به گزارش خبرنگار ایرنا، سمانه زمانی روز چهارشنبه در جریان اجرای طرح قرار بهزیستی مسئولان بهزیستی استان تهران که در محل فرمانداری پاکدشت برگزار شد اظهار داشت: یکی از مهمترین رسالتهای بهزیستی، برقراری و تداوم همکاری بین بخشی دستگاههای اجرایی است و بهزیستی استان تهران تلاش دارد تا با اجرای برنامه جهادی قرار، نگاه همکاری و مشارکت همه افراد و دستگاهها در حل مشکلات جامعه هدف و خانواده بزرگ بهزیستی ارتقاء پیدا کند.
وی با بیان این که هر خدمت بهزیستی، به پیششرطهای خاصی نیاز دارد اظهار داشت: بهزیستی برای انجام بهینه تکالیف و وظایف قانونی خود، به مساعدت و حمایت همه دستگاههای اجرایی نیاز دارد، اگر مدیران به مسئولیت اجتماعی خود عمل کرده و به یاری بهزیستی بشتابند، شرایط به نفع جامعه هدف این سازمان تغییر میکند.
زمانی اظهار داشت: امروز شرایط باید به گونهای پیش رود تا جامعه بیش از گذشته با خدمات بهزیستی آشنا شود تا الگوی رفتاری بهزیستی در خدمترسانی به محرمان و مددجویان با تشریح و ترسیم الگوی رفتاری به نفع جامعه هدف تغییر کند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با تأکید بر این که رفع مشکلات اجتماعی به همکاری تمامی دستگاهها نیاز دارد اظهار داشت: اگر تمامی دستگاهها و ادارات به وظیفه خود در حوزه مسائل اجتماعی عمل کنند، پدیدهای مانند کودکان کار کمتر در جامعه نمود پیدا میکند و ساماندهی و مدیریت کودکان کار و خیابانی به صورت اصولی انجام میشود.
وی افزود: اگر حمایت تمامی دستگاهها وجود داشته باشد، در ارتقاء سلامت اجتماعی، گامهای موثری برداشته میشود.
وی با اشاره به اجرای طرح قرار بهزیستی استان تهران در شهرستانهای استان گفت: در اجرای این طرح که با حضور کلیه معاونین و مسئولان بهزیستی استان تهران برگزار میشود، تمامی زیرساختهای حوزههای مختلف بهزیستی شهرستانها مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد تا با همافزایی دستگاههای مختلف، ضمن معرفی خدمات بهزیستی، مشکلات حوزه شهرستانها برطرف شود.
ارائه خدمت به جامعه هدف بهزیستی با توانمندسازی آنان
محسن اردستانی چهارشنبه در جریان اجرای طرح " قرار به زیستی" که با حضور مدیرکل و معاونین اداره کل بهزیستی استان تهران در محل فرمانداری پاکدشت برگزار شد اظهار داشت: یکی از مهمترین راههای ارائه خدمت به جامعه هدف بهزیستی، توانمندسازی آنان در حوزه مسائل اقتصادی است که با توجه به شرایط ویژه و ظرفیتهای بالقوه شهرستان در حوزههای مختلف صنعت، کشاورزی و اشتغال خانگی، این مهم در پاکدشت دستیافتنی است.
وی گفت: امروز در حوزه اشتغال خانگی در مناطق روستایی، اقدامات موثری در پاکدشت انجام شده و در اجرای این طرح در مناطق روستایی هیچ مشکلی وجود ندارد و از این ظرفیت میتوان در حوزه بهزیستی نیز استفاده کرد.
اردستانی گفت: در حوزه شهری نیز میتوان با توجه به اعتباراتی که در اختیار بهزیستی قرار دارد و استفاده از توان و ظرفیت دستگاههایی نظیر شهرداری، زمینه اشتغال جامعه هدف بهزیستی را نیز در شهرها فراهم کرد.
وی با اشاره به نرخ بالای مهاجرت به پاکدشت به دلیل وجود فرصتهای شغلی پایدار در این شهرستان گفت: استقرار ۴ شهرک صنعتی و فعالیت بیش از ۴ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی در پاکدشت موجب شده تا تعداد زیادی از مهاجرین از اقصینقاط کشور در این شهرستان حضور داشته باشند که این امر خود موجب بروز برخی از مسائل اجتماعی در پاکدشت میشود.
فرماندار پاکدشت به موضوع کودکان کار نیز اشاره کرد و افزود: ساماندهی فعالیت کودکان کار فقط بر عهده بهزیستی نیست و لازم است تا ۱۴ دستگاهی که در این امر دخیل هستند، هر یک وظیفه خود را به درستی انجام دهند.
