به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین افتتاح نمایشگاه آبادان روایت همدلی امروز-چهارشنبه(۱۵ خرداد) با حضور امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری، سیدمحمد نقیب معاون امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهرهبرداری مترو و جمعی از هنرمندان در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر(عج) برگزار شد.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین اظهارداشت: نمایشگاه «آبادان روایت همدلی» بستری برای نشان دادن مسئولیتپذیری جامعه هنر است به خصوص در این روزها که با واکنشهای به موقع خود مرهمی بر اتفاقات و مسائلی همچون حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان هستند که دل مردم را به درد می آورند.
امیرحسین سمیعی گفت: مسئولیتپذیری، میهمانپذیری و میهماندوستی، مهر، محبت و صمیمیت مردم آبادان همیشه زبانزد بوده است و این ویژگی در حادثه ریزش ساختمان متروپل و همیاری مردم برای کمک رسانی به نمایش گذاشته شد.
وی افزود: نقش برادران و خواهران ما در دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست، در همین حادثه ریزش ساختمان متروپل، عزیزانی که از خانههای خود گذشتند، داغدار بودند اما همچنان میهماننوازی میکردند، این نشان از یک اصالت بزرگ و ریشهدار در فرهنگ غنی ما دارد.
سمیعی بیان کرد: آثار هنرمندان در نمایشگاه «آبادان روایت همدلی» عواطف و احساسات جمعی تمام مردم را در حادثه ریزش ساختمان متروپل به نمایش میگذارد.
سیدمحمد نقیب معاون امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهرهبرداری متروی تهران نیز در این آیین اظهارداشت: ما سالهاست غم مشترکی از خوزستان داریم، تعداد قابل توجهی از جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس در این استان به شهادت رسیدند و عِرق خاصی نسبت به این استان داریم و مردم ما در ایام مختلف به خصوص در نوروز و اردوهای راهیان نور سعی میکنند در خوزستان حضور داشته باشند. آبادان هم به عنوان یک منطقهای که عملیات مختلف هشت سال دفاع مقدس از جمله عملیات والفجر برگزار شد، از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی گفت: حادثه ریزش ساختمان متروپل بار دیگر، قلب مردم ایران را متوجه خوزستان کرده است، رهبر معظم انقلاب هم تاکید کردند که به این اتفاق رسیدگی شود و با مسببین هم به شدت برخورد شود، ما هم به فراخور جایگاهی که برای خدمت به مردم داریم، تلاش و مجاهدت مردم را در حادثه ریزش ساختمان متروپل را در نمایشگاهی به نمایش گذاشتهایم تا مردم با این رشادتها بیشتر آشنا شوند.
نقیب افزود: مجاهدت و کمکرسانی مردم در حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان نشان داد که مردم ما، همان مردم دهه ۶۰ هستند، همان رشادتهایی که باعث شد حصر آبادان شکسته شود، آن رشادتها بار دیگر در حادثه ساختمان متروپل به نمایش گذاشته شد.
وی با گرامیداشت یاد کشتهشدگان حادثه ریزش ساختمان متروپل ابراز امیدواری کرد که دیگر حوادثی همچون متروپل در کشور رخ ندهد.
مرتضی یاقوتی یکی از هنرمندان شرکتکننده در نمایشگاه «آبادان روایت همدلی» با روایتهایی از حادثه ریزش ساختمان متروپل و عزدارای مردم داغدار آبادان اظهارداشت: این مردم حقشان این نیست، من در حادثه متروپل، به عنوان یک شاهد میتوانم سخن بگویم، گریهها و زجههای مادران را هنگام خاکسپاری فرزندانشان، همدلی خوزستانیها، بودن در کنار هم، را دیدم اما همدلی و همیاری مسئولان است که کمتر دیده میشود.
وی افزود: بعد از حادثه نمایشگاهها برپا و مستندهایی در مدت یک هفته نهایت یک سال به نمایش گذاشته میشود اما داغ دل خانوادهها هیچ وقت فراموش نمیشود، من از مسئولان میخواهم که به وضعیت مردم و داغدیدگان رسیدگی کنند.
به درخواست یاقوتی، شرکتکنندگان در مراسم افتتاح نمایشگاه «آبادان روایت همدلی» به احترام جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان یک دقیقه سکوت کردند.
این نمایشگاه همزمان با چهلمین روز درگذشت جانباختگان حادثه ریزش ساختمان متروپل و با هدف همدردی با مردم داغدار آبادان برپا شده و شامل ۳۰ عکس و ۱۰ اثر گرافیکی از عکاسان و هنرمندانی از خوزستان، قزوین، تهران و بوشهر است.
در این نمایشگاه آثار ثبت شده عکاسان خوزستانی؛ علی معرف، مرتضی یاقوتی و محمد آهنگر در روزهای سخت آواربرداری از ساختمان فروریخته متروپل آبادان به نمایش گذاشته شده است.
آثار گرافیکی به نمایش در آمده نیز در قالب پوستر توسط هنرمندانی از استانهای خوزستان، قزوین، تهران و بوشهر خلق شده است.
اسماعیل قائدی، سعید روئینتن، بهنام شیرمحمدی، محمد ترک، محمدرضا دوستمحمدی، یاسر باغداری، زهرا دباغ، حدیث کاظمپور، زهرا صابری و مریم دباغ هنرمندانی هستند که پوسترهایشان در نمایشگاه آبادان روایت همدلی به نمایش درآمده است.
