تهران – ایرنا - یک صاحب‌نظر حوزه نفت و گاز در جهان تصریح کرد که افزایش جهانی بهای سوخت، بر تقاضای عمومی تاثیرگذار بوده است.

به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، "مایک مولر" که رئیس بخش آسیا در گروه ویتول است، روز یکشنبه گفت مصرف‌کنندگان از افزایش قیمت بنزین، گازوئیل و محصولات نفتی لطمه می‌بینند.

وی افزود: شواهد بسیار واضحی وجود دارد: استرس اقتصادی ناشی از افزایش قیمت ها. وضعیتی که برخی از آن به عنوان تخریب تقاضا یاد می کنند. این فقط در مورد نفت نیست، بلکه گاز طبیعی مایع را نیز شامل می‌شود.

سال جاری بهای سوخت تصفیه شده به رکورد بی سابقه ای در آمریکا رسیده و در اکثر کشورهای دیگر نیز افزایش یافته، امری که به رشد تورم کمک کرده است.

این قیمت ها حتی از نفت خام که تقریبا ۴۵ درصد رشد داشته و به بشکه ای ۱۱۰ دلار رسیده، بالاتر رفته که تا حد زیادی به دلیل اختلال در جریان صادرات روسیه در پی حمله مسکو به اوکراین و اعمال تحریم های غربی علیه روس ها بوده است.

این امر، کمبود جهانی ظرفیت مازاد ناشی از سال های سرمایه گذاری کم در پالایشگاه ها را تشدید کرده است.

مولر در ادامه گفت که هنوز شانسی برای تثبیت قیمت سوخت در سطح کنونی وجود دارد، اگر تقاضا در چین با کاهش محدودیت های کرونایی به بهبود ادامه دهد.

«راسل هاردی» مدیر اجرایی ویتول ماه گذشته به بلومبرگ گفت که انتظار دارد مصرف نفت چین تا پایان سال ۲۰۲۲ به میزان یک میلیون بشکه در روز افزایش یابد.

با این حال، مولر تردید دارد که چین به زودی سهمیه صادرات سوخت را به میزان قابل توجهی افزایش دهد، حتی با وجودی که پالایشگاه های مستقل این کشور از توان افزایش تولید برخوردار هستند.

به گفته وی، سهمیه بیشتر صادرات چین مورد استقبال بازار قرار می گیرد و امری برای عادی سازی این اختلاف به شمار می رود.