مشهد- ایرنا- مرحله نهایی جشنواره ملی "هنرهای آوایی آیه" ویژه بانوان در مشهد آغاز شد.

دبیر این جشنواره روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به معارفی بودن این مسابقه گفت: شناخت و معرفی چهره های فعال در عرصه هنرهای معارفی کشور در بخش بانوان و تقویت هنرهای آوایی معارفی از جمله مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره ملی است که به مدن ۲ روز در مشهد برگزار می شود.

فهیمه سادات موسوی نیا افزود:هنرهای آوایی به هنرهایی که با خواندن و صوت و لحن در ارتباط است گفته می شود که به ۲ دسته معارفی و غیر معارفی قابل تقسیم است.

وی ادامه داد:هم اکنون شاهد آن هستیم که برخی از بانوان بدون توجه به مسائل شرعی، صدای خود را در فضای مجازی منتشر می‌کنند و بر همین اساس در این جشنواره سعی شده است تا هنرهای آوایی معارفی مورد توجه قرار گیرد.

دبیر جشنواره ملی "هنرهای آوایی آیه" با اشاره به این که این جشنواره در ۲ مرحله غیرحضوری و حضوری و برای بانوان در رده سنی ۱۷ تا ۵۵ سال طراحی شده است  گفت: شرکت کنندگان این جشنواره در پنج رشته ترتیل خوانی، دعاخوانی، مداحی، اجرای معارفی و پادکست صوتی از سراسر کشور به رقابت با یکدیگر پرداختند.

موسوی نیا افزود: مرحله نخست این جشنواره ملی از روزهای ابتدایی سال جاری آغاز شد و پس از برگزاری چند جلسه کارگاه آموزشی در ماه مبارک رمضان، شرکت کنندگان، آثار صوتی و تصویری خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند و افراد منتخب، از امروز و به مدت ۲ روز در مشهد برای انتخاب نفرات برتر به رقابت با یکدیگر خواهند پرداخت.

او با اشاره به این که داوری مرحله نخست در ۲۱ تا ۲۳ اردیبهشت انجام شد ادامه داد: قرار بود در هر رشته پنج نفر به مرحله نهایی راه یابند اما در رشته ترتیل خوانی به دلیل بالا بودن سطح شرکت کنندگان، ۱٠ نفر به مرحله نهایی راه پیدا کردند.

دبیر جشنواره ملی "هنرهای آوایی آیه"  با اشاره به تربیت داور در کنار آموزشهای تخصصی در هنرهای آوایی گفت: در گذشته این نوع حرکتها کمتر مورد حمایت قرار می‌گرفت و در حال حاضر نیز با توجه به حمایت‌های دولتی که انجام می‌شود باز هم با توجه به شرایط اقتصادی برای رفت و آمد و اسکان شرکت کنندگان نیاز به حمایت  وجود دارد تا این مسیر به خوبی پیموده شود.

موسوی نیا افزود: یکی از ضرروتها این است که در کنار ترتیل خوانی که بسیاری از شرکت کنندگان در این رشته حاضر هستند و حتی سازمانها و نهادهای دیگر نیز در این رشته به رقابت می پردازند به رشته های دعاخوانی، مداحی و اجرای معارفی و مناجات خوانی نیز توجه شود.