به گزارش ایرنا، سیدحمید سجادی و سیدرضا صالحیامیری مسئولان ارشد ورزش ایران چندی پیش برای دیدار با رئیس نهاد بینالمللی ورزش و برخی از مقامات ارشد ورزشی و با هدف بررسی وضعیت ورزش ایران به سوئیس سفر کردند.
سجادی که چندی پیش، بر استفاده از ظرفیت مهم دیپلماسی ورزشی با همکاری وزارت امور خارجه و قرار گرفتن این مهم در دستور کار دولت خبر داده بود، در طول سفر ۳ روزه خود همراه با رییس کمیته ملی المپیک با توماس باخ رئیس نهادبین المللی ورزش دیدار و گفتوگو کرد.
محورهای این گفتوگو بررسی وضعیت ورزش ایران، تلاش برای کاهش تهدیدها و ایجاد فرصتهای بیشتر در حوزه دیپلماسی ورزشی و نیز رفع چالشهای موجود بر سر راه دو فدراسیون دوچرخهسواری و ژیمناستیک بود.
مقامات ارشد ورزش ایران نخستین دیدار دیپلماتیک خود را ابتدا با «امینا مانیا» مدیرکل و «پاتریک ویلسون» رئیس کمیته حقوقی فدراسیون جهانی دوچرخهسواری برگزار کردند. در این دیدار درخصوص اساسنامه فدراسیون، برگزاری، نحوه انتخابات، موضوعاتی چون ورزش پاک و مقوله دوپینگ در ورزش و فدراسیون گفتوگو شد.
رئیس کمیته ملی المپیک ایران در این دیدار طی مذاکراتی، با توجه به تغییر و تحولات صورت گرفته در فدراسیون دوچرخهسواری ایران، مدیرکل فدراسیون جهانی دوچرخهسواری را متقاعد کرد تا با تمرکز بر آینده این فدراسیون، انتخابات فدراسیون ایران برگزار و با ایجاد ثبات، برنامههای بلندمدت پیگیری شود و قرار شد فدراسیون جهانی طی چند روز آینده بهطور رسمی موافقت خود را نسبت به اساسنامه فدراسیون دوچرخهسواری اعلام و پیرو آن انتخابات فدراسیون برگزارشود تا دوچرخهسواری ایران از وضعیت کنونی خارج و تعیین تکلیف شود.
صالحیامیری در این خصوص گفت: در این دیدار مسئولان فدراسیون جهانی دغدغههای خود را مطرح کردند که با گفتوگوهای سازنده و مطلوبی که داشتیم، تفاهم مشترکی حاصل شد که طی آن روندهای آینده فدراسیون دوچرخهسواری ایران در دستور کار قرار گرفت.
وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک در تاریخ هشتم تیرماه با توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک و جمعی از معاونان وی دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار بر سه محور اساسی بحث و تبادلنظر شد که نخستین محور فعالیتهای گسترده ایران در المپیک در چارچوب منشور المپیک به ویژه در ایام سخت کرونا و تحریمهای ظالمانه بود که کشورمان توانست با کسب بیشترین سهمیه در ادوار المپیک در توکیو ۲۰۲۰ بهنوعی جایگاه خود را برای المپیک پاریس ۲۰۲۴ ارتقا دهد.
دومین محور حمایتهای لازم کمیته بینالمللی المپیک از ورزش ایران در برابر برخی فشارهای غیرمنصفانه و سومین محور دخالت موثر این نهاد بینالمللی ورزش برای رفع تعلیق ظالمانه جودو بود تا این رشته المپیکی بتواند در بازیهای آسیایی هانگژو و المپیک پاریس حضور داشته باشد.
وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک در سفر به سوئیس با دبیر کل فدراسیون جهانی ژیمناستیک هم دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار وقایع یکسال اخیر ژیمناستیک و مسائل مختلف بررسی و پاسخهای لازم به برخی دغدغههای مسئولان فدراسیون جهانی داده شد تا با هماهنگی فدراسیون جهانی در اولین فرصت، انتخابات فدراسیون ژیمناستیک برگزار شود.
بر این اساس و پس از دیدار با مسئولان فدراسیونهای جهانی دوچرخهسواری و ژیمناستیک این دو فدراسیون از بلاتکلیفی خارج شدند و با برگزاری انتخابات روند جدید فعالیتهای خود را آغازخواهند کرد.
در ادامه، مسئولان ورزش کشورمان با «جروم» مدیر روابط بینالملل کمیته بینالمللی المپیک دیدار و گفتوگو کردند.
مقامات ایرانی علاوه بر تشریح هدفگذاری کشورمان برای آمادگی حداکثری بهمنظور کسب سهمیه بیشتر در المپیک پاریس، گزارشی از آمادگی فدراسیونهای ملی برای حضور در بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی و بازیهای آسیایی هانگژو و همچنین تلاش برای کسب سهمیه بازیهای المپیک پاریس ارائه کردند.
جروم مدیر روابط بینالملل کمیته بینالمللی المپیک نیز ضمن ابراز خرسندی از این دیدار عنوان داشت: طی سالهای اخیر تعامل خوبی بین کمیته ملی المپیک ایران و مدیران IOC بهوجود آمده و همین امر باعث شد تا ضمن آشنایی بیشتر با ورزش ایران همکاری خوبی با شما در زمینههای مختلفی داشته باشیم. درخصوص فدراسیونهای ملی شما هم همچنان به همکاری خود ادامه خواهیم داد.
همچنین در این نشست درخصوص نحوه تعامل دوجانبه بین کمیته بینالمللی المپیک و کمیته ملی المپیک ایران و نحوه تعامل چهار جانبه بین وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، کمیته بیناللملی المپیک و فدراسیونهای ورزشی ایران مباحثی مطرح شد.