به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمدحسن دهبانی» روز سه شنبه همزمان با ۱۴ تیر روز دهیار در جمع اهالی روستای امزاجرد شهر همدان اظهار داشت: در راستای تحقق شعار سال، تولید دانش بنیان اشتغال آفرینی، سه برنامه در دهیاری های بخش همدان پیگیری می شود.
وی ادامه داد: ایجاد بازارچه های فصلی و محلی در روستاهای هدف گردشگری و استفاده از ظرفیت روستا برای ایجاد این بازارچه از دیگر اولویت ها است.
دهبانی افزود: راه اندازی کارگاه های صنایع تبدیلی با کمک دستگاه های اجرایی، استفاده از ظرفیت نهادهای دانش بنیان و بهره مندی بهینه از محصولات تولیدی روستاها در راستای توسعه و اشتغال و کسب درآمد توسط دهیاری ها پیگیری می شود.
وی بیان کرد: بخش مرکزی شهر همدان دارای قابلیت های گسترده در زمینه هایی از جمله گردشگری با سه محور گردشگری مصوب شهرستان از جمله روستای هدف گردشگری شامل سیمین، ابرو، خاکو است.
بخشدار مرکزی همدان گفت: این بخش در حوزه کشاورزی و تولید محصولات زراعی و باغی دارای روستاهای فعال و تاثیرگذار از جمله امزاجرد در زمینه تولید سیب زمینی، سیر و موسیر و محصولات سر درختی در روستاهای حاشیه دامنه الوند می شود.
دهبانی خاطرنشان کرد: در زمینه اشتغال روستایی کارگاه ها کوچک و بزرگ در سطح روستاهای یکن آباد، امزادجرد، انصارالامام، توئیجین و سنگستان فعال و راه اندازی شده همچنین طرح های مهم و تاثیرگذار در بخش مرکزی در حال اجرا است.
وی اظهار داشت: علاوه بر طرح های عمرانی که دستگاه های اجرایی پیگیری می کنند دهیاران نیز نسبت به اجرای طرح های مهم و تاثیرگذار در سطح روستاها اقدام کرده اند.
بخشدار مرکزی همدان طرح های در دست اجرای دهیاری ها را شامل نصب دوربین های حفاظتی در ورودی همه روستاها، ایجاد کارگاه های اشتغالزایی، برگزاری برنامه هایی در قالب جشنواره شامل جشن موسیر و جشنواره کدو و برنامه های فرهنگی پیاده روی و سلام فرمانده دانست.
وی تصریح کرد: ایجاد اشتغال و درآمد پایدار در دهیاری ها توسط دهیاران با استفاده از ظرفیت های بلا استفاده و پرداخت تسهیلات، ایجاد اشتغال روستایی، ایجاد بازارچه های فصلی و محلی در روستاها به ویژه روستاهای مسیرهای گردشگری از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
دهبانی گفت: بخش مرکزی شهر همدان با ۲ شهر و ۷۵ روستا دارای ۷۷ هزار جمعیت است که ۱۴ روستا زیر ۲۰ خانوار جمعیت و فاقد دهیاری و شورا است و ۴۹ روستای بخش مرکزی دارای دهیاری هستند که ۲۰ روستا دارای دهیاران تمام وقت و ۲۹ روستا دارای دهیاری پاره وقت هستند.
به گفته وی ۲۲ خانه هلال در ۲۲ روستا راه اندازی شده است که نیازمند تجهیز برای خدمت رسانی به مردم است.