به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، اوستینوف در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: ما باید بپذیریم که دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نقش خود را به خدمت به یک گروه خاص از کشورها محدود کرده است.
وی افزود: لحن و محتوای گزارش کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نشان میدهد که این بخشی از کارزار اطلاعات نادرست علیه روسیه با هدف نشر اکاذیب، انحراف افکار عمومی از جمله توجیه ارسال تسلیحات به کییف که از آنها علیه غیرنظامیان در جمهوریهای مردمی دونتسک و لوگانسک استفاده میکند، میباشد.
به گزارش ایرنا، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل «جنگ بیمعنی» روسیه در اوکراین را محکوم کرد و خواستار پایان دادن به رنج فراوان مردم اوکراین به دلیل این جنگ شد.
باشله در آخرین حضور خود در شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار پایان فوری خصومتها در اوکراین و جبران خسارت قربانیان این جنگ شد.
وی گفت: همانطور که به ماه پنجم درگیریها در اوکراین وارد میشویم، تلفات درگیری در این کشور همچنان در حال افزایش است.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین ادعا کرد: بازداشت خودسرانه غیرنظامیان در بخشهایی از اوکراین که در کنترل ارتش روسیه و گروههای مسلح وابسته به آن است، به صورت گسترده اتفاق میافتد و تاکنون ۲۷۰ مورد از این بازداشتها گزارش شده است.
ماه گذشته بود که کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد برای دور دوم کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل کاندیدا نمیشود.
باشله در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرد: امروز در آخرین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به عنوان کمیسار عالی شرکت کردم.
وی تصریح کرد: زمان آن رسیده است که به شیلی باز گردم و در کنار خانواده باشم. من از کشورها میخواهم تا به یک زمینه مشترک برای دستیابی به راه حل چالشهای مشترک حقوق بشری مشترک ما دست یابند.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱۰ اوت ۲۰۱۸ میشل باشله رئیسجمهور پیشین شیلی را به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر برگزید و از اول سپتامبر همان سال او جایگزین زید رعد حسین شد.
اوایل روز سهشنبه سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که تلاش برای تضمین زندگی مسالمت آمیز در قلمروهای تحت کنترل نظامیان روسیه در اوکراین ادامه خواهد یافت.
شویگو افزود: نیروهای روسی از مردم شهرهای آزاد شده (در جریان عملیات ویژه نظامی) پشتیبانی همه جانبه به عمل میآورند و تلاشها برای تضمین زندگی صلح آمیز در قلمروهای تحت کنترل روسیه ادامه خواهد داشت.
وی تاکید کرد که اولویتهای اصلی برای نیروهای مسلح روسیه در حال حاضر، حفظ جان و سلامت نظامیان و همچنین امنیت جمعیت غیرنظامی است.
ولادیمیر پوتین در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.
پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.