به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آیین معرفی برگزیدگان اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی روز سه شنبه با حضور آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهور در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.
در این مراسم محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، غلامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد، علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام فرهنگستان علوم، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله علی اکبر رشاد رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی شماری از نخبگان، استادان دانشگاه و پژوهشگران حوزه مطالعات علوم انسانی در سالن اجلاس سران حضور داشتند.
محمدمهدی طهرانچی امروز (سهشنبه) در آیین اختتامیه سیزدهمین دوره جشنواره بینالمللی فارابی اظهار داشت: تحولات اجتماعی فناورانه با سرعت بالا رخ می دهند. عمر تحولات فناورانه از عمر یکدهه ای تحصیلات عالی از کارشناسی تا دکترا فراتر رفته است و شرایط از این جهت برای یک دانشجو از وقتی وارد دوره کارشناسی می شود تا پایان تحصیلات تکمیلی کاملا متفاوت است.
وی ادامه داد: تحولات اجتماعی با تکیه بر فناوری رخ می دهد و همین امر مواجهه جدی ما را می طلبد. اگر تا دیروز پرداختن به علوم انسانی و اسلامی با استفاده از دارایی های اسلامی یک شاید بود، امروز باید است.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: نیازمند قوه عاقله ای هستیم تا به این تحولات سریع بهنگام و مناسب پاسخگو باشیم. این تحولات ضرورت رشد و تحول دائم دانشگاه را می طلبد. شاید موضوع، حلِ مساله و مطالبه از دانشگاه باشد، اما حلقه میانی دانش و کاربست درک مساله است که امروز دانشگاه ما و علوم انسانی باید بتواند مسائل پیرامونی خود را بهنگام درک کند.
در حکمرانی آموزش عالی نیازمند تحول جدی در نگاه به دانشگاه هستیم، دانشگاهی که نگاه اسلامی داشته باشد؛ زیرا تولید علم بدون درک محیط های پیرامونی ناقص خواهد بود.
غرب اول رشته نساخت، بعد مساله حل کرد
طهرانچی گفت: کشورهای غربی ابتدا رشته نساختند و بعد مسائل را حل کنند بلکه در مواجهه با مسائل در جریان تمدن پاسخ ها را یافتند و با تجمیع این پاسخ ها مسائل را حل کردند. مردم و نظام را باید از قید رشته ها آزاد کرده و جامع تر به مسائل نگاه کنیم. دانشگاه به عنوان یک سازمان پژوهشی و نه آمادگاه متفکران حل مسائل را به جامعه ارائه می دهد. امروز نیاز به نگاه چند وجهی به مسائل داریم.
به گزارش ایرنا، جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سالانه با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارایه آثار و نظریههای برتر، روشها و طرحهای جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیر ایرانی برگزار می شود و امروز با معرفی برگزیدگان دوره سیزدهم به کار خود پایان داد.
جشنواره بینالمللی فارابی در ۱۵ گروه علمی شامل اخلاق، ادیان و عرفان، تاریخ، جغرافیا و باستانشناسی، حقوق، زبان، ادبیات و زبانشناسی، علوم اجتماعی و علوم ارتباطات، علوم اقتصادی، مدیــریت و علــوم مــالی، علــوم تربیتی، روانشناسی و علــوم ورزشی، علوم سیاسی، روابط بینالملل و مطالعات منطقــهای، علــوم قــرآنی، تفسیـر و حدیث، فقــه و اصـــول، فلسفه، منطق و کــلام، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، مطالعات میان رشتهای و مطالعات هنر و زیباییشناسی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتامیافته پژوهش، رساله دکتری و پایاننامه کارشناسیارشد شناسایی و معرفی میکند.
همچنین این جشنواره در بخش ویژه جایزه شخصیتهای پیشگام علوم انسانی و اسلامی، پیشکسوت علوم انسانی و اسلامی، مترجم برتر، انجمن علمی برتر، نشریه علمی برتر و نظریهپرداز برجسته را اعطا میکند.
تاکنون ۱۲ دوره از این جشنواره به ترتیب دوره اول بهمن ۱۳۸۶، دوره دوم دی ۱۳۸۷، دوره سوم آبان ۱۳۸۸، دوره چهارم آبان ۱۳۸۹، دوره پنجم آبان ۱۳۹۰، دوره ششم آبان ۱۳۹۱، دوره هفتم بهمن ۱۳۹۳، دوره هشتم بهمن ۱۳۹۵، دوره نهم دی ۱۳۹۶، دوره دهم بهمن ۱۳۹۷، دوره یازدهم مرداد ۱۳۹۹ و دوره دوازدهم تیر ۱۴۰۰ برگزار شده است.
اسامی برگزیدگان را در این خبر بخوانید.