به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود خواجه وند روز یکشنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین و به مناسبت هفته صرفه جویی و مدیریت مصرف آب و برق، تصریح کرد: متاسفانه یکی از چالش های مهم این شرکت در سطح استان ناترازی بین تولید و مصرف است تا جایی که براساس آمارهای موجود کشور، امسال با ۱۴ هزار مگاوات کمبود برق نیز روبرو خواهیم بود.
وی میزان مصرف برق در کشور و استان را ۲ برابر نرم جهانی دانست و افزود: این میزان که در مصارف خانگی تا پنج برابر هم می رسد , بیانگر آن است که هر قدر به سمت تولید پیش برویم، اگر مدیریت مصرف نداشته باشیم موفق نخواهیم بود.
این مسوول خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه میزان پیک مصرف در مواقع عادی سال ۴۵ هزار مگاوات و در فصل گرما نیز به ۷۰ هزار مگاوات می رسد، تمهیدات لازم به خصوص در بخش خانگی برای مدیریت و کاهش مصرف الزامی بوده و به همین منظور در پیک بار به ازای هر کیلووات ساعت مدیریت ۵۰۰ تومان به مشترکان داده می شود و این در حالی است که میانگین فروش هر کیلووات ساعت تنها ۱۰۰ تومان بوده و در بخش کشاورزی نیز به ازای هر ۴ ساعت خاموشی چاه های آب در زمان پیک مصرف برق تابستان، هزینه برق آنان در طول سال رایگان خواهد بود.
وی با اشاره به ۶۴۲ هزار مشترک برق در سطح استان قزوین، گفت: طول شبکه های متوسط و ضعیف انتقال برق در استان ۱۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر و ۱۱ هزار و ۵۰۰ پست توزیع با ظرفیت ۲۱۰۰ مگاوات است و تمامی ۸۴۱ روستای استان از این نعمت برخوردار می باشند.
خواجه وند، سرقت از تجهیزات حوزه برق را یکی از معظلات مهم این شرکت برشمرد و افزود: متاسفانه این مساله باعث ایجاد نارضایتی در بین شهروندان شده و نیروهای این شرکت به جای کار و فعالیت در حوزه توسعه، اوقات خود را به رفع نواقص ناشی از سرقت ها می پردازند.
این مسوول ادامه داد: سال ۹۹ میزان سرقت های انجام شده از تجهیزات برقی در سطح استان با تشکیل ۹۰۰ فقره پرونده بالغ بر ۳۱ میلیارد ریال بود که این میزان در سال گذشته متاسفانه با تشکیل چهار هزار پرونده به ۱۵۵ میلیارد ریال افزایش یافت.
وی استخراج رمز ارزهای غیرقانونی را یکی دیگر از چالش های جدی این شرکت در سطح استان اعلام کرد و گفت : هم اکنون سه فقره رمز ارز قانونی در استان فعالیت دارند و با کشف چهار هزار رمز ارز و جریمه ۱۱ میلیارد تومانی اعمال شده از سوی مراجع قضایی باعث شده تا در سه ماه نخست امسال شاهد کاهش فعالیت این حوزه بودیم و در حال حاضر نیز ۳۰۰ فقره پرونده در این رابطه در دست بررسی قرار دارد.
به گفته وی، میزان برق مصرفی در هر یک از دستگاه های رمز ارز معادل مصرف یک خانوار بوده و بین ۱.۲ تا ۱.۸ کیلووات ساعت برق مصرف می کند که آمار نگران کننده ای بوده و باید با فرهنگ سازی نسبت به این پدیده شوم مبارزه بی امانی کرد.