اردبیل - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: این استان قطب تولید بذور اصلاح شده و مرغوب است ولی حمایت‌ها از این بخش باید به گونه‌ای باشد که شرکت‌های تولیدکننده اینگونه بذور با دلگرمی در این حوزه همچنان فعال باشند.

به گزارش ایرنا ، نادر تقی‌زاده روز یکشنبه در جلسه کمیته استانی فنی بذر استان اظهار کرد: در فرایند تولید محصولات کشاورزی تولیدکنندگان باید بتوانند با امیدواری هرچه بیشتر به برداشت محصول با حداکثر تولید در واحد سطح دلگرم و علاقه‌مند باشند.   

وی با بیان اینکه ظرفیت‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی استان در سطح بالایی است، ادامه داد: مراکز تحقیقاتی اردبیل و مغان با بهره‌گیری از متخصصان توانمند و متعهد بذور اصلاح شده و مرغوب گندم و جو را در تمامی اقلیم‌ها که از تولید در واحد سطح بالایی برخوردار بوده و مقاوم به آفات و امراض هستند و سازگاری قابل قبول و معنا داری با شرایط آب و هوایی دارند ، تولید و تکثیر و در اختیار بهره‌برداران قرار می‌دهند.

وی گفت: شرکت‌های تولیدکننده بذر باید ارتباط تنگاتنگی با تولیدکنندگان داشته و با تهیه بروشورها و اطلاعیه‌های فنی کشاورزان را ترغیب به استفاده از بذور اصلاح شده کرده و تعامل خوبی هم با آموزش و ترویج داشته باشند تا پل ارتباطی تولیدکنندگان با شرکت‌های تولید بذر و مراکز تحقیقاتی تقویت شود.

خسارت کشاورزان آسیب دیده از عوامل قهری در کمترین زمان جبران شود

تقی‌زاده بر لزوم بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد و افزود: تولیدکنندگان نباید به بیمه محصولات کشاورزی بدبین شوند ، باید راهکاری اندیشیده شود تا کشاورزی که محصول وی در اثر عوامل قهری خسارت دیده ، در کمترین زمان ممکن جبران خسارت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به نقش کلیدی بانک کشاورزی از تولیدکنندگان خاطرنشان کرد: بانک کشاورزی باید بدور از بروکراسی و قوانین محدود کننده با پرداخت تسهیلات با بهره بانکی کم از قشر تولیدکننده حمایت کند.

وی خواستار اعمال اهرم‌های بازدارنده همچون عدم حمایت از کشاورزان بی‌تفاوت که به جای کشت محصولات استراتژیک اقدام به کشت محصولاتی با آب‌بری بالا می کنند و از آب کشاورزی یارانه‌دار بهره‌مند می‌شوند، تاکید کرد.

مدیر صندوق بیمه محصولات کشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: تسهیلاتی که بانک کشاورزی به تولیدکنندگان پرداخت می‌کند تمامی جوانب را در نظر گرفته و صورت مالی شرکت‌های تولیدکننده بذر را به دقت بررسی می‌کند.

علی قنبری افزود: سامانه اعتبارسنجی افراد در سیستم بانکی ضبط و ثبت است و پرداخت‌های بانک کشاورزی در قالب تسهیلات بانکی بر اساس آئین‌نامه‌های ابلاغی بانک مرکزی صورت می‌گیرد.

وی سقف تسهیلات پرداختی استان در بذور گواهی شده را ۵۰۰ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: هیچ گونه مشکلی در خصوص پرداخت تسهیلات به متقاضیان وجود ندارد.