تهران-ایرنا- آسوشیتدپرس نوشت: وزیران خارجه بزرگ‌ترین کشورهای جهان، این هفته درحالی در اندونزی گرد هم می‌آیند که این نشست ممکن است به جای ایجاد اتفاق‌نظر، موجب تشدید اختلاف ها درباره جنگ اوکراین شود.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری غربی آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: آنتونی بلینکن، سرگئی لاوروف و وانگ یی وزیران امور خارجه آمریکا، روسیه و چین قرار است در نشست وزیران خارجه گروه ۲۰ در بالی اندونزی حاضر شوند. این نشست مقدمه نشست سران گروه ۲۰ در همین مکان در ماه نوامبر خواهد بود.

این رسانه انگلیسی‌زبان با اشاره به اینکه از ماه ژانویه تاکنون، لاوروف و بلینکن دیداری نداشته اند، خاطرنشان کرد: هنوز نشانه‌ای مبنی بر احتمال دیدار دوجانبه وزیران خارجه آمریکا و روسیه در حاشیه نشست بالی وجود ندارد اما به هر حال، حتی اگر چنین دیداری هم صورت نگیرد، احتمال رخ دادن بحث‌های چالشی غیرمستقیم بین دو وزیر خارجه درباره جنگ اوکراین وجود دارد.

این رسانه در ادامه به تیرگی روابط پکن و واشنگتن به خاطر روابط دوستانه با مسکو اشاره کرد و نوشت: وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه از دیدار دوجانبه بلینکن با وانگ یی در حاشیه نشست وزیران خارجه گروه ۲۰ خبر داد.

آسوشیتدپرس نوشت: برعکس نشست اخیر سران ناتو و دیگر  نشست های مشابه، بلینکن در نشست گروه ۲۰ با دیپلمات‌هایی مواجه خواهد شد که نسبت به رویکرد ایالات متحده و تاثیرات این رویکرد بر منافع کشورهایشان نگران هستند.

این رسانه غربی به افزایش خرید نفت از روسیه توسط هند، بعد از شروع جنگ اوکراین اشاره کرد و نوشت: براساس گفته مقام های آمریکایی، بلینکن در بالی، علاوه بر همتای چینی با دیگر همتایان خود از کشورهایی دیدار خواهد داشت که مثل هند، با غرب در محکوم کردن کرملین به خاطر جنگ اوکراین همراه نبوده اند و در شرایطی که آمریکا و اروپا دنبال قطع درآمدهای نفتی روسیه هستند، خرید نفت از این کشور را افزایش داده‌اند.

آسوشیتدپرس نوشت: از زمان شروع جنگ اوکراین در ماه فوریه تاکنون، مقام های آمریکایی از دیدار با همتایان روس خود خودداری کرده‌اند و وزارت خارجه آمریکا در شرایطی از دیدار بلینکن با وانگ خبرداده که درباره دیدار احتمالی با لاوروف سخنی به میان نیاورده‌است. وزارت خارجه آمریکا تنها به این توضیح بسنده کرد که نشست رسمی بین بلینکن و لاوروف در بالی اتفاق نخواهد افتاد.

به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین مرزبندی بین متحدان آمریکا و متحدان روسیه را پررنگ‌تر کرده و یادآور دوران جنگ سرد و تقسیم جهان به بلوک شرق و غرب است. از آنجا که پکن، عملیات ویژه روسیه در اوکراین را محکوم نکرد رویکرد غرب در قبال چین نیز خصمانه شده و تنش‌ها بین پکن و غرب به ویژه در مورد تایوان روبه افزایش است.

رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد. درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.