به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه گلوبال تایمز، تحلیل گران اما می گویند پکن نسبت به گرفتن دست دوستی واشنگتن محتاط عمل می کند، زیرا آمریکا همچنان در تلاش است از تعرفه ها به عنوان ابزار چانه زنی استفاده کند به جای آنکه صادقانه اشتباهات خود را که به دو طرف لطمه زده است، اصلاح کند.
لیو هی معاون نخست وزیر چین روز سه شنبه به درخواست جنت یلن وزیر خزانه داری آمریکا با وی از طریق ارتباط ویدئویی گفت و گو کرد.
همچنین طبق توافق انجام شده بین پکن و واشنگتن، قرار است وانگ یی وزیر امور خارجه چین با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی اش در جریان اجلاس وزرای امور خارجه گروه ۲۰ دیدار و گفت و گو کند.
در ماه گذشته میلادی نیز وزیران دفاع هر دو کشور در سنگاپور در حاشیه اجلاس شانگرای لی دیدار کردند.
به گفته تحلیل گران، این تعاملات نشان می دهد که دو طرف چین و آمریکا در تلاشند اختلافات و رقابت را مدیریت کنند تا مانع از تشدید شرایطی شود که به واسطه محاسبات اشتباه به وجود آمده است، اما در عین حال، واشنگتن درصدد جلب کمک پکن برای کاهش بار تورم بر ایالات متحده است.
تحلیل گران چینی تصریح کردند اگرچه اقتصاد آمریکا در سراشیبی نابسامانی است، واشنگتن همچنان در مورد موضوعات ژئوپولیتیکی برای مهار چین، تحریک آمیز عمل می کند. این بدان معناست که آمریکا نباید از چین انتظار داشته باشد حمایت قابل توجهی از این کشور برای حل مشکلات داخلی اش به عمل آورد.
تعرفه های آمریکا تاثیر اندکی بر اقتصاد چین داشته و این تنها بخشی از اشتباهاتی است که ایالات متحده باید برای بازگرداندن مناسبات دو جانبه به مسیر اصلی اصلاح کند.
به گفته لیو شیانگ محقق آکادمی علوم اجتماعی چین، آمریکا به دلیل اوضاع وحشتناک اقتصادی داخلی، مجبور به تعامل با چین است.
این محقق افزود: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در دردسر بزرگی افتاده است، زیرا مجبوبیت وی از دونالد سلف سلف او در همان دوره ریاست جمهوری پایین تر افتاده است که احساس حقارت زیادی است. از سویی فشار برای پیروزی در انتخابات میان دوره ای، سنگین و جدی است، از اینرو وی باید راه حل هایی برای ایجاد برخی تغییرات بیابد.
کارشناسان معتقدند عامل اصلی که می تواند بر انتخابات میان دوره ای سال جاری تاثیر گذارد، اقتصاد است، پس از گر دولت بایدن نتواند برخی تغییرات مثبت برای کاهش تورم و بهای گاز و متوقف کردن روند نزولی اقتصاد به وجود آورد، دموکرات ها احتمالا شکست جمهوریخواهان در انتخابات میان دوره ای سال ۲۰۱۸ را تکرار می کنند.
چنانچه خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد، بایدن ممکن است به زودی لغو برخی از تعرفه های آمریکا بر کالاهای مصرفی چین و همچنین بررسی جدید در ز مینه یارانه های صنعتی را که می تواند منجر به وظایف بیشتری در حیطه های راهبردی همچون فناوری شود، اعلام کند.
کارشناسان می گویند اگرچه کاهش تعرفه ها بر کالاهای چینی به گزینه ای برای آمریکا جهت حل برخی از مشکلات اقتصادی اش تبدیل شده است، هنوز مشخص نیست کاخ سفید در مرحله بعد چه اقداماتی در پیش می گیرد.
بای مینگ معاون موسسه تحقیق بازار بین المللی در آکادمی تجارت بین المللی و همکاری اقتصادی چین به گلوبال تایمز گفت براساس راهبرد کلی آمریکا برای مهار چین که بعید است در کوتاه مدت تغییر کند، ایالات متحده ممکن است بخشی از تعرفه های تنبیهی بر کالاهای مصرفی چین را تعدیل کند، اما در عین حال فشار بر پکن همچون افزایش تحریم ها بر شرکت های فناوری چینی را افزایش دهد.
چن جیا محقق موسسه پولی بین المللی دانشگاه رنمین چین نیز گفت که داده های بازار نشان می دهد اقتصاد آمریکا عمیقا در رکود تورمی گرفتار است و ریسک رکود همچنان بالاست، بدان معنا که واشنگتن هنوز راه درازی برای رسیدن به نقطه عطفی برای جلوگیری از وخامت اوضاع اقتصادی در پیش دارد.
از سوی دیگر، ایالات متحده حتی امتیازات کوچکی در راهبردهای جهانی نمی دهد، بلکه تمایل به سخت تر کردن محاصره راهبردی چین دارد که نمونه بارز آن مشارکت اخیر در یک پروژه زیرساختی جهانی به منظور هدف قرار دادن ابتکارعمل یک کمربند و یک جاده چین است.