به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رویداد تبادل نیازهای فناورانه و فرصتهای سرمایهگذاری در حوزههای آب، برق و انرژی امروز( چهارشنبه ۱۵ تیرماه) در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، در این رویداد که با حضور متقاضیان فناوری از وزارت نیرو و سازمانهای وابسته به این وزارتخانه همراه بود، نیازهای فناورانه این نهادها به شرکتهای دانشبنیان فعال در این حوزه ارایه شد.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه این رویداد در سخنانی ضمن معرفی اجمالی این صندوق و کارویژههای آن در نظام تامین مالی فناوری در کشور اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی خدمات خود را در چهار دسته اصلی به فناوران ارایه می دهد.
مرضیه شاوردی خدمات تسهیلات را از جمله اصلی ترین خدمات این صندوق نام برد و افزود: این خدمات به شیوههای متفاوتی به شرکتهای دانشبنیان به منظور توسعه محصولاتشان اعطا میشود.
وی با بیان اینکه صندوق نوآوری برای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان همچنین تسهیلات لیزینگ و استصناع را طراحی کرده است، دسته دوم خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی را صدور ضمانتنامه دانست و گفت: شرکتهای دانشبنیان میتوانند با معرفی صندوق نوآوری و شکوفایی از بانکهای کشور با ودیعه و کارمزد کمتر ضمانتنامه دریافت کنند.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۰ با حمایت صندوق نوآوری هفت هزار میلیارد تومان ضمانتنامه برای شرکتهای دانشبنیان صادر شده است.
شاوردی، سرمایه گذاری را به عنوان سومین خدمت صندوق نوآوری نام برد و افزود: خدمات سرمایهگذاری با همکاری سایر نهادهای تامین مالی از جمله صندوقهای پژوهش و فناوری انجام می شود و سرمایهگذاری صندوق نوآوری در طرحهای فناورانه و دانشبنیان به گونهای است که در سود و ضرر این طرحها نیز شریک خواهد بود.
وی یادآور شد: این صندوق در راستای توانمندشدن شرکتهای دانشبنیان در توسعه بازارهای داخلی و بینالمللی خود اقداماتی را طراحی کرده است.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: صندوق نوآوری با ابزاری از جمله آموزش و مشاوره یا کمک به حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای داخلی و خارجی و بسیاری ابزار دیگر در مسیر تجاریسازی محصولات دانشبنیان کمک میکند.
شاوردی در ادامه، دریافت استانداردها و کمک به ثبت داراییهای فکری را از دیگر اقدامات صندوق نوآوری برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان عنوان کرد.
وی همچنین گفت:نگاهی به آمار و ارقام نشان میدهد که این صندوق در سه سال گذشته با سرمایه دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان موفق شده تا در زمینههای گوناگون بیش از ۲۳ هزار میلیارد از شرکتهای دانشبنیان در مسیر توسعه اقتصاد فناوری حمایت داشته باشد.
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: صندوق توانسته است با اهرمی کردن منابع خود نزد بانکها، بخش خصوصی و بخشهای دیگر را به حوزه فناوری جذب کند.
شاوردی همچنین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری رویداد تبادل فناوری با وزارت نیرو گفت: صندوق نوآوری رویدادهای تبادل فناوری را از سال ۱۳۹۸ با هدف که تامین نیازهای فناورانه سازمانها و بخشهای داخلی به دست شرکتهای دانشبنیان کشور آغاز کرده است.
وی افزود: از سال ۱۳۹۸ تا امروز ۲۸ رویداد ارایه نیاز فناورانه برگزار کردهایم که در این رویدادها بیش از ۲ هزار نیاز مطرح شده و سه هزار و ۸۰۰ جلسه B۲B میان شرکتهای دانشبنیان و بخشهای مختلف کشور انجام گرفته که این مذاکرات نیز منجر به ۷۰۰ میلیارد تومان قرارداد فناورانه شده است.
در این رویداد که با نظرات مسوولان وزارت نیرو، پژوهشکده نیرو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین فعالان دیگر همراه بود، در نوبت عصرگاه این برنامه نیز جلسات B۲B میان شرکتهای دانشبنیان و متقاضیان فناوری آنها برگزار شد.