تبریز - ایرنا - رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران با اشاره به روش سلف استاندارد مسکن برای فروش املاک در بازار بورس کالا، گفت: با این روش سعی می‌شود تا موانع رونق زمین و ساختمان رفع شود.

معین محمدی پور، روز شنبه در همایش «مدیریت دارایی، ابزارها و فرصت های بورس کالا در صنعت ساختمان» با بیان اینکه چهار بازار بورس در ایران فعال بوده و سازمان بورس بر فعالیت این بازارها نظارت می کند، افزود: در عرضه فیزیکی املاک، تا لحظه فروش املاک هزینه خاصی از فروشنده اخذ نمی‌شود.

وی اظهار داشت: صندوق‌های املاک و مستقلات نیز به نوعی اوراق بهادار سازی املاک بزرگ شناخته می‌شود و با توجه به اینکه واحدهای تجاری بزرگ را نمی‌توان یکجا به فروش رساند، این واحدها در اوراق بهادار سازی تبدیل به صندوق املاک شده و بدون این‌که مدیریت از دست برود، درصدی از آن به فروش می‌رود.

محمدی پور، با بیان اینکه  فروش املاک در بورس کالا به شکل عرضه فیزیکی یا صندوق سرمایه گذاری انجام می‌شود، گفت: این روش نوعی پیش فروش متری ساختمان‌های بزرگ بوده و تضامینی گرفته می‌شود تا در موعد مقرر، سود پرداخت شود.

وی ادامه داد: این روش، دردسر و درگیری کمتری برای سرمایه گذاران و صاحبان املاک نسبت به فرایند طولانی بانک‌ها دارد.

وی یادآوری کرد: متقاضیان می‌توانند با تهیه امیدنامه و اخذ تاییده از سوی بورس کالا برای زمین و املاک خود اوراق عرضه کنند و سرمایه گذاران به متراژی از زمین پیش فروش کنند و در صورت انصراف صاحب ملک، تاخیر در تحویل سود و غیره نیز مبتنی بر تضامین رفتار می شود.

رییس اداره مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران با بیان اینکه عمده محصولات صنایع اصلی بالادست کشور در بورس کالا عرضه می‌شود، گفت: بورس کالا دارای مشتریانی محدودتر اما در ابعاد بزرگتر است.

محمدی پور، افزود: عرضه کالاهایی مانند سیمان، میلگرد، شیشه، ورقه‌های فولادی و غیره را می‌توان در این بازار به شکل فیزیکی انجام داد و از طرفی معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا نیز در بورس کالا طراحی شده تا افراد در ابعاد پایین تر سرمایه گذاری کنند و عرضه سیمان، شیشه، میلگرد، سکه، زعفران و پسته از این طریق انجام می‌ شود.

فضای کسب و کار در دنیا با عدم قطعیت و پیچیدگی‌های فراوانی مواجه است

مدیر اجرایی سازمان مدیریت صنعتی آذربایجان شرقی نیز در این همایش با بیان اینکه فضای کسب و کار در دنیا با عدم قطعیت و پیچیدگی‌های فراوانی مواجه است، گفت: فضای کسب و کار کنونی حاکم بر دنیا فضای پرابهام و پرتغییر است.

علی جهانگیری، افزود: تمامی آحاد و اقشار مختلف جامعه از مردم عادی گرفته تا مسوولان، متخصصان و سرمایه گذاران در چنین شرایطی نیاز به آموزش و مشاوره دارند.

وی اظهار داشت: سازمان مدیریت صنعتی با سیستم انعطاف پذیر خود در تلاش است تا متناسب با فضای پرابهام کسب و کار کنونی دنیا، خود را به روز کرده و در کنار فعالان اقتصادی بماند.

جهانگیری، اظهار امیدواری کرد، چنین برنامه‌های اقتصادی و به روزی در تبریز تداوم داشته و به شکل کارآمدتر برگزار شود.

افزایش و ارتقای توان علمی و اشرافیت به مجموعه بازارهای صنعت احداث برای فعالان این حوزه ضروری است

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: با توجه به قرار گرفتن در برهه بسیار حساس اقتصادی پساکرونا، افزایش و ارتقای توان علمی و اشرافیت به مجموعه بازارهای صنعت احداث، برای فعالان این حوزه ضروری است.

