علی اکبر صفایی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در خرمشهر با بیان اینکه گسترش روابط تجاری با کشورهای همسایه در حال پیگیری است اظهار داشت: اتفاقات خوبی در زمینه توسعه ارتباط دریایی با کشورهای همسایه به خصوص کشورهای حوزه خلیج فارس ، دریای عمان، اقیانوس هند و کشورهای حاشیه دریای خزر شاهد هستیم.
وی افزایش ظرفیت ناوگان دریایی در جنوب و دریای خزر در راستای تبادل تجاری با کشورهای همسایه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: حمل و نقل کالاهای ترانزیتی با انتقال اولین محموله از بندر "ماخاچکالا" در روسیه تا بندر انزلی و از آنجا به بندرعباس و هند راه اندازی شده است.
صفایی همچنین با بیان اینکه در حوزه داخلی نیز تلاش می شود تا مشکلات فنی و توسعه ای بنادر کشور برطرف شود گفت: با این اقدام اهالی ساکن در حاشیه دریا از تجارت دریایی استفاده بیشتری کرده و از این طریق از اشتغال آنها پشتیبانی می شود.
وی به اختصاص تسهیلات به سرمایه گذاری بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در بنادر کشور اشاره کرد و گفت: ظرفیتسازی حوزه حمل و نقل برای بخش خصوصی از دیگر اهداف سازمان بنادر و دریانوردی است.
صفایی اظهار داشت: برای پشتیبانی از شناورهای مسافری که توان تردد سفر دریای را دارند ، در حوزه تاسیسات بندری و در بخش کشتیهای "رو رو" تسهیلات بانکی در نظر گرشته شده است.
بندرخرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.
این بندر با موقعیت استراتژیک خود و نزدیکی به بازار کشورهای عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید.