به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوالفضل چمندی روز شنبه در نشست دبیران کارگروه تخصصی هیات اندیشه ورزان کارآفرین خراسان رضوی در محل شهرک صنعتی توس افزود: امیدواریم با این حمایت ها بتوان هم منابع بانکی را به سمت تولید سوق و هم تولید ناخالص استان را افزایش داد و برای استان اشتغالزایی ایجاد کرد.
وی گفت: در قرارگاه حمایت از فعالیتهای اقتصادی که به دستور استاندار در استان ایجاد شده، یکی دیگر از اهدافی که دنبال می شود، شناسایی واحدهای راکد در مجموعه های صنعت، معدن، تجارت، کشاورزی و دامپروری است که این واحدها شناسایی شده و قرار است نسبت به احیای آنها در قالب اختصاص تسهیلات و حمایت های دولتی طی چهار سال آینده اقدام شود، در این راستا از ابتدای امسال چندین واحد راکد احیا شده و به چرخه تولید بازگشتند.
معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به چند نمونه از سرمایه گذاری ها برای تقویت و احیای واحدهای راکد اظهار داشت: در همین راستا یکی از کارآفرینان که ابتکار جدیدی به خرج داده و با احیای هر واحد راکد، آن را برای ادامه تولید به کارآفرین دیگری می سپرد، موفق شده بود مجموعه تولیدی بعد از ۱۵ سال تعطیلی در عرصه صنایع غذایی را که ۵۷ میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده بود، به چرخه تولید بازگرداند، این واحد همزمان با دهه تولید بهره برداری شد.
وی افزود: مزیتی که واحدهای راکد برای احیا و بازگشت آن به چرخه تولید دارند، این است که با توجه به سوله و تجهیزاتی که در اختیار دارند، سرمایه گذارانی که قصد احیای آنها را دارند، هزینه های کمتری پرداخت خواهند کرد، ضمن آنکه بسته های تشویقی هم برای آنان در نظر گرفته می شود تا بتوان سرمایه های ملی که خارج از تولید هستند را به این بخش بازگرداند.
چمندی اظهار داشت: واحد دومی که همزمان با دهه تولید در خراسان رضوی بهره برداری شد، واحد تولید هیدورکربن سبک و سنگین و حلال ۴۰۲ از میعانات گازی واقع در شهرک صنعتی کاویان بود، این واحد در راستای عمل به یکی از اولویت های خراسان رضوی مبنی بر تامین کالاهای مورد نیاز کشورهای همسایه ایجاد شد.
وی افزود: افغانستان در تامین انرژی به ایران متکی بوده و امید است با پرهیز از خام فروشی و ایجاد واحدهای تولیدی در حوزه فرآورده های نفتی و گازی، منابع واحدهای گازی خانگیران و عسلویه را فرآوری و نیاز کشورهای همسایه در این بخش را تامین کرد.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در حوزه منابع نفتی و گازی و فرآوری آنها، هم ارزش افزوده بسیار زیاد و اشتغالزایی قابل توجهی به همراه دارد و هم به تامین امنیت و روابط همسایگی ایران با کشورهای همسایه کمک بسیار زیادی می کند.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۴۰ میلیارد تومان برای بهره برداری از مرحله نخست واحد تولیدی هیدروکربن مزبور سرمایه گذاری شده و قرار است که این مهم در فازهای بعدی افزایش یابد، هم اینک ظرفیت تولید این واحد ۷۵ هزار تن در سال است که امیدواریم با حمایت های بانک صادرات، ظرفیت تولید آن افزایش یابد.
وی افزود: واحد سومی که همزمان با دهه تولید در خراسان رضوی به بهره برداری رسید، از واحدهای صنایع لبنی بود که پنج سال از تعطیلی آن می گذشت اما با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومانی یکی از کارآفرینان، احیا شد و ۶۰ کارگر در آن مشغول به فعالیت شدند، این واحد ظرفیت بزرگی در بخش تولید استان ایجاد کرده است.
وی اظهار داشت: از مرحله دوم بهره برداری از این واحد لبنی حمایت کرده و قرار است مرحله توسعه آن در شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد اجرا شود تا سرمایه گذاری بهتر و مطلوب تری برای افزایش تولید داشته باشد.
معاون استاندار خراسان رضوی از همه سرمایه گذاران دعوت کرد که به کمک بخش تولید، وارد فضای کسب و کاری شود که برای تسهیل امور در آن تلاش می شود.
به گزارش ایرنا، ۳۷۷ واحد از مجموع پنج هزار و ۷۰۰ واحد تولیدی که پروانه بهره برداری دارند، راکد است که طبق برنامه ریزی انجام گرفته برای احیای واحدهای راکد از ابتدای امسال تاکنون ۱۲ واحد غیرفعال در خراسان رضوی احیا شده و به چرخه تولید بازگشتند.