همدان- ایرنا- فرماندار ویژه ملایر از روند اجرای پروژه شهرک گلخانه‌ای گنبد در این شهرستان انتقاد کرد و گفت: با هر دستگاه و یا افرادی که در این زمینه کوتاهی کرده‌اند، برخورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ "سلمان اسماعیلی" روز یک‌شنبه در نشست بررسی مشکلات گلخانه‌های شهرستان ملایر اظهار داشت: بیش از سه سال است که عملیات اجرایی این شهرک آغاز شده اما طبق گزارش‌ها کمتر از ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و همچنان معطل است.

وی با انتقاد اینکه از ابتدای شروع این پروژه با ارائه طرح توجیهی، چرا وظایف هر دستگاه مشخص و تعیین تکلیف نشده است، تاکید کرد: به قید فوریت از حوزه معاونت اقتصادی استعلام گرفته شود که متولی آب، برق، گاز، راه دسترسی و سایر خدمات تا ورودی شهرک گنبد چه کسی است و اعتبارات باید از کجا تامین شود.

فرماندار ویژه ملایر با تاکید بر اینکه در اسرع وقت وظایف دستگاه‌های متولی در قبال شهرک گلخانه‌ای گنبد و پیمانکار مشخص شود، افزود: اجازه نمی‌دهیم در این حوزه نارضایتی برای مردم ایجاد شود.

اسماعیلی ادامه داد: دستگاه‌های مربوطه باید نسبت به کوتاهی در اجرای این پروژه مهم پاسخگو باشند و با توجه به کوتاهی و اهمال‌کاری پیمانکاران قبلی، تا پایان تیر شرکت شهرک‌های کشاورزی نسبت به انتخاب پیمانکار جدید اقدام کند.

وی همچنین نسبت به طراحی برنامه زمان‌بندی انجام اقدامات لازم در داخل و خارج از شهرک گنبد تاکید کرد و گفت: پس از انتخاب پیمانکار، هر دستگاه در خصوص وظایف، اقدامات و اعتبارات، برنامه زمان‌بندی ارائه و چشم‌انداز روشنی برای این شهرک مشخص شود.

وی با اشاره به اهمیت شهرک گلخانه‌ای گنبد در تولید و اشتغال، افزود: اولویت واگذاری واحدها و قطعات در شهرک ۶۸ هکتاری گنبد با افراد بومی و محلی است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: رشد اقتصادی ۷.۵ درصدی استان همدان و ایجاد اشتغال چهار هزار نفر در این شهرستان، با اجرا و تکمیل طرح‌ها و پروژه‌هایی همچون شهرک گنبد محقق می‌شود.

وی درباره شهرک گلخانه‌ای حرم‌آباد ملایر نیز گفت: این سایت ۴۰ نفر معارض دارد که باید با تشکیل کارگروهی ویژه، راهکارها مشخص و موانع و مشکلات رفع شود.

اسماعیلی همچنین از آغاز عملیات اجرایی شهرک گلخانه‌ای حسین‌آباد ناظم در آینده‌ای نزدیک خبر داد و افزود: عمده اقدامات برای شروع به کار این شهرک توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی انجام شده است.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز نداشتن سند مالکیت را عمده‌ترین مشکل شهرک حرم‌آباد عنوان و بر لزوم رفع این مشکل تاکید کرد و گفت: برای اجرایی شدن شهرک حسین‌آباد ناظم پیرو رایزنی با مسئولان ذیربط، سرمایه‌گذار شناسایی و اهلیت آن نیز محرز شد.

حجت الاسلام "احد آزادیخواه" با بیان اینکه هر چه سریعتر برای آغاز عملیات اجرایی شهرک با صدور مجوزهای لازم زمین در اختیار سرمایه‌گذار قرار گیرد، افزود: در فاز نخست این شهرک، ۱۰ هزار هکتار زیر کشت گلخانه‌ای می‌رود که معدل این شهرستان را بالا می‌برد.

وی شهرک گلخانه‌ای گنبد را عمده‌ترین چالش در این حوزه برشمرد و گفت: دستگاه‌های متولی و جهاد کشاورزی در کنار شرکت شهرک‌های کشاورزی استان قرار گیرند و در یک حرکت جهادی تمامی خدمات و زیرساخت‌ها را تا ورودی شهرک تامین کنند.

وی تاکید کرد: تامین راه دسترسی، آب، برق، گاز و سایر زیرساخت‌های شهرک باید با تدبیر دستگاه‌های متولی انجام و تا قبل از فرا رسیدن فصل سرما اقدام مثبتی صورت گیرد.

حجت الاسلام آزادیخواه واگذاری قطعات به اهالی روستای گنبد و بومیان منطقه را اولویت مهم دانست و ادامه داد: با توجه به تامین بخشی از اقدامات زیربنایی در شهرک، لازم است برای تشویق دیگر متقاضیان و سرعت گرفتن اجرای شهرک، چند سازه گلخانه‌ای احداث و تعدادی از متقاضیان شروع به فعالیت کنند.

وی اهلیت سنجی در واگذاری قطعات شهرک را امری مهم برشمرد و با اشاره به وجود رشته‌های کشاورزی در دانشگاه‌های ملی و پیام نور ملایر، گفت: جذب فارغ‌التحصیلان کشاورزی در شهرک‌های گلخانه‌ای و سایر بخش‌ها، اشتغالزایی خوبی را به دنبال دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی استان همدان نیز راه دسترسی، آب، برق و زیرساخت‌های داخلی را از عمده‌ترین مشکلات شهرک گنبد عنوان کرد و افزود: در طراحی این شهرک در سال ۱۳۹۶، راه دسترسی برای این شهرک دیده نشده است.

"حمیدرضا اسماعیلی" با بیان اینکه تا مشکل راه دسترسی حل نشود، حق واگذاری نداریم، گفت: تامین برق ۳/۲ مگاوات برای شهرک درخواست شده که با ایجاد برق موقت، در حال حاضر برای واحدهای داخل شهرک مشکل انشعاب نداریم.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۹ تعداد ۲ پیمانکار برای این شهرک تعیین شد که عملا کاری انجام ندادند و در حال انتخاب پیمانکار و برگزاری مناقصه هستیم.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز خواستار تفویض اختیار برای تسهیل‌گری بیشتر در این حوزه شد و اظهار داشت: از ۶۸ هکتار شهرک گلخانه‌ گنبد، در ۴۵ هکتار آن به صورت مفید می‌توانیم اشتغال پایدار ایجاد کنیم.

"سیدمهدی میرباقری" با اشاره به وجود انحرافاتی در صدور مجوز برای گلخانه‌ها به صورت انفرادی، تاکید کرد: سال گذشته ۶۰۰ پرونده ایجاد گلخانه در استان داشتیم که به دلیل این مشکل انجام نشد.

وی یادآور شد: در حال حاضر تنها ۱۰ هکتار گلخانه مفید در این شهرستان وجود دارد که با توجه به پیشرفت‌های سال گذشته، می‌توانست تا ۳۰ هکتار به صورت انفرادی توسعه یابد.

به گزارش ایرنا؛ عملیات اجرایی شهرک ۶۸ هکتاری گلخانه گنبد بهمن ۱۳۹۹ آغاز شد که در حال حاضر از ۶۸ هکتار ۲۴ هکتار آن واگذار شده و ۴۴ هتکار باقی مانده است.