رضا دیزجی، با بیان اینکه سه عامل اصلی مدیریت هزینه، کیفیت و زمان در موضوع مدیریت پروژه اهمیت دارد، افزود: در حوزه مدیریت هزینه، یک مهندس باید بداند که چگونه می‌تواند هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش دهد.

وی اظهار داشت: آنچه که از یک مهندس بعد از چندین سال پس از احداث ساختمان می‌ماند، نحوه هزینه یا زمان صرف شده برای ساخت نیست بلکه کیفیت ساختمان است که از او به یادگار می‌ماند.

دیزجی، ادامه داد: با توجه به روند فزاینده نرخ تورم و افزایش قیمت مواد اولیه در کشور باید یک مهندس بتواند مدیریت هزینه انجام دهد و با شناخت بازارهای اقتصادی و پیش بینی لازم، پروژه‌های با کیفیت را تحویل دهد.

بازار املاک و مستغلات با سایر بازارها در بورس کالا متفاوت است

مدیرعامل کارگزاری مبین سرمایه نیز در این همایش با بیان اینکه اقتصاد ایران جدا از اقتصاد دنیا نبوده و همگام با دنیا و فرمول‌های اقتصادی حرکت می‌کند، افزود: بازار املاک و مستغلات با سایر بازارها در بورش کالا متفاوت بوده و تطابق بازار ملک با سرمایه متفاوت است چرا که ملک، بازار دارایی‌های غیرمنقول است و تورم را در خود حفظ می‌کند اما بازار کالا و سرمایه اینگونه نیست.

محمدعلی محمدی، با اشاره به روش‌های تامین مالی صنعت ساختمان از طریق بازار سرمایه افزود: سه روش تامین مالی جمعی، صندوق‌های زمین و ساختمان و فروش متری مسکن از جمله راه‌های تامین مالی در صنعت ساختمان است. 

وی اظهار داشت: معمولا پروژه‌های بسیار بزرگ برای تامین مالی به سمت صندوق‌های زمین و ساختمان می‌روند اما این روش مشکلات مخصوص خود را دارد و تامین مالی جمعی نیز شکل کوچکتری از صندوق زمین و ساختمان محسوب می‌شود.

مدیرعامل کارگزاری مبین سرمایه گفت: علاقه مندان و سرمایه گذاران در روش تامین مالی جمعی، وجوهی را برای یک پروژه می‌آورند که توسط نهاد واسط حفظ می‌شود.

محمدی، با اشاره به اینکه سقف میزان تامین مالی جمعی ۲۵ میلیارد تومان بوده و از این طریق می‌توان برای تامین مالی پروژه‌های کوچک کمک کرد، ادامه داد: همچنین می‌توان از این طریق با نرخی بالاتر از نرخ بانکی، سرمایه گذاران را مشارکت داد.

وی با بیان این‌که با ارایه درخواست و تامین موارد مورد نیاز می‌توان از این روش بهره مند شد، یادآوری کرد: طرح هدفمند کارگزاری مبین سرمایه نیز طرحی برای اشخاص حقوقی است که معمولا دریافت‌های زیادی دارند ولی پرداخت‌های آن‌ها در فواصل مشخصی انجام می‌شود.

محمدی، افزود: این شرکت‌ها می‌توانند به صورت روزشمار با نرخ بلندمدت سود دریافت کنند و با حفظ قدرت خرید، دسترسی به منابع نقدی نیز برای آن‌ها به راحتی انجام شود.

وی اظهار داشت: کارگزاری مبین سرمایه در حوزه خرید از بورس کالا نیز می‌تواند به فعالان صنعت ساختمان کمک کند.

به گزارش ایرنا، همایش «مدیریت دارایی، ابزارها و فرصت های بورس کالا در صنعت ساختمان» به همت سازمان مدیریت صنعتی نمایندگی آذربایجان شرقی و با مشارکت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و کارگزاری مبین سرمایه در تبریز برگزار شد.