«محمدرضا جوانمرد» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: باتوجه به اعلام گزارش تلفات نامشخص یک راس گوسفند و یک راس گوساله دامدار روستایی، گروههایی از دامپزشکی به محل اعزام و مشغول بررسی وضعیت موجود شدند.
وی افزود: پس از بررسی این دامداری مشخص شد سه نفر از کسانی که در هفته گذشته در ذبح یک راس گوسفند ارتباط نزدیک داشتند دچار زخمهای سیاه رنگ شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی خمین گفت: واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهر قورچی باشی نیز بیماری سیاه زخم را تایید کرد و دامدار نسبت به آزمایش سریع و اقدامات درمانی آگاهسازی شد.
جوانمرد تصریح کرد: احشام تلف شده نیز با رعایت موازین بهداشتی و زیست محیطی در عمق زمین دفن شدند و جایگاه سایر احشام نیز آهکپاشی، شعلهافکنی و ضدعفونی شد.
رئیس شبکه دامپزشکی خمین با اشاره به ضدعفونی کامل روستا با همکاری دهیاری، ادامه داد: واکسیناسیون دامهای این روستا و مناطق روستایی اطراف نیز بلافاصله آغاز شد.
جوانمرد افزود: بین ساکنان منطقه بروشورهای آموزشی و بهداشتی با محتوای بیماریهای مشترک انسان و دام توزیع شده است.
وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه بسیاری از بیماریها در بدن دامها نهان و تنها توسط دامپزشکان قابل شناسایی و تشخیص هستند، شهروندان ذبح دام را در کشتارگاه انجام دهند و در زمان ذبح خارج از کشتارگاه از دستکش و ماسک استفاده کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی خمین با اشاره به فصل گرما و و رواج بیماری تب کنگو نیز گفت: به منظور جلوگیری از انتقال بیماریهای نهان دام نظیر تب کنگو و تب مالت، گوشت دام ذبح شده قبل از قطعه شدن باید مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری شود تا تمام ویروسها از بین بروند.
جوانمرد گفت: در عید قربان نیز اداره دامپزشکی ، گروههای سیار دامپزشکی و کشتارگاه به شهروندان برای معاینه و ذبح گوسفند فعال هستند.
به گزارش ایرنا، شاربن یا سیاهزخم بیماری باکتریایی ویژه گیاهخواران اهلی مانند گوسفند، بز و گاو بوده و عامل بیماری باسیلوس آنتراسیس است.
باکتری انتشار دهنده این بیماری بسیار مقاوم است و میتواند تا سالیان متمادی بدون فعالیت زنده بماند و از طریق یک خراش و زخم وارد بدن دام شده و سپس به مصرف کننده منتقل شود.
خمین از توابع استان مرکزی است و این شهرستان ۲۲۰ هزار راس دام سبک و ۱۲ هزار راس دام سنگین دارد.