که مسوولان و مدیران دولت سیزدهم برای آینده سیاسی خود کار نمی کنند و کیسه دوختن با شعار امید آفرینی را انجام نمی دهند ، گفت:  مدیران این دولت برای اعتلای نظام و رفاه مردم کار می کنند و کسانی که به عنوان تبلیغات چی دشمن تحول و امید آفرینی دولت را زیر سووال می برند ، فریب خورده هستند.

وی با بیان این که برخی از طرح های نیمه تمام ۱۵ تا ۲۵ ساله در شهرستان ساری وجود دارد که خیلی ها که امروز مدعی هستند نتوانسته کاری کنند ، توضیح داد : در بررسی های دلیل این عقب ماندگی ها مشخص شد که در گذشته افراد مسوول  به دنبال خیرین برای آینده سازی سیاسی خود کار می کردند و این طرح ها را برای رسیدن به منافع خود هر ساله به تاخیر می انداختند.

فرماندار ساری با هشدار به مدیران عضو شورای اداری این شهرستان مبنی بر این که کسانی که برای خودشان کار کنند و نه برای مردم در این دولت حذف می شوند ، اظهار داشت: در این دولت مسوولان سرمایه گذاران را برای آینده سازی خود به کار نمی گیرند و حمایت نمی کنند ، در حالی که این موارد را در گذشته زیاد داشتیم که پیامد آن به این دولت به ارث رسیده است.

نوبخت با اظهار این که اگر مدیری در این دولت تشکیلات و مجمع برای آینده سیاسی خودش درست کند در واقع به مردم و انقلاب خیانت کرده است ، گفت : رفتن به میان مردم و شنیدن مشکلات آنان یک سوی کار در دولت مردمی سیزدهم است و حل مشکلات با قدرت سیاسی مردم که در تصمیم گیر ها باید نقش داده شوند  بسیار مهم تر است و به همین دلیل شبکه همیاران مردمی دولت در فرمانداری ها تشکل می شود.

وی با اشاره به این که ساختار نظام اسلامی باور حقیقی به مردم می دهد و این موضع در بیانیه گام دوم مورد تاکید مقام معظم رهبری است، افزود : ما به مردم بر اساس سنت الهی و دست خدا اعتقاد داریم و با این باور از همه مشکلات عبور کرده و می کنیم . مردم داری روح تصمیم گیری دولت مردمی دکتر رئیسی است و در همین راستا  احترام به تک تک ۵۰۴ هزار نفر جمعیت شهرستان ساری را با مشارکت در تصمیم گیری ها قایل هستیم. نظام اسلامی در خدمت مردم است ،عدالت ، انسانیت و تکلیف گرایی اصل در این نظام است.

نوبخت با بیان این که رسیدن به جامعه عادل اصل است تا به تمدن نوین اسلامی برسیم ، گفت : پرونده های پیگیری توسعه زیر ساخت های ساری در حوزه صنعت ، گردشگری و کشاورزی باز است و مداخله بی مورد باید حذف شود و رفتار های سیاسی و شعارگرایی در این پر ونده از بین رفته است.

 فرماندار مرکز مازندران با ذکر این نکته که فرمانداری ناظر بر فعالیت های  دستگاه های اجرایی است و مسوولان دستگاه های اجرایی باید به تکالیف خود بدرستی عمل کنند ، گفت : برخی از طرح های اجرایی قلک شخصی بعضی ها شده است و یقین کنید بازرسان و مسوولان این دولت به این موارد پایان می دهند.

وی با بیان این که نگاه انقلابی در فرمانداری ساری به وجود آمده است و با هیچ کس تعارف نداریم، افزود : با رایزنی های برخی ها در اجرای طرح های عمرانی برخورد و اطلاع‌رسانی می کنیم.

نوبخت همچنین به اهمیت و ضرورت مصرف بهینه و صرفه جویی در انرژی آب ، برق و گاز اشاره کرد و گفت : تکلیف ساحل باید روشن شود و نمایندگان باید بیشتر زحمت بکشند و فریاد ساماندهی آن را طبق قانون بکشند.