عباس صداقت روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: میزان خون اهدایی توسط هموطنان در سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۱۴۰۰) ۱۳ درصدی افزایش یافته است.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور ادامه داد: نیاز به خون مراکز بیمارستانی و درمانی در سراسر کشور با تلاش کارکنان مراکز انتقال خون و همت و ایثار هموطنان نوعدوست دراهدای خون کاملا داوطلبانه تامین میشود.
صداقت تاکید کرد: در حال حاضر سطح ذخایر خون در کشور مناسب و در حد ۱۰ روز است و به طور کامل توانسته ایم که نیاز به خون در کشور را تامین کنیم.
وی در مورد اینکه چه استانهایی دارای بیشترین آمار اهدای خون هستند، خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که در شاخص اهدای خون بیشترین رشد را به ترتیب در استانهای خراسان شمالی با ۳۵ درصد رشد، استان همدان با رشد ۳۳ درصد و استان کردستان با رشد ۳۲ درصد داشتهایم.
سخنگوی سازمان انتقال خون کشور در خصوص وضعیت مشارکت بانوان در اهدای خون نیز گفت: در کشور ما در سه ماه اول سال جاری همچنان شاخص اهدای خون توسط بانوان به طور چشمگیری کمتر از متوسط کشورهای توسعهیافته و تقریبا برابر با ۴.۵ درصد بود.
صداقت افزود: چنانکه در سه ماهه نخست امسال، بیشترین رشد اهدای خون توسط بانوان به ترتیب متعلق به استانهای کردستان با رشد حدود ۹ درصد، لرستان با رشد ۸درصد و خراسان شمالی با رشد ۷ درصد نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته بود، اما در استانهای قزوین، سیستان و بلوچستان، اردبیل، زنجان، مرکزی، گلستان و خراسان جنوبی هم مشارکت بانوان در اهدای خون بالای ۶ درصد بود.
وی تاکید کرد: خونهایی اهدای در ایران از سالمترین خونها در دنیاست و سلامت خون در ایران مطابق با آخرین استانداردهای جهانی و در بخش فرآوری، غربالگری و پخش خون کاملاً بر اساس آخرین استانداردهای اتحادیه اروپا و فراتر از منطقه امرو (مدیترانه شرقی) است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بر روی یک واحد خون اهدایی بیش از هزار و ۵۰۰ فرایند توسط کارکنان انتقال خون انجام میشود و ۴۸ محصول تولید میشود که به مصرف بیماران میرسد.
صداقت ادامه داد: در حال حاضر در ایران بر اساس آمار بهدستآمده در سال ۱۴۰۰ حدود ۲ میلیون ۳۰۰ هزار نفر برای اهدای خون اقدام کردند که ازاین تعداد نزدیک به ۲ میلیون نفر موفق به اهدای خون شدند.
سخنگوی سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: برای امسال سازمان انتقال خون هدفگذاری کرده است که تا پایان سالشمار اهداکنندگان خون به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر افزایش یابد.