رضا خواجهای روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۲ مجموعه ثبت اسناد و املاک و بنیاد مسکن همواره با تعامل مثبت و سازنده در تحقق اهداف و حل مشکلات مردم به ویژه در زمینه صدور اسناد مالکیت در سطح روستاها تلاش کرده اند.
وی یادآوری کرد: خدمت به مردم به ویژه روستائیان زحمت کش و پر تلاش توفیق الهی است و لذا در راستای ایجاد امنیت خاطر روستائیان و جلوگیری از اختلافات ملکی و ایجاد ارزش افزوده برای ساکنان روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، صدور سند مالکیت یکی از مؤثرترین راه خدمتگزاری است.
این مسوول، آثار صدور سند مالکیت در روستاها و شهرهای کوچک را شاملِ افزایش انگیزه ماندگاری در روستاها و شهرهای کوچک، امکان بهره مندی از تسهیلات بانکی با استفاده از سند به عنوان وثیقه در نوسازی و بهسازی مسکن روستایی و فعالیت های اقتصادی، کاهش میزان دعاوی در محاکم قضایی ناشی از اختلافات ملکی، افزایش نسبی سرمایه گذاری بخش خصوصی به ویژه در بخش خدمات، ایجاد فضای تعامل و همکاری بین روستاییان و دستگاه های دولتی ذکر کرد.
خواجه ای با بیان اینکه، تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از معضلات بزرگ روستاییان کشور معین نبودن حدود قانونی املاک و اراضی در داخل محدوده روستاها و نیز فقدان سند مالکیت بود، افزود: امروزه به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی و با تلاش و پیگیری های این نهاد و همکاری سازمان ثبت اسناد و املاکدر قالب برخی طرح های مبتکرانه، تسهیل خوبی در صدور اسناد مالکیت واحدهای مسکونی انجام گرفته و تحول گسترده ای را در حوزه خدمات روستایی به وجود آورده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: تا کنون ۷۱ هزارو ۹۵۴ فقره سند مالکیت روستایی و هشت هزار و ۱۴۴جلد سند برای شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، توسط بنیاد مسکن و اداره ثبت اسناد در این استان صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان صدور سند برای واحدهای مسکونی روستایی ۷۷.۶ درصد در استان بوده و این میانگین در سطح کشور ۶۳.۷ درصد است که در این زمینه استان زنجان بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان ادامه داد: توسعه روستا، پایدارترین سیاست و راهبرد در توسعه هر کشور به شمار می رود، این سیاست ارتباط تنگاتنگ با نظام فکری و نگرشی دارد و برای نهادینه سازی این سیاست ابزارها و روش های مختلفی وجود دارد که سند دار کردن واحد مسکونی و یا به عبارت کلی صدور سند برای ملکها در روستا به موازات سایر سیاست های توسعه ای مناطق روستایی از جمله این روش ها است.
خواجه ای به نقش صدور اسناد مالکیت روستاییان در محرومیتزدایی نیز اشاره کرد و افزود: اولین و مهمترین اقدام در این زمینه عبارت است از ثبت دارایی و آنچه که به صورت مادی یا غیرمادی در اختیار دارد، زیرا بسیاری از این افراد در شرایطی هستند که به آینده ناامید هستند و ثبت دارایی آنها میتواند اطمینانهای لازم را برای آنها به وجود آورد.