همدان- ایرنا- نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی بر لزوم احیای مجدد صنعت پشم‌ریسی در این شهرستان تاکید کرد و گفت: با وجود ۴۰۰ هزار راس دام سبک، یک زنجیره کامل برای احیای صنعت پشم‌ریسی و فرش‌بافی باید در این شهرستان ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام "احد آزادیخواه" عصر یکشنبه در نشست کمیته دامپروری شهرستان ملایر اظهار داشت: از این حوزه می‌توان برای تقویت تولید و اشتغال شهرستان استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در حوزه پشم‌ریسی و فرشبافی یک صنعت صادرات محور را از دست داده‌ایم، بیان کرد: لازم است برای احیای این صنعت دستگاه‌های متولی در کنار بخش خصوصی و بسیج سازندگی پای کار بیایند و از نیروی کار به ویژه زنان تحت پوشش و سرپرست خانوار در روستاها در این صنعت به کار گرفته شوند.

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس خواستار استفاده از تمامی ظرفیت‌ها برای احیای صنعت پشم‌ریسی در این شهرستان شد و بر لزوم ارائه آماری واقعی از دام سیک، دام مازاد، حذفی، پشم‌ریسی و پلاک‌کوبی دام سبک به منظور انجام اقدامات تکمیلی در این حوزه تاکید کرد.

حجت الاسلام آزادیخواه با تاکید بر اینکه نباید در این حوزه از ظرفیت تشکل‌ها، تعاونی‌ها و بخش خصوصی غافل شد، بیان کرد: درب اتاق مسئولان باید همیشه به روی بخش خصوصی باز باشد.

وی در ادامه خواستار تشکیل کمیته دامپروری در اتاق بازرگانی ملایر شد و افزود: مدل شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی باید در این شهرستان نیز اجرایی شود تا بتوانیم تعامل نظام‌مندی بین دولت و بخش خصوصی ایجاد کنیم.

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نقش اثرگذار و راهبردی اتاق بازرگانی را در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و تقویت این تعامل مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: اتاق بازرگانی یک ظرفیت مهم برای استان و شهرستان است.

حجت الاسلام آزادیخواه با بیان اینکه ملایر محور تولید شیر و گوشت در استان همدان است، یادآور شد: دغدغه اصلی ما پس از اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها، جوجه‌ریزی بود که مشکلی در طی دوره‌ سه ماهی که گذشت، نداریم.

وی ادامه داد: در هر دوره حدود ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در کشور نیاز بازار است که با اقدام به موقع شرکت پشتیبانی امور دام و تولیدکنندگان مشکلی در این زمینه نداریم.

عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اختصاص ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات دولت برای دامداران و مرغداران، گفت: ملایر در جذب این تسهیلات خوب عمل کرد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه فرمانداری ویژه ملایر نیز بر لزوم تشکیل جلسه‌ای به قید فوریت در راستای احیای صنعت پشم‌ریسی این شهرستان تاکید کرد و افزود: در این حوزه از تمام ظرفیت‌ها برای ایجاد اشتغال باید استفاده شود.

"داریوش صفاری" با اشاره به اهمیت ارائه تسهیلات برای دامدار کارت، بیان کرد: با همکاری خوب دستگاه‌های اجرایی مرتبط و بانک کشاورزی، حتی به صورت موردی مشکلات پیگیری و تسهیلات در حداقل زمان ارائه شده است.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر نیز گفت: با پیگیری‌های خوب نماینده ملایر، سهم خوبی از نهاده‌های دامی در این شهرستان جذب و یک‌هزار و ۱۰۰ تُن کنسانتره دامی امسال بین ۱۹ هزار دام سنگین و ۱۱۰ هزار دام سبک توزیع شد.

"سیدمهدی میرباقری" اظهار داشت: علاوه بر این، از ابتدای فروردین تا پایان خرداد امسال، ۵۵۰ تُن جو، ۷۱۵ تُن ذرت، ۲۲۰ تُن سبوس و ۱۱۰ تُن سویا توزیع و یا در حال توزیع است.

وی با بیان اینکه ملایر در جذب تسهیلات خوب عمل کرد، یادآور شد: در این راستا از یک‌هزار و ۱۹ فقره پرونده، ۵۶۶ پرونده در بانک عامل برای اخذ سرمایه در گردش دامدار کارت مصوب شد که ۶ فقره در حال قرارداد است و ۲۶۹ فقره با مبلغ ۲۸ میلیارد تومان پرداخت شده است.