به گزارش ایرنا لالی از جمله شهرهای نفت خیز استان خوزستان می باشد که حدود یکصد سال پیش به دلیل اکتشاف و حفاری چاه های نفت زمین های آن به تملک شرکت نفت بختیاری درآمد.
بعد از اتمام اکتشاف و جمع شدن شرکت های بزرگ نفتی و انتقال نفت چاه ها بوسیله خط لوله به سمت پالایشگاه های نفت، شهروندان لالی از آن سال ها در زمین های منطقه شروع به ساخت وساز کرده و سکنا گزیدند.
شهروندان لالی اکنون بعد از یکصد سال سکونت و گذران زندگی خواستار صدور سند مالکیت برای محل سکونت خود شده اند اما با وجود اینکه شرکت نفت به رایگان اسناد مالکیت زمین ها را به نام مسکن و شهرسازی انتقال داده تا بصورت رایگان به مردم واگذار شوند تاکنون اقدامی در این رابطه صورت نگرفته و از طرفی مسکن و شهرسازی برای صدور سند مالکیت پرداخت قیمت زمین به صورت کارشناسی شده را مطالبه می کند.
یکی از اعضای شورای شهر لالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص مشکلات صدور اسناد مالکیت اراضی لالی اظهار داشت:شهروندان لالی سالهاست در این شهر ساکن هستند و موضوع قیمت گذاری کارشناسی زمین های محل سکونتشان قابل قبول نیست.
امید خدری میرقائد با بیان اینکه لالی یک منطقه محروم اما نفت خیز است و روا نیست هزینه های ناخواسته بر مردم آن تحمیل شود تصریح کرد: اراضی مورد اشاره که مشکل سند مالکیت دارند مربوط به ۳۰ درصد جمعیت شهری لالی است.
وی افزود: مسکن و شهرسازی برای صدور سند مالیکت اراضی مذکور خواهان پرداخت هزینه به روز و کارشناسی شده از سوی مردم می باشد در حالیکه اسناد مالکیت این اراضی به رایگان از سوی وزارت نفت به مسکن و شهرسازی انتقال داده شده تا رایگان به مردم ساکن واگذار شود.
خدری میرقائد افزود: پیگیری زیادی در این رابطه از طریق مسکن و شهرسازی در سطح ملی و استانی صورت گرفته اما تاکنون اقدامی برای صدور سند مالکیت اراضی مسکونی لالی نشده است.
این عضو شورای شهر لالی گفت: پلاک های مورد نظر جز بافت فرسوده و مرکز شهر لالی می باشند که شهرداری و نظام مهندسی هیچگونه نظارتی بر آنها در زمینه ساخت و ساز و صدور مجوز ساخت نداشته لذا احتمال اینکه در آینده حوادث مرگباری ناشی از ساخت و ساز غیر مهندسی در این منطقه رخ دهد وجود دارد.
خدری میرقائد اظهار داشت: ساکنان این اراضی به دلیل نداشتن سند مالکیت نمی توانند تسهیلات مسکن دریافت کنند.
وی افزود:در نشستی که اخیرا با حضور وزیر کشور در مسجدسلیمان برگزار شد معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خوزستان از حق شهروندان لالی برای صدور سند مالکیت دفاع کرده و یکی از چالش های مردم لالی را صدور سند مالکیت منازل مسکونی عنوان کرد.
محمد خانچی افزود :این منازل به لحاظ بافت اجتماعی و عشایری منطقه متراژ بسیار بالایی دارند که پرداخت هزینه آنها به قیمت کارشناسی به مسکن و شهرسازی برای صدور سند مالکیت از توان مردم محروم لالی خارج است.
شهردار لالی نیز در این باره گفت: پلاک های ۷۹ موصوف به بازار لالی و بخشی از پلاک ۵۴ که در مجموع ۲۹۰ هکتار می باشند مشکل صدور سند مالکیت دارند.
احسان فرامرزی اظهار داشت: پلاک های ذکر شده در هسته مرکزی شهر لای واقع شده اند که عمومآ یا کاربری تجاری وخدماتی دارند و یا مسکونی می باشند.
وی افزود: بجز پلاک های مربوطه دیگر مناطق شهر لالی مشکلی برای مجوز ساخت وساز ندارند.
محمد حاجی پور نماینده مالکین زمین های مذکور برای پیگیری این پرونده در گفت و با خبرنگار ایرنا تعداد پلاک های زیر ۲۵۰ متر را یک هزار و ۴۸۲ پلاک ، پلاک های ۲۵۰ تا ۵۰۰ متر را ۴۸۰ پلاک و پلاک های با کاربری خدماتی و تجاری را یک هزار و ۴۱۱ واحد عنوان کرد و گفت: این پلاک ها تحت تملک مسکن و شهرسازی هستند.
وی با بیان اینکه بخشی از زمین های کشاورزی که سالهاست مالکان به صورت تفکیک شده بر روی آنها کشاورزی می کنند مورد بحث و اختلاف است افزود: ساکنان منطقه به دلیل ناتوانی مالی به هیچ وجه حاضر به پرداخت هزینه زمین جهت صدور سند مالکیت به قیمت روز و کارشناسی نمی باشند.
مدیر مسکن و شهرسازی لالی: وزارت نفت نمی تواند برای ما تعیین تکلیف کند
مدیر مسکن و شهرسازی لالی نیز در خصوص مشکل صدور سند مالکیت برای زمین های مذکور گفت: سند مالکیت اراضی مذکور به نام اداره مسکن و شهرسازی منتقل شده و ما هم طبق قوانین بالادستی، حقوقی و بازرسی باید جوابگوی املاک دولتی باشیم و وزارت نفت نمی توانند در این خصوص برای ما تعیین تکلیف کند.
محمد امین بهرامی در ادامه اظهار داشت:اگر وزارت نفت قصد حل مشکل مردم را دارد می تواند با امضای نماینده حقوقی و یا نماینده امور اراضی خود زمین های مذکور را رایگان به مردم واگذار کند یا اینکه اسناد مالکیت زمین های مذکور را به شهرداری منتقل کرده و شهرداری به مردم واگذار کند.
مدیر مسکن و شهرسازی لالی ، تشکیل پرونده در بنیاد مسکن در رابطه با اسناد اراضی مذکور با حضور نمایندگان وزارت نفت را دیگر راهکار برای صدور سند مالکیت برای این اراضی عنوان کرد و گفت: مسکن و شهرسازی لالی این آمادگی را دارد که جهت حل مشکل مذکور پرونده اراضی را به شرکت نفت ارسال کند تا امضا شوند.
بهرامی همچنین برای حل مشکل صدور سند مالکیت اراضی مذکور پیشنهاد داد در صورتیکه وزارت نفت حاضر نشود به طور مستقیم زمین های مذکور را به مردم واگذار کند ، استاندار خوزستان این موضوع را از رئیس جمهور و یا وزیر راه و شهرسازی پیگیری کند تا بدون هیچ مانعی مشکل اسناد مالکیت زمین های مذکور در شهر لالی برطرف شود.
لازم بذکر است که شهروندان لالی تاکنون چندین تجمع اعتراض آمیز مقابل فرمانداری لالی و استانداری خوزستان برای رفع این موانع و صدور سند مالکیت زمین های خود برگزار کرده اند.
شهر لالی با جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر در ۱۷۰ کیلومتری مرکز خوزستان واقع شده است.