افشار فتح الهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سوال که پروژه های نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی در جزیره قشم چقدر پیشرفت داشته است و چه برنامه های جدیدی برای معرفی نگین خلیج فارس به عنوان سرزمین فرصت های طلایی در حوزه نفت و انرژی دارید، اظهار داشت: در این فاصله چند ماهه ای که ما برای تحقق شعار کلیدی (قشم در مسیر توسعه، ایران قوی - دولت مردمی) مشغول به خدمت و فعالیت هستیم یک پروژه پالایشگاهی با تولید ۳۵ هزار بشکه نفت خام به بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: طرح توسعه این پروژه پالایشگاهی را با حدود ۳۰ هزار بشکه در دستور کار داریم که اکنون کارهای مقدماتی آن آغاز شده، پیمانکار طرح آن را تحویل گرفته و کارهای مطالعاتی اولیه را انجام می دهند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در ادامه افزود: پنج طرح پالایشگاهی و پتروشیمی از قبل وجود دارد که از سال های گذشته مجوز داشتند ولی متاسفانه هر کدام به دلایل مختلفی فعالیت شان عقب افتاده بود که مقدمات فعالیت مجدد آنها آماده شده است.
فتح الهی اضافه کرد: البته جانمایی و استقرار این پروژه های نفت و پتروشیمی، مشمول یک سری مطالعات زیست محیطی و اخذ مجوزهای ملی است، که خوشبختانه همه موافقت های ملی برای انجام این طرح ها اخذ شده است.
وی خاطرنشان کرد: البته پیشنهادی را هم برای بحث تصویب شورای عالی مناطق آزاد ارائه داده ایم که اگر در جلسه آینده این شورا با موافقت و تصویب شورا همراه شود، واگذاری و جانمایی این پنج واحد پالایشگاهی و پتروشیمی آغاز می شود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اضافه کرد: با آغاز این فرآیند، در عمل هاب نفت و انرژی که پیش از این طراحی شده و در مطالعات اولیه و اسناد بالادستی استقرار منطقه آزاد قشم بوده را آغاز می کنیم و امیدواریم این طرح ها را به سرعت به نتیجه برسانیم.
به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود.این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.