کاشان - ایرنا - روابط عمومی فرمانداری ویژه کاشان اعلام کرد: حکم انتصاب محمدشریف زارعی فرماندار ویژه این شهرستان روز یکشنبه از سوی استانداری اصفهان ابلاغ شد.

احمد وحیدی وزیر کشور ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ حکم انتصاب زارعی را به عنوان فرماندار ویژه کاشان امضا کرد و این حکم امروز (۱۲ تیر ماه) از سوی استانداری اصفهان ابلاغ شد.

در بخشی از حکم وزیر کشور خطاب به محمدشریف زارعی آمده است: به پیشنهاد استاندار محترم اصفهان و نظر به شایستگی، تجارب علمی و عملی جنابعالی، به موجب این حکم شما را به مدت چهار سال به سمت فرماندار ویژه شهرستان کاشان منصوب می‌نمایم.

زارعی دهم بهمن ۱۴۰۰ در آیینی از سوی سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان به عنوان سرپرست فرمانداری ویژه کاشان منصوب شده بود.

فرماندار ویژه کاشان متولد سال ۱۳۵۸، دارای مدرک دکترای مکانیک و عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین (ع) است؛ وی از سال ۱۳۸۳ برای تحصیل در مقاطع تکمیلی ساکن کاشان و سال ۱۳۸۴ در این شهرستان متاهل شد.

زارعی از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ در مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن نطنز و در سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ به عنوان مدیر فرهنگی دانشگاه کاشان مشغول به فعالیت شد.

وی سال ۱۳۹۳ دوره دکتری را با نمره ممتاز به پایان رساند و در سال ۱۳۹۴ به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه آیت الله بروجردی (ره) و سال ۱۳۹۵ به عنوان مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه و سپس به عنوان معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه مشغول به فعالیت شد.

زارعی سال ۱۳۹۹ به دلیل فعالیت‌های پژوهشی مشترک با دانشگاه امام حسین (ع) درخواست انتقالی به این دانشگاه را ارایه کرد که مورد موافقت قرار گرفت.

پیش از این علی اکبر مرتضایی قهرودی از شهریور ۱۳۹۷ به عنوان فرماندار ویژه کاشان فعالیت می‌کرد.

کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستان‌های با ظرفیت‌های متعدد در حوزه‌های مختلف و نگاه ویژه دولتمردان به شمار می‌رود.

این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیت‌ترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

منطقه عالم‌پرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، تنها شهرستان غیر مرکز استان دارای نماینده ولی فقیه در کشور محسوب می‌شود و به گفته نماینده ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در کاشان و آران و بیدگل از بدو انقلاب تاکنون مورد توجه ویژه امام راحل و رهبر معظم انقلاب بوده است.

کاشان به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه‌ بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شود و مجموعه باغ جهانی فین این شهرستان نیز تا پیش از شیوع ویروس کرونا پربازدیدترین مکان تاریخی و گردشگری کشور بوده است.

دارالمومنین کاشان که یک هزار و ۸۲۴ شهید تقدیم اسلام و نظام جمهوری اسلامی کرده و دارای ۷۸ شهید مفقودالاثر، ۱۹۶ آزاده، سه هزار و ۹۳۴ جانباز و ۷۴ شهید مدافع حرم است، با تربیت و پرورش مفاخر برجسته ملی و بین‌المللی در عرصه‌های علمی، ادبی، فرهنگی، هنری، فقهی، اجتماعی، سیاسی و ورزشی در دوره معاصر همواره مایه افتخار و مباهات ایران و ایرانیان در سراسر جهان بوده است.

این شهرستان که در سال‌های گذشته از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شده بود، از ۲۱ مهر ۱۳۹۹ نیز به مدت ۲ سال به عنوان نخستین پایتخت نهج‌البلاغه کشور معرفی شد و دارای افزون بر ۵۰ نفر حافظ نهج‌البلاغه، یک هزار و ۲۰۰ نفر حافظ بخش‌هایی از این کتاب ارزشمند، ۲۰۰ نفر حافظ کل قرآن مجید و ۱۵ نفر حافظ کل صحیفه سجادیه است.

استادان، عالمان، فقیهان و ادیبان نامداری از جمله نراقی‌ها، ملاحبیب‌الله و ملافتح‌الله شریف، ملامحسن فیض کاشانی، قطب راوندی، سیدابوالرّضا فضل‌اللَّه راوندی، محتشم کاشانی، غیاث‌الدّین جمشید کاشانی ریاضیدان برجسته، آیت‌الله سیدمهدی و آمیرسیدعلی یثربی و آیت‌الله سیدابوالقاسم کاشانی در عالم سیاست، سهراب سپهری و کمال‌الملک در عالم ادب و هنر از کاشان برخاسته‌اند تا آوازه نامشان افتخاری برای کشورمان و این خطه عالم‌پرور باشد.

کاشان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید و صنعت کشور دارای نزدیک به یک‌هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و ۱۳ شهرک، ناحیه و منطقه صنعتی است و با داشتن یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ شامل ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر آزادراه، در منطقه‌ای راهبردی و در مسیر کریدور شمال - جنوب و بالعکس و نقطه اتصال شرق به غرب کشور قرار دارد.

سهم کاشان در صادرات فرش ماشینی به خارج از کشور نزدیک به ۷۵ درصد است و به همین دلیل این شهرستان به قطب تولید فرش ماشینی و شهر فرش ماشینی ایران معروف است.

اتاق بازرگانی کاشان به دلیل در مسیر قرار گرفتن کاشان در راه‌های استانی و بین‌المللی و همچنین وجود راه‌آهن سراسری بیش از نیم قرن قبل و پیشتر از برخی مراکز استان‌ها تاسیس شده است.

کاشان به لحاظ راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی مشاغل خانگی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است‌؛ همچنین اداره حج و زیارت کاشان به عنوان تنها شهرستان غیرمرکز استان به طور مستقل عمل می‌کند.

این خطه در دوره‌ها و دولت‌های مختلف چهره‌های برجسته‌ای برای همکاری و مشارکت در مدیریت کلان کشور معرفی کرده است و اکنون نیز سیدجواد ساداتی‌نژاد از این منطقه به عنوان وزیر جهاد کشاورزی در کابینه سیزدهم عضویت دارد.