اردستانی تأکید کرد: مسئولان شهرستان پاکدشت خود را همکار و در کنار بهزیستی میدانند چرا که اعتقاد دارند هر چه از آسیبهای اجتماعی کاسته شود، به همان میزان خدمترسانی به مردم با کیفیت بیشتری همراه میشود.
اورژانس اجتماعی، عمود خدمت رسانی بهزیستی است
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: اورژانس اجتماعی، عمود خدمت رسانی بهزیستی است که توجه به این حوزه میتواند موجب ارتقاء این خدمات به جامعه هدف شود.
فرهاد بشیری افزود: یکی از مشکلات بهزیستی شهرستان پاکدشت، قدیمی و فرسموده بودن ساختمان مجزای اورژانس اجتماعی است که قطعا سرعت بخشیدن به بازسازی و مرمت این ساختمان، میتواند خدمات ویژهتری را به جامعه هدف ارائه دهد.
وی گفت: یکی از نیازهای معلولان به عنوان جامعه هدف بهزیستی برای حضور مستمر و بدون مشکل در جامعه، مناسبسازی معابر است که لازم است در جلسات کمیته مناسبسازی معابر، ضمن استفاده از توان و ظرفیت علمی کارشناسان، از حضور خود معلولان نیز استفاده شود تا نیازهای اساسی معلولان در این جلسات مطرح و نسبت به رفع مشکلات موجود اقدام شود.
وی از حضور کودکان کار و خیابانی به عنوان یکی از مهمترین مشکلات حوزه اجتماعی یاد کرد افزود: برای ساماندهی کودکان کار و خیابانی که تعدادی از آنان را کودکان اتباع تشکیل میدهد، نیاز است تا همه دستگاههای ذیربط وارد میدان شده و با همکاری بهزیستی، نسبت به رفع این مشکل اقدام کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به کارکردهای بسیار بهزیستی و نوع خدمات ارائه شده به جامعه هدف، نیاز است تا با راهاندازی اتاق فکر، تمامی دیدگاههای کارشناسان به مسئولان بهزیستی ارائه شود تا اهداف این سازمان به صورت تخصصی و هدفمند در جامعه انجام شود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
۴ هزار و ۵۰۰ پرونده توانبخشی در بهزیستی پاکدشت تشکیل شده است
سرپرست اداره بهزیستی پاکدشت نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر ۴ هزار و ۵۰۰ پرونده توانبخشی در بهزیستی پاکدشت وجود دارد و بهزیستی خدمات خود را به این افراد ارائه میدهد.
نادره افشارها افزود: علاوه بر این، یک هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانواده و ۸۷ نفر ضایعه نخاعی از خدمات و حمایتهای بهزیستی برخوردار بوده و افراد دارای ضایعه نخاعی از بهزیستی حق پرستاری دریافت میکنند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰ کمپ ترک اعتیاد در شهرستان پاکدشت فعالیت میکنند که از این تعداد، ۲ کمپ ماده ۱۶ ( ویژه معتادین متجاهر) است و تنها کمپ ترک اعتیاد ویژه بانوان با ظرفیت ۲۰۰ نفر در این شهرستان مستقر است.
افشارها همچنین از فعالیت ۴ مرکز درمان اعتیاد سرپایی در پاکدشت خبر داد.
وی با اشاره به این که بهزیستی به خانوادههای دارای فرزند دو قلو و چند قلو خدمات حمایتی ارائه میکند اظهار داشت: برای تمامی خانوادههای دارای فرزند دو قلو و چند قلو پرونده حمایتی تشکیل میشود و با وجود این که توزیع شیرخشک به شبکه بهداشت واگذار شده با این وجود، بهزیستی نیز به خانواده دارای فرزند چندقلو شیرخشک ارائه میدهد.
سرپرست بهزیستی پاکدشت گفت: در حوزه معلولین ۳ مرکز شبانه روزی فعالیت میکند که یک مرکز مخصوص پسران و ۲ مرکز مخصوص دختران است ضمن این که دو مرکز روزانه آموزشی نیز به معلولین خدمات آموزشی ارائه میکند.
در حوزه معلولین ۳ مرکز شبانه روزی فعالیت می کند ۲ تا برای دختران بالای ۱۴ سال یک مرکز پسر
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
پیش از این طرح قرار بهزیستی در شهرستانهای دماوند و رباط کریم اجرا شده است.