به گزارش امروز (یک شنبه) ایرنا، «ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن در پاسخ به سوالی درباره تشکیل ائتلاف عربی با رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران را تکذیب کرد.
الصفدی که با روزنامه «النهار» لبنان گفت وگو میکرد، افزود: «آنچه که در مورد ائتلاف عربی و مشارکت تل آویو در این ائتلاف برای مقابله با ایران مطرح است، به گوش اردن نرسیده است».
وزیر امور خارجه اردن تصریح کرد: «موضوع تشکیل ائتلاف ناتوی عربی علیه ایران در دستور کار اجلاسی که قرار است در آن سران ۹ کشور عربی و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در شهر جده گرد هم آیند، قرار نخواهد گرفت».
وی تأکید کرد که «اردن از هر پیشنهادی از همکاری اعراب در زمینههای مختلف اعم از دفاعی، مبارزه با تروریسم، امنیت اقتصادی و اجتماعی و هر موضوع دیگری حمایت میکند».
وزیر خارجه اردن ادعای تشکیل ناتوی ضد ایرانی را در حالی تکذیب کرده که چند روز پیش، عبدالله دوم پادشاه اردن گفته بود که از تشکیل ائتلاف نظامی مشابه ناتو در خاورمیانه حمایت میکند.
بحث مربوط به تأیید یا تکذیب تشکیل ناتوی عربی در خارومیانه چند روزی است که در رسانههای عربزبان و عبریزبان، همزمان با سفر منطقهای جو بایدن به فلسطین اشغالی، کرانه باختری و عربستان بالا گرفته است.
در عین حال رسانههای صهیونیستی اخیرا به نقل از منابع آمریکایی با اشاره به سفر منطقهای جو بایدن به منطقه مدعی شدهاند که این سفر ارتباطی به «تشکیل ناتوی خاورمیانه ندارد»، بلکه «فقط به یک سری تدابیر و تفاهمات در چارچوب فرماندهی مرکزی ایالات متحده در خاورمیانه مربوط میشود».
منابع صهیونیستی اعلام کردند که «این موضوع به تدارکات، تدابیر و تفاهمات در چارچوب مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا (تروریست های سنتکام) در خاورمیانه مربوط میشود، چراکه اسرائیل سالها پس از عضویت در فرماندهی آمریکا در اروپا، به فرماندهی مرکزی آمریکا در خارومیانه پیوسته است».
در همین راستا، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که آمریکا در ماه مارس گذشته نشستی محرمانه با مقامات ارشد نظامی اسراییل (رژیم صهیونیستی) و فرماندهان نظامی کشورهای عربی در شهر "شرم الشیخ" مصر برگزار کرد.
به نوشته وال استریت ژورنال، در نشست شرم الشیخ، "آویو کوخاوی" رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل و سرلشکر "فیاض بن حامد الرویلی"، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان، سپهبد "سالم بن حمد النبیط" فرمانده نیروهای مسلح قطر و فرماندهان ارشد اردن، مصر، بحرین و امارات متحده گرد هم آمدند.
این روزنامه در ادامه مدعی شد: «بسیاری از زیرساختها برای یک سیستم بالقوه دفاع هوایی منطقهای ایجاد شده است».
پیش از این، رسانههای عبری اعلام کرده بودند که «ماهیت سفر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به منطقه، عربستان سعودی و با هدف اعتمادسازی است، اما در نهایت هموار کردن راه برای عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان صورت میگیرد».
چند روز پیش کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرده بود که جو بایدن در اولین سفرش به عنوان رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه، در تاریخ ۱۳ تا ۱۶ جولای (۲۲ تا ۲۵ تیر ماه) به این منطقه و مشخصا اسرائیل، کرانه باختری و عربستان سفر خواهد کرد.