زنجان - ایرنا - همزمان با آیین بزرگداشت روز قلم، مجموعه آثار بانوان داستان‌نویس زنجانی با حضور اساتید دانشگاهی، داستان‌نویسان و نویسندگان و شاعران "طوبا" رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نویسنده و پژوهشگر ادبیات فارسی و استاد دانشگاه روز سه شنبه  با قرائت آیه «ن وَالْقَلَمِ وَمَا یَسْطُرُونَ»  در این مراسم به چرایی قدیس بودن قلم اشاره کرد و افزود: خداوند متعال در قرآن کریم همه جا به مظاهر عالم وجودی که خود خلق فرموده قسم می‌خورد و در آیه اول سوره القلم نیز به نام قلم سوگند یاد کرده است.  

مهدی محبتی، قلم را غریبه آشنا خطاب کرد و  گفت: در همه‌ فرهنگ‌های دینی و غیر دینی قلم مقدس است اما ارزش این غریبه آشنا(قلم) آنچنان که باید و شایسته آن است در جامعه درک نمی‌شود و ارزش قلم این است که ما را از محدودیت و تنگناها نجات می‌دهد و کسی که یک بار نوشتن را تجربه کند به نوعی به جنون نوشتن دچار می‌شود.

این پژوهشگر و استاد دانشگاه با اشاره به ملکوت و عالم غیب نیز ادامه داد: عالم ملکوت بطن عالم است و انسان خاکی با حواس پنچگانه نمی‌تواند با این عالم‌ ارتباط برقرار کند و در این میان تنها وسیله‌ای که ما از قلمرو حس که محدود و خسته کننده است، می‌تواند نجات دهد و به عالم ملکوت برساند، همین کلمات است.   

وی، با بیان اینکه کلمه پلی است که ما را از عالم محدود به عالم نامحدود وصل می‌کند گفت: کلمات خدا، خلق انسان‌ها، حیوانات، اشراف و احجام است و خدا از دل این کلمات خودش را به ما نشان می‌دهد.  

مجموعه داستان "طوبا" ۱۷ اثر از آثار بانوان داستان‌نویس زنجانی است که طی انتشار فراخوان واحد آفرینش‌های ادبی حوزه هنری زنجان توسط نویسنده جوان و فعال استان مریم بیات‌تبار گردآوری و به همت حوزه هنری استان زنجان با شمارگان ۵۰۰  نسخه در ۱۵۸ صفحه و در قطع رقعی توسط انتشارات قلم مهر چاپ و منتشر شده است.

 حوزه هنری استان زنجان از سال‌های گذشته با برگزاری دوره‌های تخصصی آموزشی داستان‌نویسی و خوانش داستان نسبت به جذب و استعدادیابی علاقمندان به این شاخه هنری اقدامات مثمرثمری داشته است که با مرور زمان و با چاپ و انتشار آثار داستان‌نویسان مشارکت کننده در کارگاه‌ها شاهد ثمردهی برگزاری این دوره‌ها است.

 کتاب "طوبا" مجموعه آثار بانوان داستان‌ نویس زنجانی، مریم تاراسی (دوراهی دره دراز)، حدیث  محمودی (چشم‌هایی که توی قاب خندیدند)، فاطمه قشمی (طوبا)، زهره میرعیسی‌خانی (خدا عوضتان بدهد)، پریا دوستی (تَلخاب)، مریم بیات‌تبار (ننه‌رضا)، مرحومه سیده ‌مریم بازرگانی (نزدیک‌تر از سایه)، معصومه دین‌محمدی (لیلی نام دیگر خردل است)، سیده‌الهه موسوی (تارهای خاکستری)، لیلا دوستی‌فرد (جهنم دست‌ساز)، نگین محمدی (قلمه)، زهرا محمدی (آسمان مرداب)، زهرا نعمتی (دالامپر)، لیلا امینی (آبادیس)، پریسا کرمی (رازخانه احمدخان)، زهرا باقری (واله)، المیرا خفنی (نیمه تاریک) است که آثارشان در این مجموعه منتشر شده است.