گنبدکاووس- ایرنا- مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان میانگین درآمدی خانوارهای استان را ۲۸۰ میلیون ریال اعلام کرد و گفت: باید با سرمایه‌گذاری هدفمند این سطح درآمدی به میانگین کشوری ۵۲۰ میلیون ریال برسد.

به گزارش ایرنا، حسین علی قلی زاده روز سه‌شنبه در همایش گرامیداشت (۱۴ تیر) روز شوراها و دهیاری‌ها در گنبدکاووس اظهارداشت: لازم است ۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و هزینه صورت گیرد تا میانگین درآمد مردم گلستان ارتقا یابد.

وی با اشاره به عبور ۱۲ میلیون گردشگر و زائر از مسیر گلستان، گفت: تیزرهای تبلیغاتی با عنوان «مسیری نو تجربه‌ای نو» با همکاری شهرداری گنبد در حال طراحی و آمادسازی است تا با اطلاع رسانی در صدا و سیما و شبکه‌های مجازی گردشگران تشویق به عبور از مسیر جدید گنبدکاووس-کلاله- گلیداغ-آشخانه برای تردد از استان به سمت مشهد باشند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان ابراز امیدواری کرد با این حرکت تبلیغاتی ۵۰ هزار گردشگر برای تردد به مسیر اعلامی تشویق شوند و از طرف دیگر میانگین حضور هفت ساعته گردشگران در استان به ۴۸ ساعت همراه با اسکان در اقامتگاه‌های گردشگری منطقه افزایش یابد.

قلی‌ زاده مجموع درآمد شهرداری‌های ۳۵ شهر استان گلستان در سال گذشته را ۲ هزار و ۸۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: ۷۰ درصد از این درآمد سهم گرگان و گنبدکاووس و ۳۰ درصد باقی مانده سهم ۳۳ شهر دیگر بود که نیاز است با اجرای برنامه‌های هدفمند این درآمدها افزایش یابد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان هم در این همایش بیان کرد: این مجموعه در کنار دولتمردان آمادگی لازم را برای نقش آفرینی در حوزه عمران و آبادانی روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت دارد که توانمندسازی جوامع محلی از جمله آن است.

سیدمحمد حسینی افزود: ۱۶۱ روستا از مجموع ۱۷۳ روستا گنبدکاووس جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارد که برای همگی آنها طرح هادی مصوب شده است.

وی اظهارداشت: تاکنون طرح هادی ۳۷ روستا گنبدکاووس مورد بازنگری قرار گرفته و برای بازنگری طرح هادی ۲۳ روستا اولویت‌دار در سال ۱۴۰۰ تامین اعتبار شده و در هدفگذاری سالجاری بازنگری طرح هادی ۲۰ روستای دیگر در برنامه قرار دارد.

مدیر کل بنیاد مسکن گلستان تثبیت مالکیت املاک شهری و روستایی را از دیگر برنامه‌های این نهاد دانست و گفت: ۱۱۰ روستای گنبدکاووس از اراضی بنیاد علوی است که بنابه تاکید رهبری برای واگذاری این اراضی به مردم نقشه برداری ۸۰ روستا انجام و برای ۲۵ هزار قطعه پرونده تشکیل شده است.

حسینی ادامه داد: ۴۷ هزار واحد روستایی در گنبدکاووس وجود دارد که تاکنون برای ۱۸ هزار واحد معادل ۳۸ درصد آنها سند مالکیت صادر شده است.

وی گلستان را جزو ۱۰ استان حادثه خیز کشور برشمرد و گفت: تاکنون ۱۱ هزار واحد مسکونی روستایی با همکاری دهیاران، بخشداران و مردم در گنبدکاووس نوسازی شده و تسهیلات خوبی از جمله یک میلیارد ریال وام ۲۰ ساله با ضمانت زنجیره ای به متقاضیان پرداخت می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان تصریح کرد: از مجموع ۱۰۰ هزار واحد غیر مقاوم استان گلستان ۲۰ درصد مربوط به شهرستان گنبدکاووس است.

فرماندار گنبدکاووس در این همایش تاکید کرد: دهیاران به عنوان فعالان خط مقدم ارتباط روستاییان با مردم باید آشنایی خود به قوانین را ارتقا دهند و مشکلات روستاها را شناسایی و پیگیر حل آنها باشند.

مهدی دهرویه افزود: با توجه به شرایط سخت اقتصادی حاکم بر کشور دهیاران وظیفه دارند برای امیدآفرینی بیشتر در جامعه با رویکرد تبیینی اقدامات و عملکرد دولت در مسیر حل مشکلات و خدمات رسانی به مردم را اطلاع رسانی کنند.

وی با تاکید بر افزایش همدلی و هم افزایی میان دهیاران در مسیر خدمت به مردم، گفت: دهیاران با درک درست از واقعیت‌ها باید در حوزه کاری خود مطالبه گر باشند.

سید علی اصغر موسوی شهردار گنبدکاووس هم در این نشست از دهیارانی که روستاهای آنها در همسایگی شهر گنبد واقع است خواست برای استفاده از امکانات به منظور توسعه و زیباسازی روستاهای خود به شهرداری مراجعه داشته باشند.

شهرستان گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان بزرگ گلستان در شرق این استان واقع است.