فرزاد مخلصالائمه شامگاه یکشنبه در آیین تجلیل از صنعتگران، معدنکاران و اصناف برتر استان مرکزی در محل فرهنگسرای شهر اراک، افزود: هماکنون بزرگترین تولیدکننده تجهیزات تولید برق خورشیدی در این استان مستقر است که یک ظرفیت ارزشمند است و باید به بهترین شکل ممکن از آن استفاده شود.
وی ادامه داد: بدون شک هر منبع تجدیدناپذیر و تمام شدنی یک روز پایان میرسد و این روز بسیار نزدیک است و به همین دلیل از همه صنایع استان انتظار میرود تا بر یک منبع پایدار و تجدیدپذیر برای تامین برق مورد نیاز خود سرمایهگذاری کنند و دولت هم از سرمایه گذاران این حوزه حمایت میکند.
استاندار مرکزی اظهار داشت: تولید برق خورشیدی یک سرمایهگذاری سودآور و ایمن است و افرادی که فعالیت تولیدی هم ندارند میتوانند در این عرصه فعالیت کرده و برق تولیدی خود را به صنایع یا وزارت نیرو بفروشند.
مخلصالائمه بیان کرد: سال گذشته ۱۵ هزار مگاوات کسری برق کشور بود و امسال پیش بینی میشد این کسری به ۱۹ هزار مگاوات برسد اما با تمهیدات کاربردی دولت و فعالسازی تمامی ظرفیتهای نیروگاهی کشور در نهایت این کسری به ۱۳ هزار مگاوات رسید.
وی اضافه کرد: با تدوین برنامه مدیریت مصرف برق از سوی وزارت نیرو تا کنون در استان مرکزی قطعی برق نداشتیم و بیشترین محدودیت مصرف برق و بار سنگین این برنامه ریزی را صنعتگران و کشاورزان برعهده گرفتند که جای تقدیر دارد.
استاندار مرکزی گفت: با تعطیلی ادارات و نهادهای دولتی و کاهش ساعات فعالیت بانکها در این استان بخشی از فشار روی صنایع و کشاورزی کاهش یافت و تاکنون هیچ قطعی برقی در حوزه خانگی در استان نداشتهایم.
مخلصالائمه در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ظرفیت واحدهای تولیدی استان برای دانش بنیان شدن نیز گفت: بسیاری از واحدهای صنعتی استان ظرفیت دانش بنیانی را دارند اما به دلایل مختلف تا کنون برای دریافت گواهینامه دانش بنیان از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور اقدام نکردهاند.
وی افزود: در استانی که به خطه مفاخر کشور آوازه دارد و بیش از ۶۰ هزار دانشجو در ۲۳۲ رشته تحصیلی در ۶۱ دانشگاه به تحصیل اشتغال دارند، باید سهم اقتصاد دانش بنیان چشمگیری داشته باشد در حالی که این مهم به هیچ عنوان مطلوب نیست و باید برای اصلاح آن از همه ظرفیتها استفاده شود.
استاندار مرکزی راهاندازی شهرکهای صنفی را از برنامههای اولویت دار مدیریت ارشد استان عنوان کرد و ادامه داد: هم اکنون اقدامات لازم برای راه اندازی شهرکهای صنفی تریکو محلات، مبل و منبت سمقاور و مبلمان زرندیه انجام شده و از سرمایهگذاران نیز برای مشارکت در این فعالیت اقتصادی سودآور دعوت به عمل میآید.
مخلصالائمه اظهار داشت: ۵۵۰ میلیارد ریال برای تامین زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی استان مرکزی در بهار امسال هزینه شد در صورتی میزان سرمایهگذاری در این بخش در مدت مشابه سال گذشته ۲۷۰ میلیارد ریال بود.
وی در ادامه سخنان خود اقتصاد نفتی را ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: این مهم به تعبیر مقام معظم رهبری باعث فرو ریختگیهای فراوان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در دهههای اخیر کشور شده اما تحریمهای استکبار جهانی باعث شد کمی از این اقتصادی فاصله بگیریم و به حوزه تولید و فناوری توجه بیشتری داشته باشیم.
استاندار مرکزی یادآوری کرد: از آغاز فعالیت دولت سیزدهم بدون هیچ کرنشی شرایط فروش نفت بهتر شده و دلسوزان نظام اسلامی برای تامین منابع ارزی کشور در جهت فروش نفت اقدام میکنند و دولت تلاش میکند درآمد حاصل از فروش نفت صرف هزینههای جاری کشور نشود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی نیز گفت: تولید محور توسعه است اگر می خواهیم قدرتمند باشیم باید سخت تلاش کنیم و موانع را از پیش رو برداریم.
«منوچهر توسطی» افزود: امروز جهاد علیه کسانی است که می خواهند اقتصاد و تولید این کشور را به زمین بزنند و برای قطع وابستگی باید اشتغال را برای آحاد جوانان فراهم کنیم و دولت نیز از تولید حمایت کند.
وی اظهار داشت: تولید با شعار بالنده نمیشود و نیاز است در حوزه عمل از جهادگران عرصه تولید پشتیبانی شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: حال تولید زیاد خوب نیست تولید در حوزه بانک، مواد اولیه، صادرات و بیمه با مشکلات متعدد مواجه است.
توسطی افزود: صنعتی بودن، ویژگی استان مرکزی است اگر تولید و صنعت از این استان گرفته شود چیزی برای بالندگی در این استان باقی نخواهد ماند.
وی اظهار داشت: صاحبان صنایع استان مرکزی توقع دارند همانند دوره های گذشته نشست های مستمر صنعتی در استان برای کاهش موانع آنان برگزار شود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ثبات در حوزه ارزی درخواست و مطالبه فعالان صنعتی استان است زیرا نوسانات ارز بر معیشت و سفره مردم اثر گذاشته و صاحبان صنایع نمی توانند برنامه ریزی برای واحدهای تولیدی خود داشته باشند.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز گفت: اصناف امروز نیاز به حمایت دارند و در جنگ اقتصادی باید نگاه ویژهای به این قشر بشود.
«جمشید زند» افزود: سرمایه اصناف به خاطر تورم و رکود بازار کاهش یافته و سفره ملت کوچک شده و هر روز خالی تر میشود.
وی اظهار داشت: تورم بخشی از سرمایه اصناف را کاهش داده و باید برای کمک به این بخش مهم اقتصادی چاره اندیشی شود.
رئیس اتاق اصناف استان مرکزی گفت: ۶۰ هزار واحد صنفی در استان فعالیت اقتصادی دارند و از نمایندگان مجلس انتظار است برای پرداخت شفاف مالیات به این قشر کمک شود.
زند افزود: اصناف در استفاده از دستگاه کارت خوان دچار مشکل شدهاند و برخی از فعالیتهای اصناف استان با این دستگاه ها غیرتجاری است که منجر به تعیین مالیات سنگین برای آنان شده است.
در این مراسم از واحدهای تولیدی، صنعتی و صنفی نمونه کشوری و استانی استان مرکزی تجلیل شد.