در بیانیه این نمایشگاه آمده است؛ «دوشنبه دوم خردادماه بود که قسمتی از برجهای دوقلوی متروپل واقع در خیابان امیری آبادان، از شلوغترین و پرتردیدترین خیابانهای این شهرستان فروریخت و ۴۳ هموطن آبادانی در این حادثه جان باختند.
اخبار و آمار اولیه حاکی از زیر آوار ماندن تعدادی از هموطنان آبادانی بود اما کسی نمیدانست دقیقا چند نفر، چند عضو از اعضای خانواده و چند زندگی در زیر آوار بیرحم و زمخت متروپل مانده است. ساعات اولیه همه در بهت و اضطراب بودند و هر کس که احتمال میداد عزیزش زیر آوار مانده خودش را به ساختمان نیمه فروریخته رساند.
رفته رفته گروههای امدادی هلال احمر، آتشنشانی، سپاه، بسیج و گروههای مردمی از استان خوزستان و سایر استانهای دور و نزدیک خودشان را به محل حادثه رساندند.
هر کس در حد خودش نسبت به این حادثه احساس مسئولیت میکرد. دیگر فرقی نداشت کجای این سرزمین قرار دارند، آن لحظه میدانستند قلبشان برای آبادان میتپد و روحشان در بین آوارهای متروپل سرگردان است. یکی برای آواربرداری خودش را رسانده بود و دیگری که توان جسمی آواربرداری و پیداکردن اجساد را نداشت غذا میپخت. مردم خود آبادان هم برای این مواسات سنگ تمام گذاشتند و باز هم خانه و زندگیشان را در طبق اخلاص قرار دادند. مردی از خانهاش گذشت تا روند آواربرداری سرعت بگیرد و زنی از آن سمت شهر نان و خرما برای پذیرایی میآورد. یکی در بین امدادگران قهوه پخش میکرد و دیگری برای تاب آوردن گرما شربت و بستنی به دست امدادگران میرساند.
خوزستانیها در کرم و مهماننوازی پیشینهای درخشان دارند اما شما کجا دیدهاید صاحب عزا خودش پای کار میهمان بیاید تا در دل افرادی که پای غمش ایستادهاند آب از آب تکان نخورد؟ سیل بود. سیل محبت. سیلِ دوباره همدلی که آوارها را با خودش شست و برد و روسیاهیش را برای آنانی باقی گذاشت که در حق این مردم جفا کرده بودند.
در این بین اما گروهی دیگر از هماستانیهای خوزستانیمان پس از شنیدن خبر، دوربینهایشان را آماده میکنند و خودشان را به متروپل میرسانند. نیت میکنند که عظمت این درد را، زجهها، مویهها و تلخی از دست دادن و حتی شیرینی همدلی را در این عزا به ثبت برسانند. درست مثل تمام مثل تمام این سالها که پای درد استانشان بودند، حالا بار دیگر دردی از بیمسئولیتی و رانت در یک نقطه دیگر از خوزستان سر برآورده و باید بمانند تا مهر قلبهای شکسته آبادانیها را به یکدیگر برای همیشه ماندگار کنند تا تاریخ و آیندگان بداند آبادان نقطه عطفی است در همدلی برای تمام دههها. چه امروز در متروپل و چه دیروز در برابر دفاع از دشمن بعثی.»
نمایشگاه آبادان روایت همدلی به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با همکاری حوزه هنری استان خوزستان، شرکت بهرهبرداری راهآهن شهری تهران و حومه و مجموعه روایت جهاد، برپا شده و تا ۲۱ تیرماه میزبان علاقهمندان است.
به گزارش ایرنا، بخشی از برج دوقلوی ۱۱ طبقه در دست ساخت متروپل آبادان به علت رعایت نکردن استحکام سازه و لحاظ نکردن مسایل فنی ساختمان ساعت ۱۲:۴۰ دقیقه دوشنبه (دوم خرداد) فروریخت. در این حادثه ۴۳ شهروند آبادانی جان خود را از دست دادند و ۳۷ نفر نیز مصدوم شدند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدنبی موسویفرد نماینده ولی فقیه در استان خوزستان و امام جمعه اهواز در پی حادثه ریزش ساختمان متروپل و جان باختن تعدادی از هموطنان در این حادثه چهارم خرداد را در آبادان و خرمشهر و همچنین هیات دولت هشتم خرداد را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کردند.
اقشار مختلف و هنرمندان با این حادثه ابراز همدردی کردند. نمایشگاه عکس غمی دگر به مناسبت چهلمین روز حادثه متروپل، به همت خانه عکاسان ایران با آثاری از ۱۲ عکاس خوزستانی که نخستین ساعات حادثه در موقعیت آن حضور داشتند و تا روزهای بعد هم عکاسی را ادامه دادند، ۱۲ تیرماه در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران حوزه هنری افتتاح شد و تا ۲۹ تیرماه به جز روزهای پنجشنبهها و جمعهها از ساعت ۹ تا ۱۸ در این گالری به نشانی خیابان سمیه، تقاطع خیابان حافظ میزبان علاقهمندان است.
همچنین تاکنون قطعههای موسیقی گریههای بیاختیار با صدای علیرضا افتخاری، آهنگسازی عماد توحیدی، شعری از میلاد عرفانپور و تنظیم آرش صفدری به همت مرکز موسیقی حوزه هنریT همصدا با صدای سالار عقیلی، ترانهای از زنده یاد افشین یداللهی و آهنگسازی حمیدرضا گلشن و آهِ ایران با صدای وحید تاج و آهنگسازی هومن مهدویان، با شعری از سعدی و سیاوش فردوسی بختیاری برای یادبودی برای درگذشتگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان و ابراز همدردی و همراهی با هموطنان با بازماندگان این حادثه منتشر شده است.